Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1200 km žygio pėsčiomis „Už švarią Lietuvą!“ dienoraštis: Lazdijai – Būdvietis (22 km)

Nuo rugpjūčio 16-osios jau įveikę beveik 900 kilometrų, žygeiviai kviečia prisijungti – jei negalite patys, perduokite šį kvietimą tiems, kam gali būti svarbu! Žygis finišuos Palangoje spalio 30 dieną. Jūsų dėmesiui – 52-osios dienos įspūdžiai. Nuotraukos žygeivių.
52 diena
52 diena įveikta!

52 diena

Spalio 6 d.

Lazdijai – Būdvietis (22 km)

Dieną pradedame nuo karališkų pusryčių – sėdame prie didelio bendro stalo, ant kurio garuoja kiaušinienė ir avinžirnių troškinys su ryžiais. Žygio metu dažnai pamąstome apie tai, kokias neįtikėtinai puikias sąlygas turime žygiuoti – neretai mus sočiai pavaišina bendruomenių nariai ar nakvynės vietos šeimininkai, tad savo dujinę viryklę išsitraukiame retai; minkštose lovose ir po stogu virš galvos miegame dažniau nei ant žemės ar lauke palapinėje.

Už tai esame nepaprastai dėkingi savo rėmėjams, mus priimančioms bendruomenėms ir savanorių komandai, dirbančiai su jomis bei sutiktų žmonių atvirumui, nuoširdumui ir norui padėti. Skaniais pusryčiais džiaugiasi ir naujai šiąnakt prie mūsų prisijungęs Arvydas, įveikęs rugpjūčio 4–23 dienomis Camino Lituano taku organizuotą žygį „Be šiukšlių“. Prie stalo Arvydas dalinasi savo įspūdžiais apie nužygiuotus kilometrus. Jis pastebi, kad tarp ilgai kartu keliaujančių komandos narių visada anksčiau ar vėliau atsiras konfliktų, kuriuos teks spręsti. Jų neišvengiame ir mes.

Naudojamės proga ir kol esame visi kartu aptariame komandoje iškilusius klausimus. Diskusija užsitęsia, o lauke mūsų jau nekantriai laukia 13 žmonių kolektyvas iš Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro. Nieko nelaukdami traukiame į kelią. Mintyse dar kirba komandoje kartu neatsakyti klausimai. Pasirodo, ir šiandien komandoje yra vietinių gyventojų, kurie tuoj pat žengia į priekį ir imasi rodyti kelią iš Lazdijų į Būdvietį. Tad turime laiko atsikvėpti ir pamąstyti.

Šiandien šiukšlių ir atstumo santykis mažas. O galbūt paskendę apmąstymuose jų tiesiog nepastebime. Kojos po truputį linksta nuo nuovargio, o naujieji vedliai dar veda pažiūrėti keliais kilometrais toliau nuo maršruto nutolusios Adolfo Ramanausko-Vanago tėviškės sodybos. Čia viešpatauja ramybė. Įveikiame paskutinius kilometrus ir pasiekiame savo šios dienos tikslą – Būdviečio bendruomenės narės Janinos pirtelę.

VIDEO: Pėsčiųjų žygis „Už švarią Lietuvą!: prisijunkite iki finišo Palangoje spalio 30 dieną!

Greitai surūšiuojame surinktas šiukšles – šiandien jų 22 kilometrų atstume surinkome vos vieną maišą. Aptarimui šiukšlių nedaug, tačiau šiandien prie mūsų prisijungęs kolektyvas ir iš savo darbo patirties turi ką papasakoti ir apie ką padiskutuoti. Pabaigę darbus sėdame ragauti Būdviečio bendruomenės paruoštų dzūkiškų bandų. Šiandien vienai atkarpai prisijungę žmonės po truputį skirstosi, o mes einame trumpam pasišildyti į iškūrentą pirtelę.

Už šiltą priėmimą dėkojame pirtelės šeimininkei Janinai, už sočius pietus Astai iš Būdviečio bendruomenės ir už rūpestį Alytaus regiono atliekų tvarkymo centrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius