Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 01

7 įdomios lankytinos vietos Druskininkuose ir aplink juos

Druskininkų miestas gali didžiuotis ne tik jį garsinančiais gydančiais mineraliniais vandenimis, bet ir įdomiais lankytinais objektais. Šiame Pietų Lietuvos krašte pasitinka didingos žaliuojančių miškų platybės, išskirtiniai muziejai, gilią istoriją menantys architektūros paminklai, o taip pat – ir ypatingos pramogos.
Druskininkai
Druskininkai / 123RF.com nuotr.

1

Miško muziejus „Girios aidas“

Šalia Druskininkų miesto galima rasti miškininko, profesoriaus, išradėjo Algirdo Valavičiaus 1971 m. įkurtą muziejų „Girios aidas“. Šis muziejus stebina ne tik savo eksponatais, bet ir įdomia architektūra.

Valstybinių miškų urėdijos nuotr. / Miško muziejus „Girios aidas“
Valstybinių miškų urėdijos nuotr. / Miško muziejus „Girios aidas“

„Girios aidas“ – vieta, kur peržengi slenkstį į gamtos pasaulį. Ekspozicijose miško gyvenimas tarsi atgyja kartu su besikeičiančiais metų laikais ir vaizdingai pasakoja apie miško žvėris, paukščius bei augmeniją. Informacinio centro svečių taip pat laukia meninių medžio darbų parodos, senosios miškininkystės įrankių ekspozicijos, kuriose galima iš arčiau susipažinti su miškininkų veikla. Lankytojus sudomins muziejuje esantys įvairūs interaktyvūs žaidimai, juose galima pasitikrinti savo žinias apie gamtą, taip pranešime spaudai muziejų pristatė Valstybinių miškų urėdija.

Aplink muziejų galima apžiūrėti čia įkurtą parką, kuriame auga įvairūs dekoratyvūs augalai, taip pat žvilgtelėti į tautodailės meistrų kurtas skulptūras.

2

Liškiavos architektūrinis ansamblis

Liškiavos kaimas įsikūręs Dzūkijos nacionalinio parko teritorijoje, kairiajame Nemuno krante. Labiausiai kaimą garsina vėlyvojo baroko Švč. Trejybės bažnyčios ir dominikonų vienuolyno ansamblis.

1697 m. balandžio 22 d. Liškiavos dvaro savininkas Vladislovas Jurgis Kosyla su žmona Kristina visus savo turtus testamentu užrašė dominikonų vienuolynui. Pasitaręs su Seinų dominikonais, dvarininkas nutarė čia įsteigti naują dominikonų vienuolyną ir pastatyti naują bažnyčią.

Kultūros paveldo departamento nuotr. / Liškiavos piliakalnio grožis
Kultūros paveldo departamento nuotr. / Liškiavos piliakalnio grožis

Tačiau Kosylos giminaičiai dominikonų visai nepageidavo ir juos iš Liškiavos išvarė. Vėliau dominikonams turtas buvo sugrąžintas. Taip Liškiavoje XVII a. iškilo gražus vėlyvojo baroko architektūrinis ansamblis. Jį dominikonai pradėjo statyti 1703 m., o visiškai užbaigė 1741 m.

Kaimo pakraštyje taip pat galima išvysti ir Liškiavos piliakalnį. Tai vienas populiariausių ir lankomiausių Lietuvos piliakalnių. Visai neseniai čia baigti tvarkybos darbai. Nuo piliakalnio atsiveria graži Liškiavos Švč. Trejybės bažnyčios ir dominikonų vienuolyno ansamblio panorama, šalia teka Nemunas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius