Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 18 /21:53

Vilniuje nusileido pirmasis lėktuvas iš Tenerifės su lietuviais

Vilniuje trečiadienio vakarą nusileido du lėktuvai iš Tenerifės, kuriais skraidinami Lietuvos piliečiai, patys negalėję išvykti iš šios Ispanijos salos.  
Vilniaus oro uoste
Vilniaus oro uoste / Martyno Jaugelavičiaus/Lietuvos oro uostų nuotr.

Vilniaus oro uosto duomenimis, lėktuvas nusileido 21.14 val., jame – 169 keleiviai. Antrasis lėktuvas nutūpė 21.45 val., juo atskrido 132 keleiviai.

Skrydžius suorganizavo Lietuvos vyriausybė kartu su kompanija „Tez Tour“.

Įmonės atstovė Inga Aukštuolytė BNS tvirtino, kad abiejuose lėktuvuose didžioji dalis keleivių – Lietuvos piliečiai.

Keleiviai už lėktuvo bilietus mokėjo po 500 eurų.

Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, šioje Ispanijai priklausančioje saloje prie Afrikos prieš skrydį buvo per 600 lietuvių.

Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas BNS sakė, kad šiuo metu visi Vilniuje besileidžiantys lėktuvai tikrinami keleivių neišlaipinus, tai daro Nacionalinės visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai ir kariškiai.

„Procedūra įprasta: visi keleiviai pasitinkami NVSC specialistų su kariais, jiems dar orlaivyje pamatuojama temperatūra. Tada keleiviai išlaipinami ir keliauja į atskirą terminalą, užpildo anketas, atiduoda specialistams.

Tik šias procedūras atlikę keleiviai gali išeiti iš oro uosto teritorijos“, – teigė T.Vasiliauskas.

Keli tūkstančiai lietuvių pastarosiomis dienomis paprašė valstybės pagalbos grįžti į tėvynę, Europos valstybėms drastiškai apribojus judėjimą, siekiant sulėtinti naujojo koronaviruso plitimą.

Ketvirtadienį į Vilnių lietuviai specialiu reisu galės parskristi iš Valensijos, penktadienį ir šeštadienį – iš Paryžiaus.

Konvojais per Lenkiją grįžo 49 lietuviai

Į Lietuvą trečiadienį dar dviem konvojais per Lenkiją grįžo 49 lietuviai.

Kaip BNS informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas, prieš vidurdienį Lietuvą pasiekė septynių transporto priemonių konvojus, kuriame buvo 27 lietuviai ir du ukrainiečiai.

Dar vienas šešių transporto priemonių konvojus į Lietuvą atvyko šiek tiek po pietų. Jame buvo 22 lietuviai, keturi ukrainiečiai bei po vieną rusą ir baltarusį.

Pasieniečių duomenimis, į Lietuvą iš viso aštuoniais konvojais per Lenkiją grįžo kiek daugiau nei 300 lietuvių.

Lietuvos policija trečiadienį taip pat lydėjo du konvojus iki Saločių pasienio kontrolės punkto, esančio pasienyje su Latvija. Bendrai iki ten buvo palydėtos šešios transporto priemonės su 26 latviais ir vienu rusu.

Visi šie žmonės atvyko iš Vokietijos ir Lenkijos pasienio, kur buvo užstrigę po to, kai Lenkija uždarė šalies sienas dėl koronaviruso plitimo.

Situaciją paaštrino lenkų sprendimas konvojumi nepraleisti lengvųjų automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius