Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Žeminanti patirtis“ – prieš skrydį oro linijos privertė keleivę atlikti nėštumo testą

Honkongo oro linijų bendrovė privertė vieną japonę atlikti nėštumo testą, prieš leisdama jai išskristi į Ramiojo vandenyno salą, kur dažnai gimdo moterys, norinčios, kad jų vaikas gautų JAV pilietybę.
Lėktuvas
Lėktuvas / 123rf.com nuotr.

25 metų Midori Nishida lapkritį buvo palydėta į Honkongo oro uosto viešąjį tualetą, kur jai buvo liepta atlikti nėštumo testą. Tik po to moteriai buvo leista įlipti į bendrovės „Hong Kong Express“ lėktuvą, skridusį į JAV teritoriją Saipaną.

Registracijos metu užpildydama klausimyną ji pareiškė, kad nėra nėščia, tačiau oro linijų darbuotojai vis dėlto paprašė, kad jai būtų atliktas „tinkamumo skristi“ vertinimas, skirtas moterims, kurios dėl kūno sudėjimo primena besilaukiančias.

Testo rezultatas buvo neigiamas.

„Tai buvo labai žeminanti ir nuvilianti [patirtis]“, – dienraščiui „The Wall Street Journal“ pasakojo M.Nishida.

Ji užaugo Saipane, o jos šeima saloje gyvena jau daugiau nei 20 metų.

Oro linijos atsiprašė M.Nishidos ir pareiškė, kad tokios praktikos atsisakyta, su jomis susisiekus naujienų agentūrai AFP.

„Mes nedelsdami sustabdėme tokią praktiką, kol ją peržiūrime. Norėtume atsiprašyti už sukeltas kančias“, – rašoma bendrovės pranešime.

Reaguodama į salos valdžios susirūpinimą „Hong Kong Express“ pareiškė, jog ėmėsi „veiksmų dėl skrydžių į Saipaną nuo 2019 metų vasario, kad padėtų užtikrinti, jog nepažeidžiami JAV imigracijos įstatymai“.

Saipanas yra populiari vietovė tarp moterų, norinčių pagimdyti JAV teritorijoje, kad jų vaikas automatiškai gautų Amerikos pilietybę.

2018 metais kiek šiauriau Guamo esančiose Šiaurės Marianų salose, taip pat priklausančiose JAV, turistėms gimė beveik 600 kūdikių – tai yra daugiau nei vietinėms gyventojoms gimusių vaikų.

Vietos sveikatos apsaugos įstaigų duomenimis, tais metais ten pagimdė 575 lankytojos iš Kinijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius