Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1200 km žygio pėsčiomis „Už švarią Lietuvą!“ dienoraštis: Joniškis

Įspūdžiais ir patyrimais dalinasi žygeivė Andželika Ciganskaitė, nuotraukos organizatorių ir žygeivių. Kalba neredaguota.
15 diena
Įveikta 15 diena! Organizatorių nuotr.

15 diena

Rugpjūčio 30 d.

Joniškis

Mes renkamės Joniškyje, o likusi žygio komandos dalis buriasi Kaune – instaliacijos atidarymas. Praėjusią savaitę dalis mūsų surinktų šiukšlių iškeliavo su renginiuose aplankančiais medžio dirbtuvių vedėjais Tautvydu ir Deividu, kurie šiandien vėl paėmė naujo „laimikio“ dalį.

Taip viso žygio metu 8 rūšių atliekos bus vežamos į Lauros Petruškevičiūtės sukurtą meninę instaliaciją Santakos dauboje. Patys ją galėsime pamatyti tik po žygio, o kol kas savo rankomis renkame instaliacijos detales.

Po 8 valandas trukusio vakarykščio pasivaikščiojimo beveik visą atkarpą lyjant lietui, šiandien ypatingai džiaugiamės diena Joniškyje. Susitinkame su miesto gyventojais ir žygyje sutiktais draugais: atvyksta praėjusį rytą kartu mankštinęsi žagariečiai, o prie atliekų rūšiavimo bei protmūšio komandos prisideda vakar kartu ėjęs Valdas.

Smagu vėl matyti pažįstamus veidus, jie grįžta, reiškia, jiems rūpi. Valdas pasidalina, kad visada žinojo, jog yra daug šiukšlių, o pražygiavęs kartu vieną atkarpą pamatė realią situaciją – kiek ir kokių. Labiausią vyrą nustebino tai, jog jo paties žodžiais sakant, nėra trijų žingsnių be numestos nuorūkos. Tiesa, nuorūkų šiame žygyje mes nerenkame, kitu atveju aplink Lietuvą turėtume šliaužti keliais.

Eidami savo kojomis per dvi savaites nukeliavome 270 km. Buvo visko: dienų, kai iš laimės galima šokinėti, ir tokių, kuomet norisi išsivemti... Daugybė patirčių susikaupia kelyje, nuolat turime prisiminti atsipalaiduoti, todėl didelė laimė keliauti su Giedriumi – išlaikydamas ramybę savyje, jis nuramina ir esančius šalia. Gal dėl to komandoje vis tariami žodžiai: privalau būti žygyje, nors negaliu atsakyti, kodėl.

Jau ne vienas žmogus prasitarė, kad mintyse dažnai linki žygeiviams sėkmės. Esame čia vieni dėl kitų ir tai jaučiasi, net jei dėl stipraus lietaus girdisi vien savos mintys. Neapsakomai gera, kai po tokių šlapių dienų galime susirinkti pirtyje – tokią dovaną mums įteikė Virginijus, atsiliepęs į šauksmą: „Ieškome pirties Joniškyje!“ Lyg susitarę, pirmojo garo metu linkėjome ramybės. Tegul ji lydi mus pačius ir kiekvieną, kurį sutinkame!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius