Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant medžio Švėkšnoje – 32 tūkstančiai margučių

Švėkšniškiai muša rekordus. Pernai medį padabinę 17 tūkstančių margučių, šiemet ant jo sumanė sutalpinti kone dvigubai – 32 000 margintų kiaušinių. Juos gražino asociacija „Švėkšniškių sambūris“ (anksčiau Švėkšnos neįgaliųjų draugija).
Švėkšnoje tūkstančiais margučių dabinamas medis
Švėkšnoje tūkstančiais margučių dabinamas medis / Švėkšnos naujienos nuotr.

„Vyksta darbai, dar nebaigti. Bus pakabinta virš 32 tūkstančių margučių, pernai buvo nepilnai 17 tūkstančių. Šiemet medis ne tautinis, o įvairių spalvų, margučiai tarsi vaivorykštė, bent man taip atrodo. Margučiai sukabinti tokiom kekėm, spalvom. Atskirų spalvų šakos, – antradienio popietę 15min sakė Švėkšnos seniūnas Alfonsas Šeputis. – Darbo turim, ir talkininkų mažesnių ir pagyvenusių. Yra ką dirbti ir pagyvenusiems, atrinkinėti iš dėžių, dėti į kibirus, juos paduoda, kurie aukštai, įsijungę visi. Ir klebonas mūsų išvirė makaronų, visus vaišino per pietus. Vienas verslininkas Antanas Martinkus, turintis kavinę, atvežė vaišių. Šiandien pirma diena, planuojam pabaigti iki dienos pabaigos. Komanda nemaža, visi juda kruta. Kai sutelktai dirbame, nemažai pavyksta padaryti.“

Sukabinti tokį kiekį margučių padeda neįgaliųjų draugijos nariai, seniūnijos gyventojai. Anot seniūno, prisijungė visi, nebijantys aukščio, mat reikia palypėti norint pasiekti medžio viršūnę. Talkininkams padeda technika su bokšteliu.

„Medis šiemet kur kas didesnis, netoli 8 metrų. Šiemet parinkome ąžuolą, kasmet naują iš miško atvežam ir pastatom, šįkart iš Norkaičių girininkijos ąžuoliukas, gražus, patvirtinom šakas”, – kalbėjo seniūnas, girdamas Ingritą Riterienę, sambūrio pirmininkę, kurios dėka jau trečius metus miestelis dabinasi margučiais. Pirmaisiais metais ant šakų nugulė apie 7 500 tūkstančiai išpuoštų kiaušinių. Jau tuomet buvo užfiksuotas Lietuvos rekordas, pernai – dar vienas. Panašu, kad miestelio gyventojų kol kas nepralenks niekas.

Su idėjos autore, įsisukusia į darbus, 15min kol kas susisiekti nepavyko. Seniūnas pasakojo, jog margučiai ant šakų sugulė patys įvairiausi – apnerti, puošti aplikacijomis, padažyti, „aprėdyti“ skiautelėmis ir medžiaga. Velykų medis, kaip ir du kartus prieš tai, išdygo šalia Šv. apaštalo Jokūbo katalikų bažnyčios.

Seniūnas džiaugėsi, jog miestiečių iniciatyva per šv. Velykas į Švėkšną plūsteli turistų, norinčių išvysti unikalų medį.

Švėkšniškiai kasmet stebina ir skobtais moliūgais, kurių parke nugula šimtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius