Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietos Europoje, kurios sumokės, kad būtent iš ten dirbtumėte nuotoliniu būdu

Vienas ryškiausių pokyčių, kuriuos atnešė pandemija, – tai nuotolinio darbo masto išaugimas. Milijonai žmonių visame pasaulyje rado būdus, kaip savo darbą dirbti net ir būnant kitoje šalyje. Tuo nori pasinaudoti nemažas skaičius Europos vietų, kurios taip tikisi prisivilioti naujų gyventojų, rašo „Euronews“.
Bova, Kalabrija, Italija
Bova, Kalabrija, Italija / 123rf.com nuotr.

Tokie vietos kartais vadinamos ir „zoom miestais“. Dažniausiai jos yra nedideli miesteliai, bet draugiški turistams ir patogūs gyventojams. Bet yra ir šalių, kurios skaitmeniniams klajokliams turi specialių programų.

Kur nuotoliu dirbantys darbuotojai nuspręs įsikurti, lemia daug ir asmeninių priežasčių. Šios vietos tikisi, kad siūlomi pinigai (net iki 44 tūkst. Eur) bus svarus argumentas pasirinkti būtent ją.

Iš esmės miestai, skelbiantys įvairias akcijas naujiems gyventojams, kenčia nuo kelių problemų: žmonių trūkumo, ekonominės stagnacijos ir apleistų namų.

Todėl jie pasirengę ir sudaryti puikias sąlygas, ir net tiesiog skirti finansavimo atvykėliams.

123rf.com nuotr./Santo Stefano di Sessanio
123rf.com nuotr./Santo Stefano di Sessanio

Ispanijoje – mažyčiai miestai Galicijoje ir Astūrijoje

Daug ispanų palieka tradicinius kaimelius (pueblos) ir kraustosi į didesnius miestus. Vietos valdžios nusprendė, kad geriausias akstinas naujiems gyventojams – pasiūlyti finansinių paskatinimų.

600 gyventojų turintis Ponga miestelis Astūrijoje šeimoms siūlo po 3 tūkst. Eur, kad jos čia įsikurtų. Dar 3 tūkst. – jeigu jos miestelyje susilauks vaiko.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gal norite pakeisti gyvenimą? Ispanijos miestelis siūlo nemokamus namus ir darbą

Rubia miestelis, esantis Galicijoje, siūlo ne tik nuostabius Iberijos pusiasalio vaizdus, bet ir 100-150 Eur išmokas kas mėnesį.

Yra ir Griegos miestelis, kuris žada nemokamą būstą. Nemokamas būstas siūlomas šeimoms su vaikais, nes viliamasi, kad naujakuriai padės nuo uždarymo išgelbėti vietos mokyklą, kurioje beliko tik 9 mokiniai.

„Wikimedia Commons“ nuotr./Griegos
„Wikimedia Commons“ nuotr./Griegos

Pirmus tris mėnesius duotame būste nereikėtų mokėti nuomos, vėliau ji bus 225 Eur per mėnesį. Visgi bus daroma 50 Eur nuolaida už kiekvieną vaiką – tad, pavyzdžiui, jeigu turite du vaikus, būsto nuoma per mėnesį kainuos tik 125 Eur.

Visa Airija

Gal turite idėjų naujam startuoliui? Daug bendrovių renkasi Airiją savo būstinei Europoje, nes čia yra itin dėkinga mokesčių politika korporacijoms.

123rf.com/Dublinas
123rf.com/Dublinas

Airija turi ir viliojantį pasiūlymą ambicingiems žmonėms. „Enterprise Ireland“ taiko labai aiškus kriterijus: reikia įrodyti, kad jūsų bendrovė sukurs bent 10 darbo vietų, pardavimai pasieks bent 1 mln. Eurų per pirmus trejus metus.

Praėjusiais metais pagal šią programą įvairiems startuoliams buvo skirta daugiau nei 120 mln. Eur.

Šveicarijoje, prie Albineno kalnų

Jeigu nuspręsite persikelti į Šveicarijos kalnų miestelį Albineną, tapsite 25 tūkst. JAV dolerių turtingesni. Dar nuo 2017 m. čia veikia bene dosniausia tokia programa. Kasmet biudžete turima pinigų net keturioms šeimoms.

Žinoma, yra ir sąlygų. Albinene apsigyvenusieji turi įsipareigoti čia būti bent 10 metų, o pinigai gali būti skiriami tiek piliečiams arba jų šeimos nariams. Taip pat namai Albinene turi būti nurodyti kaip pagrindinė gyvenamoji vieta, o jums turi būti mažiau nei 45 metai.

Italija: namai po 1 eur

Gyvybingas kultūrinis gyvenimas, skanus maistas, puikus oras – lengva suprasti, kodėl daug žmonių svajoja apsigyventi Italijoje. O tą padaryti tampa vis lengviau.

Jau visa grupė mažų Italijos miestelių ir kaimelių siūlo įsigyti apleistus namus, kurių kainos prasideda vos nuo 1 Eur. Taip tikimasi ir įpūsti naujos gyvybės į miestelių kasdienybę, ir sutvarkyti šeimininkų nebeturinčius būstus.

Tik miesteliai nori užsitikrinti, kad šie namai nebūtų tiesiog pigi investicija – dažnai reikia įsipareigoti per numatytą laiko tarpą namus renovuoti, nes kitaip būtų susilaukta sankcijų.

Čia rasite tik dalį iš tų miestelių ir kaimų, kurie siūlo juokingai pigius namus:

Italijoje namus jau su baldais galima įsigyti vos nuo 10 tūkst. Eur: kaip jie atrodo?

Naujausias Italijos miestelis, būstus pardavinėjantis nuo 1 Eur: kaip jie atrodo?

Dar vienas Italijos miestelis namus parduoda už juokingas kainas – bet net dar geresnėmis sąlygomis

Italija: pinigai gyvenimui

Jeigu nenorite užsiimti namų renovacija, vis tiek Italija gali jus suvilioti. Atsirado miestelių ir kaimų, kurie nereikalauja tokių investicijų ir laiko, bet vis tiek siūlo juose apsigyventi – ir dar tuos tam pinigų.

Pavyzdžiui, Kandela (Candela) Apulijos regione, kuri vadinama „mažuoju Neapoliu“. Jeigu nuspręstumėte čia apsigyventi, galėtumėte gauti 800, 1,2 tūkst. ar net 2 tūkst. Eur išmoką – jos dydis priklausytų nuo to, ar esate vienas keliautojas, ar pora, ar šeima.

123rf.com nuotr./Kandela (Candela) Apulijos regione
123rf.com nuotr./Kandela (Candela) Apulijos regione

Tereikia įrodyti, kad per metus uždirbate bent 7,5 tūkst. Eur ir oficialiai paprašyti tapti miestelio gyventoju.

TAIP PAT SKAITYKITE: Italijos kaimeliai duos 28 tūkst. Eur, kad ten apsigyventumėte. Kokios sąlygos?

TAIP PAT SKAITYKITE: Du vaizdingi Italijos miestai vilioja nuotolinius darbuotojus – padengs dalį nuomos

Santo Stefano di Sessanio Abrucų regione netoli nuo Romos siūlo „stipendijas“ iki 44 tūkst. Eur, kurias gali gauti 18-40 metų žmonės, nusprendę čia apsigyventi ir įkurti verslą.

123rf.com nuotr./Santo Stefano di Sessanio
123rf.com nuotr./Santo Stefano di Sessanio

Santa Fiora – tylus, ramus ir nuošalus kaimas, kuriame vos 2,5 tūkst. gyventojų. Jo valdžia pasirengusi skirti 200 Eur per mėnesį arba iki 50 proc. nuomos laikotarpiui nuo 2 iki 6 mėnesių. Vidutinė mėnesio nuomos kaina čia yra 300-500 Eur, tai pasiūlymas atrodo išties neblogas.

Riečio programa panaši, tačiau joje reikalaujama, kad nuotolinis darbuotojas išsinuomotų būstą mažiausiai 3 mėnesiams, o susitarimas gali būti pratęstas ir ilgesniam laikui nei 6 mėnesiai.

Kalabrijoje panašias schemas turi net keli kaimeliai, kurie kenčia nuo žmonių trūkumo. Aplikuoti gali žmonės iki 40 metų, ir jie galėtų gauti 1-8 tūkst. Eur kasmet dvejus-trejus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius