-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1200 km žygio pėsčiomis „Už švarią Lietuvą!“ dienoraštis: Mažeikiai–Stumbrai (16 km)

Įspūdžiais ir patyrimais dalinasi žygeivė Andželika Ciganskaitė, nuotraukos organizatorių ir žygeivių. Kalba neredaguota.
Žygio pėsčiomis „Už švarią Lietuvą!“ akimirkos
Žygis pėsčiomis „Už švarią Lietuvą!“, organizatorių nuotr.

9 diena

Rugpjūčio 24 d.

Mažeikiai–Stumbrai (16 km)

,,Mano galvoje pirmuosius kilometrus buvo chaosas. Šiukšlių daug, o tik pradėjome žygiuoti. Ėmiau trypčioti, kad viską aprinkt, bet vis prisimindavau ramius žygeivių pasakymus: kad ir kiek benorėsi, visų šiukšlių nesurinksi“, – tai Židikų bendruomenės narės Daivos pasidalinimas apie žygį.

Židikuose lankėmės prieš keletą dienų, tada išgirdome apie Daivos norą prisijungti eiti kartu. Džiaugiamės pirmuoju įvykdytu pažadu susitikti dar kartą! Mums, einantiems visą kelią, priešingai nei naujiems žmonėms, šiukšlių šį kartą pasirodė mažai, todėl buvo malonu bendrauti su atvykusiais keliauti kartu.

Daiva prisijungė vienai dienai, o naujasis komandos narys Nerijus nusprendė likti visam žygiui. Prie mūsų jis prisidėjo vakar, kai rūšiavome rekordinį pirmosios žygio savaitės šiukšlių kiekį. Nerijus prisipažino, kad papuolęs į intensyvų tvarkymosi procesą ėmė galvoti, kurgi jis įsivėlė ateinančius du mėnesius...

Į žygį patenkame neatsitiktinai. Pažvelgus atgal atrodo, jog viskas vyko taip, kad atsirastume čia. Pasaulis, kuriame gyvenome iki šiol, pasiliko toli. Vis rečiau mintys nukrypsta į jį. Gyvename žygiu. Keliaujame iš vietos į vietą, iš dienos į dieną.

Žvelgiame į mišką ar į kelią, ar į žmogaus akis ir matome Lietuvą. Ji tokia, kokie esame mes, kokia esu aš ir koks tu esi. Nuo kiekvieno akių šviesos priklauso matomas vaizdas. Kokią Lietuvą matai tu?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius