-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1200 km žygio pėsčiomis „Už švarią Lietuvą!“ dienoraštis: Aleksandrija–Židikai (23 km)

Įspūdžiais ir patyrimais dalinasi žygeivė Andželika Ciganskaitė, nuotraukos organizatorių ir žygeivių. Kalba neredaguota.
6 diena
„Už švarią Lietuvą!“ dienoraštis: 6 diena, organizatorių nuotr.

6 diena

Aleksandrija–Židikai (23 km)

Rugpjūčio 21 d.

Šiandien užmiegu su mintimi: net labiausiai apniukęs dangus dabar atrodytų žvaigždėtas. Kontrastų žaidimas. Vieną dieną kojos velkasi žeme, kitą tarytum ant sparnų neša. Ir nežinia, kuri diena bus kuri, bet tai ir yra gražiausia. Einame gyvenimo keliu norėdami žinoti, kas atsitiks už kampo, nors iš tiesų visada atsiduriame ten, kur tą akimirką mums būti geriausia.

Šiuo metu esame Židikuose. Atėjome vakarėjant, tačiau nuo pat ryto žinojome, jog mūsų laukia. Susitikus su Židikų bendruomene paaiškėja, kad laukia jau seniai – nuo pat dienos, kuomet paskambino ,,Už švarią Lietuvą!" komandos narė Eglė ir paklausė: ,,Ar jūsų bendruomenė galėtų sutikti žygeivius, keliausiančius aplink šalį?“ Kaip džiaugiamės, kad sutiko! Laukė ateinančių, nors vėlavome, nekantravo padėti įvykdyti antrąją dienos plano dalį – rūšiuoti ir skaičiuoti rastas šiukšles.

Šis darbas atliekamas daug greičiau, kai yra pagalba! Be to, visada gera bendrauti su vietine bendruomene – sužinoti kuo ji gyvena, kokius džiaugsmus ar rūpesčius patiria. Pastarosiomis dienomis mums sekasi! Vakar svetingai buvome sutikti Aleksandrijoje, kur bendruomenės narė Alma prisijungusi prie mūsų vakarinio tvarkymosi sakė, jog rūšiuoti ir dėlioti šiukšles kartu su mumis netgi malonu. Kur dar galėtume išgirsti, kad liesti šiukšles malonu!? Mes stengiamės, kad kelionė būtų smagi.

VIDEO: Pėsčiųjų žygis „Už švarią Lietuvą!“: Aleksandrija – Židikai (6 diena)

Nenorime, kad žygis taptų šiukšlių rinkimo maratonu, antraip greitai pradėsime jas sapnuoti. Eidami siekiame bendrauti su visais, kuriems rūpi švari Lietuva, siekiame bendrauti ir su tais, kam nerūpi; paprasčiausiai kartu pabūti, dalintis savo patirtimi ir išgirsti, ką yra patyręs kitas, vieniems iš kitų pasimokyti. Švelni šiluma užpildo kūną tada, kai į vieną vietą susiburia žmonės, kurie klausydamiesi bendrakeleivių ir patys nuoširdžiai išsakydami savo mintis koja kojon eina į priekį.

Taip ir einame mes, nepaisydami užklupusių sunkumų, jų visada pasitaiko, bet būdami tarp palaikančių žmonių galime įkopti į aukščiausias viršūnes ir pereiti giliausias daubas. Šį vakarą laimingi einame miegoti. Židikų bendruomenės buvome pakviesti į pirmąją šios kelionės pirtį. Ne paslaptis, kad žygeivių komandoje susirinkę pirties mėgėjai bei puoselėtojai, o Giedriaus vedamos pirties apeigos sušildo ir atpalaiduoja kūną taip, jog atrodo, kad iš naujo atgimstame. Švarindami save, švariname savo kelią. Šįryt trumpam su mumis atsisveikinusi žygeivė Ažuolė vis primindavo ir apie švarią kalbą.

Net žodžiai, kuriuos vartojame, paveikia tai, kaip gyvename. Ar renkamės kalbėti vien apie blogus dalykus, ar pastebime tai, kas gera? Galime pradėti nuo mažų dalykų, nuo rūpesčio pirmiausia savimi, nes tik pasirūpinę savimi galėsime kitais pasirūpinti. Galime pradėti nuo vienos pakeltos šiukšlės. Kas žino, kur nuves toks mažas, paprastas veiksmas... Mus jis veda aplink Lietuvą.

Dėkojame Aleksandrijos bendruomenei už sutikimą bendruomenės namuose ir kvietimą papasakoti apie žygį vaikų dienos stovykloje. Dieną, kai šiukšlės pakėlimas tamps natūraliu veiksmu visiems vaikams, į gamtą daugiau nepateks nė vienas butelis, popierėlis ar plastikinis maišas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius