Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1200 km žygio pėsčiomis „Už švarią Lietuvą!“ dienoraštis: Rusnė – Šilutė (15 km)

Rugpjūčio 16 d. prasidėjusio žygio „Už švarią Lietuvą!“ dalyviai jau įveikė 70 iš 80-ties žygio dienų. Finišas – Palangoje spalio 30 dieną. Jūsų dėmesiui – 70-osios dienos akimirkos, kuriomis dalinasi Dovilė Jadenkutė. Nuotraukos žygeivių.
70 diena
70 dienų įveikta!

70 diena

Spalio 24 d.

Rusnė – Šilutė (15 km)

Sunku patikėti, kad, atrodo, taip negreitai žingsniuodami, jau pasiekėme Mažąją Lietuvą, o paskutinės žygio aplink Lietuvą dienos lyg tirpte tirpsta. Šiandien prieš išeidami į dienos žygį dar nusprendžiame apsukti ratą aplink gražiąją Rusnę, taip bent kiek prailgindami dienos maršrutą – juk iki Šilutės vos 10 kilometrų, kurie dabar mums beprilygsta lengvam pasivaikščiojimui.

Žengiame per Rusnės beždžionių tiltą, grožėdamiesi rudeniniais Pakalnės upelio krantais, tačiau kojos pačios visu greičiu neša pirmyn – lėtai eiti jau seniai nebemokame. Priėję Rusnės paplūdimį žvalgomės į kitus krantus – čia Atmatos ir Skirvytės upių Rusnės sala atskirta nuo žemyninės Lietuvos ir nuo Kaliningrado srities. Vaizdas įspūdingas ir tiesiog neįtikimas – salos krantus šios dvi upės skalauja beveik kaip jūra, o štai tas miškas kitame krante – tai jau nebe Lietuva.

Už Rusnės tilto paspartiname žingsnį – laikas pradėti rimtai žygiuoti. Pusiaukelėje į Šilutę paskambina Nerijus ir praneša, kad privažiuos prie mūsų, paims šiukšles, kurių pririnkome vos du maišus, o kartu atveš staigmeną. Visi kartu svarstome, kas tai galėtų būti – gal kas nors saldaus iš Šilutės, o gal daugiau šiukšlių...

Iš balto Nissan’o Nerijus išlipa ne vienas. Su juo – kartu su mumis kažkada žygiavęs Egidijus. Smagu, kad žmonės nepamiršta čia patirtų įspūdžių ir vis prisijungia dar ir dar. Mūsų pagausėjusi komanda pasiekia Šilutę. Džiaugiamės surinkę nedaug šiukšlių, o taip pat tuo, kad jų nereikės šiandien rūšiuoti – tai padarysime rytoj renginio metu kartu su miestiečiais.

Nors ir turime daug laisvo laiko, jis prabėga greitai – vakarienė, bendravimas ir pašnekesiai užsitęsia iki pat vakaro, kol akys pačios pradeda merktis, o kojos – prašyti pelnyto poilsio.

Dienos įspūdžiais pasidalino žygeivė Dovilė Jadenkutė. Už nakvynę dėkojame Profesinio mokymo centrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius