Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant vieno gražiausių šalies piliakalnių – 2 tūkst. žvakių ir stebinančios projekcijos

Rugpjūčio 8 dieną Kartenos piliakalnis jau penktus metus iš eilės trauks žvilgsnius išskirtiniu reginiu, pranešė Salantų regioninio parko direkcija.
Kartenos festivalis
Kartenos festivalis / SRPD nuotr.

Salantų regioninio parko traukos objektu tapęs, šiemet išrinktas vienu gražiausių Lietuvos piliakalnių, Kartenos pažiba – Kartenos piliakalnis – pasipuoš 2 tūkstančiais žvakių ir stebins išskirtinėmis projekcijomis ne tik ant paties piliakalnio, bet ir ant didžiulio kuršiško laivo silueto. Piliakalnis virs jūra, laivo burės atspindės palengva slenkančius gamtos stebuklus, sklis terapiniai garsai, įtraukiantys kiekvieną į atgijusios gamtos ir kultūros spektaklį.

Dėl susiklosčiusios situacijos šalyje šiemet Kartenos festivalis „Kuršių genties vartus pravėrus" vyks ne tik įprastoje vietoje – gamtos apsuptame Kartenos miestelyje, tačiau bus tiesiogiai transliuojamas internete. Tam, kad išvengtų gausaus lankytojų srauto, organizatoriai kviečia žiūrovus rugpjūčio 8 d. vakaro kulminacinę renginio dalį stebėti ir tiesioginėje transliacijoje Salantų regioninio parko direkcijos „Facebook" paskyroje.

Renginys yra nemokamas, skirtas įvairaus amžiaus ir grupių žmonėms, šeimoms, istorijos, kultūros, gamtos mylėtojams ir entuziastams. Kartenos festivalį iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba, Kretingos rajono savivaldybė. Anot renginio organizatoriaus, šiemet organizuojant renginį tenka priimti įvairius iššūkius, tačiau džiugu, jog Kartenos festivalis auga, tampa atpažįstamas šalyje ir turi savo žiūrovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius