Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant Metelio ežero atsirado neįprastas objektas – ledo kryžius

Ant Lazdijų rajone esančio Metelio ežero dedasi neįprasti dalykai. Čia išdygo beveik dviejų metrų aukščio iš ledo pagamintas kryžius, o netoli jo – ir suoliukas. Taip vietinius gyventojus ir į Metelių kaimą užsukančius svečius sumanė nustebinti po daug metų iš užsienio į Lietuvą sugrįžęs gyventi jaunas vyras, rašo Alytusplius.lt
Metelių regioniniame parke pastatytas ledo kryžius
Metelių regioniniame parke pastatytas ledo kryžius / Metelių regioninio parko direkcijos nuotr.

„Mintis, kad reikia sukurti ką nors iš ledo, kilo jau anksčiu, bet konkrečiai, ką noriu pastatyti, sugalvojau tik vaikščiodamas ant užšalusio ežero“, – sakė 32 metų Metelių kaimo gyventojas Valdas Navagrudskas.

Jis įsitikinęs, kad ledo skulptūra patiks ir jaunimui, ir vyresniems žmonėms, o kryžius kiekvienam sukels skirtingas asociacijas ir pamąstymus.

„Ledą išpjoviau pjūklu ir, pamatęs, koks jo storis, nusprendžiau pastatyti ledo kryžių. Sudėtingiausia buvo ledą perpjauti, ledo luitai buvo tikrai nelengvi, reikėjo ir kito žmogaus pagalbos, kad juos pakelčiau“, – Alytusplius.lt pasakojo Valdas.

Dabar, užlipus ant netoli ežero esančio Metelių apžvalgos bokšto, iš aukštai galima pamatyti ir dzūko pastatytą ledo kryžių. V.Navagrudskas tikina, kad ledui pradėjus tirpti, kryžius bus tik dar gražesnis.

Metelių regioninio parko direkcijos nuotr./Ledo kryžius
„Facebook“ nuotr./Ledo kryžius iš pradžių nustebino net Metelių regioninio parko direkcijos darbuotojus

Ketina pastatyti daugiau ledo objektų

Dešimt metų Anglijoje pragyvenęs ir į senelių gimtinę sugrįžęs vyras Meteliuose ruošiasi įgyvendinti ir daugiau sumanymų. Valdas netoli ledo kryžiaus ir suoliuko ketina pastatyti ir ledo stalą, o ežero dalyje, kur vasaromis maudosi poilsiautojai, įrengti čiuožyklą.

„Kaime jaunų žmonių daug nėra. Norisi, kad kaimas atgytų, kad žmonėms čia būtų, ką veikti. Su vietiniais jau sutarėme, kad bendromis jėgomis galime įrengti čiuožyklą. O aš prie jos dar ir pastatyčiau ledo suoliukus, kad žmonėms būtų, kur prisėsti“, – pasakojo idėjų nestokojantis vyras.

Šis straipsnis buvo publikuotas portale Alytusplius.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius