Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos architektūrinis stebuklas – tiltas, kuris atrodo tarsi išniręs iš pasakų knygos

„Rakotzbrücke“, dar žinomas kaip „Devil's Bridge“ (Velnio tiltas), atrodo kaip išniręs iš pasakų knygos. Tačiau šį tiltą savo akimis galite pamatyti Vokietijoje, Saksonijoje.
Rakotzbrücke, dar žinomas kaip Devil’s Bridge (Velnio tiltas)
Rakotzbrücke, dar žinomas kaip Devil’s Bridge (Velnio tiltas) / 123rf.com nuotr.

Nors tiltas stovi tarsi vidury niekur, Kromlau miškuose Vokietijoje, jo nuotraukas tikriausiai esate matę – dėl savo išvaizdos ir amžiaus jis yra vienas garsiausių pasaulio tiltų.

Tiltas buvo pastatytas 1860 m. ir dėl savo formos greitai buvo pavadintas Velnio tiltu. Šiuo aspektu tiltas nėra originalus – tokios plonos lenktos arkos Europoje dažnai gaudavo su velniu susijusią pravardę, nes esą jos tokios pavojingos ir kartu stebuklingos, kad jas pastatyti galėtų tik pats šėtonas.

Pasakojama, kad tilto architektas ir vietos kunigaikštis turėjo tikslią datą, iki kurios turėjo pastatyti šią konstrukciją. Jam sunkiai sekėsi spėti, todėl, legenda pasakoja, jis sudarė sutartį su velniu. Šis jam padės pastatyti tiltą iki sutartos datos, tačiau mainais pasiims pirmą būtybę, kuri juo žengs.

Velnias spėjo pastatyti tiltą, ir tilto statytojai nusprendė apgauti velnią – pirmąjį tiltu pasiuntė gaidį. Įtūžęs velnias paskerdė jį, bet nieko daugiau nebegalėjo padaryti.

Legendos legendomis, bet šis tiltas išties atrodo pasakiškai. Jis specialiai išlenktas taip, kad kartu su savo atspindžiu vandenyje sudarytų apskritimą.

Vietiniai tikina, kad įspūdingiausiai tiltas atrodo rudenį, kai jį supantis lapuočių miškas nusidažo ryškiomis spalvomis.

123rf.com nuotr. / Rakotzbrücke, dar žinomas kaip Devil’s Bridge (Velnio tiltas)
123rf.com nuotr. / Rakotzbrücke, dar žinomas kaip Devil’s Bridge (Velnio tiltas)

Tiltą galite pamatyti vaikščiodami parke, tačiau dėl jo amžiaus žmonėms draudžiama juo vaikščioti – norima apsaugoti jį nuo žalos, kurią gali padaryti žmonės.

Daugiau pasakiškų vietų Vokietijoje – nuotraukų galerijose:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius