Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemės peizažo menininkas kuria įspūdingus laikinus grafičius ant smėlio

Tikriausiai dažnas paplūdimyje apsilankęs poilsiautojas mėgsta pažaisti su smėliu – ar smėlio pilis statyti, ar širdeles, ar užrašus kokius rašyti, nes tai daryti tiesiog smagu. Ir veikiausiai retas tai pavadintų menu.
Žemės peizažo menininkas kuria įspūdingus laikinus grafičius ant smėlio
Žemės peizažo menininkas kuria įspūdingus laikinus grafičius ant smėlio / Instagram nuotr.

Tačiau Kalifornijoje gyvenantis menininkas savo darbus tikrai galėtų taip vadinti – jis kuria įspūdingus laikinus ornamentinius grafičius tiesiai ant paplūdimio smėlio, rašo „Lonely Planet“.

Andresas Amadoras save vadina „Žemės peizažo menininku“, tai reiškia, kad jis, kurdamas meną, naudoja tik natūralias medžiagas, leidžiančias jam atskleisti natūralų gamtos grožį.

Pagrindinis jo įrankis – paprastas grėblys, kuriuo naudodamasis iš smėlio jis sukuria didelio masto geometrinius modelius ir dizainus Šiaurės Kalifornijos ir viso pasaulio paplūdimiuose.

A.Amadoro darbai, kurių plotas gali viršyti ir 35 tūkst. kvadratinių metrų, kaip sako pats menininkas yra „geometrija veiksme“ – jie plečiasi „augimo principu ir beveik tampa savo esybėmis“.

„Nėra dviejų vienodų kūrinių. Kiekvienas darbas yra unikalus pačiu veiksmu, kuris reikalingas jam įgyvendinti. Šiuos dizainus įkvepia pati gamta, kraštovaizdis ar žmogaus sukurta architektūra.

Kartais aš pradedu nuo jau esamo modelio, pvz., įtrūkimų purve, o kartais sukuriu naują techniką, kaip kurti didelius projektus, ir tyrinėjant atsiranda nauji dizainai“, – Andresas Amadoras pasakoja „Lonely Planet“.

Tiesa, menininkas tikina, kad savo kūriniais papuošti jis gali ne bet kokį paplūdimį. Tam, anot jo, reikia labai specifinio paplūdimio tipo.

„Man idealus paplūdimys nėra lygus ir nuobodus – jame turėtų būti riedulių ar didesnių šlaitų“, – pasakoja.

Ir priduria, kad is teikia pirmenybę paplūdimiams, kurie yra izoliuoti nuo apgyvendintų vietovių.

Žinoma, Andreso darbai yra labai laikini – vos pakyla sidesnė banga – ir vanduo viską nuplauna, nelieka net žymės. Su tuo menininkas tikina jau susitaikęs.

„Kai darbą pabaigiu, aš jį paleidžiu. Man svarbiausia yra energija ir užsivedimas, kurį aš jaučiu pačiame kūrimo procese“, – pasakoja Andresas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius