Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Žmonės galų gale išmoksta keliauti: iš Lenkijos beveik visi atvyksta su QR kodais

Pasienyje su Lenkija karantino reikalavimų laikymąsi kontroliuojantys pasieniečiai fiksuoja, kad pastarąją savaitę privalomų QR kodų neturinčių keliautojų skaičius liko nedidelis – iki 6 proc. visų patikrintųjų, pranešime spaudai skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Lenkijos-Lietuvos pasienis
Lenkijos-Lietuvos pasienis / „Scanpix“/AP nuotr.

Nuo vasario 17 d. VSAT pareigūnai vykdo sustiprintą iš Lenkijos atvykstančių asmenų kontrolę siekdami užtikrinti karantino reikalavimų laikymąsi. Tokie keliautojai turi būti užsiregistravę Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) svetainėje ir gavę vadinamąjį QR kodą.

Balandžio 12-18 d. pasieniečiai patikrino 1 368 iš Lenkijos važiavusius asmenis. 82 iš jų neturėjo QR kodų, tai sudarė apie 5,9 proc. visų vykusiųjų. Užpraėjusią savaitę anketų nebuvo užpildę apie 5,8 proc. vykusiųjų (dar ankstesnę savaitę šis rodiklis siekė 14 proc., savaitę prieš ją – 35 proc., anksčiau tokių buvo dar daugiau). Nuo vasario 17 d. patikrintas 22 371 iš Lenkijos keliavęs asmuo, QR kodų neturėjo 8 693.

Taip pat nuo vasario 8 d. pasieniečiai jūrų ir oro uostuose talkina NVSC darbuotojams vykdyti papildomą visų atvykstančių asmenų medicininę karantininę kontrolę. Tikrinama, ar keliautojai užsiregistravę NVSC tinklalapyje, ar šie duomenys teisingi ir kt. Balandžio 12-18 d. į Klaipėdos jūrų uostą keltais atvyko 2 477 asmenys, krovininiais laivais atplaukė 970 asmenų. Per oro uostus ES išoriniais reisais atskrido 5 915 asmenų. VSAT duomenimis, per visą laiką nuo vasario 8 d. tiek jūrų, tiek oro uostų kontrolės punktuose nustatomi tik pavieniai pažeidimai dėl QR kodo ar COVID-19 testo neturėjimo.

Be to, nuo kovo 10 d. VSAT vykdo kontrolę dėl privalomo COVID-19 testo turėjimo grįžtant ar atvykstant keleivių vežimo tarptautinio susisiekimo maršrutais reguliariais, specialiais, užsakomaisiais reisais visų rūšių transportu. Jūrų ir oro uostuose pasieniečiai dirba kartu su NVSC specialistais, prie išorės sienos kelių kontrolės punktuose ir prie vidaus sienos – savarankiškai.

Balandžio 12-18 d. iš viso buvo patikrinta 6 990 asmenų, kuriems būtina turėti testą atvykstant. Buvo nustatyti 4 pažeidimai prie sienos su Latvija. Iš viso nuo kovo 10 d. patikrinta 38 330 asmenų, nustatyta 18 pažeidimų.

Balandžio 12-18 d. VSAT pareigūnai 35 asmenims pradėjo administracinių nusižengimų tyrimus dėl karantino reikalavimų pažeidimų pagal Administracinių nusižengimų kodekso 45 straipsnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius