-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Anykščiai pristato naujas pramogas: žada nepakartojamus įspūdžius

Svajojate apie naujus vasaros atostogų patyrimus? Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras kviečia apsilankyti nuolat atsinaujinančiame Anykščių krašte. Čia žadami nepakartojami įspūdžiai: pabūti įstabios gamtos apsuptyje bei prisiliesti prie savitos, kruopščiai puoselėjamos kultūros.
Pramoginis traukinukas
Pramoginis traukinukas / Anykščių TVIC nuotr.

Atvykite į Anykščius ir pasinerkite į naujus įspūdžius. Mainais gausite peno sielai ir kūnui. Pažadame, kad kelionės po Anykščių kraštą nustebins nuotykiais, neatkartojamais naujais patyrimais. Pasinerkite į ,,vasaros sezoną Anykščiuose 2022“, nes viskas kas gražiausia, įdomiausia – ,,Anykščių kraštan sudėta“.

„Toks Kitoks miestelis“

Nuo gegužės 14 d. duris atvers ,,Toks Kitoks miestelis“. Namai pastatyti ne pagal taisykles, kitoniškai: vienas namas ,,aukštyn kojomis“, kitas – kreivai stovintis, trečias – besisukantis, o į juos įėjus, patirsite naujus pojūčius, nepatikėsite savo akimis ir smagiausias akimirkas užfiksuosite nuotraukose.

Čiuožkime į vasarą

Labirintų parkas pradeda naująjį sezoną su dar daugiau pramogų, o viena iš karščiausių naujienų – lauko vasaros čiuožykla. Nuo šiol net karščiausiomis vasaros dienomis galima bus išsitraukti pačiūžas ir mėgautis įrengtoje čiuožykloje po atviru dangumi.

Anykščių TVIC nuotr. / Anykščiai
Anykščių TVIC nuotr. / Anykščiai

Šilelio triušių tvirtovė

Šalia Lajų tako, Anykščių šilelyje, nauja pramogų erdvė – Šilelio triušių tvirtovė. Čia įrengtas 500 metrų kliūčių ruožas, kurį įveikti tikrai prireiks ištvermės ir įgūdžių. Įveikus kliūčių ruožą pasieksite didingą tvirtovę: atsivers žadą atimanti šilelio panorama su laisvėje lakstančiais triušeliais, kuriuos galima ir pamaitinti, ir pabūti jų apsuptyje.

Anykščių TVIC nuotr. / Šilelio triušių tvirtovė
Anykščių TVIC nuotr. / Šilelio triušių tvirtovė

Pažintinis basų kojų ekotakas

Pasivaikščiojimas po Anykščių šilelį basomis, pažintiniu ekotaku, suteiks ne tik žinių apie gamtą ir gyvūnus, bet ir leis patirti skirtingus pojūčius vietoje, kur, pasak legendos, velnias Puntuko akmenį nešęs ir pametęs. Šiais metais basų kojų ekotakas kvies į pilnai atnaujintą taką, kurio ilgis net 950 m.

Anykščių TVIC nuotr. / Basų kojų ekotakas
Anykščių TVIC nuotr. / Basų kojų ekotakas

Wake Pond – vandens karalija

Wake Pond vandens pramogų parkas mėgėjus šį sezoną planuoja pasitikti su nauja, šalia restoranėlio, įrengta privačia pirties zona, pirtimi, kubilu ir patogiu priėjimu prie vandens telkinio.

Anykščių TVIC nuotr. / „Wake Pond“ vandens pramogų parkas
Anykščių TVIC nuotr. / „Wake Pond“ vandens pramogų parkas

Motociklų fanus nustebins nauja, kone didžiausia šio sezono vasaros naujiena – elektrinių motociklų trasa. Paruoštoje trasoje bus galima išbandyti elektrinius KTM ir SUR RON motociklus. Motociklus valdyti lengva ir paprasta, tereikia tik mėgautis procesu. Šią pramogą galės išbandyti ir pasidžiaugti visi norintys nuo 6 metų amžiaus. Parke siūloma kasmet populiarėjantys pasiplaukiojimai vandenlente, nakvynė jaukiuose nameliuose, nedidukė kavinukė, kur laukia naujų skonių atradimai.

Išnykusių gyvūnų skulptūrų parkas

Ekologiškas basų kojų takas išskirtinis ne tik maloniais pojūčiais ir emocijomis, bet ir šalia įsikūrusiu išnykusių gyvūnų skulptūrų parku. Milžiniškos, iš medžio drožtos skulptūros, pradėtos statyti pernai. Jas kūrė ir tebekuria šalyje ir užsienyje žinomas medžio drožėjas Valerijus Kunigėlis. Skulptūrų parke – krokodilas, beždžionės, vėžlys, mamutas ir kiti įspūdingo dydžio gyvūnai. Šiais metais parką papildė dar daugiau naujų medinių gyventojų.

Anykščių TVIC nuotr. / Išnykusių gyvūnų skulptūrų parkas
Anykščių TVIC nuotr. / Išnykusių gyvūnų skulptūrų parkas

Safaris – gamta ir egzotika

Safario parkas atveria duris tiems, kurie myli gamtą ir gyvūnus. Šį sezoną parko lankytojų laukia dar daugiau visureigių. 50 ha užimančiame parke, keliaudami visureigiais, atsidursite egzotiškų gyvūnų apsuptyje ir stebėsite juos iš arti.

Anykščių TVIC nuotr. / Safaris
Anykščių TVIC nuotr. / Safaris

Pasistiprink vagone

Siaurukas pradeda sezoną su naujienomis! Ar teko pirtelėje kaitintis kelionės metu? Unikali pramoga laukia tų, kurie nori pakeliauti siauruku, atsigauti ir atgauti jėgas pirtelėje. Viename traukinuko vagone įrengta pirtelė, kurioje bus galima išbandyti pirties malonumus kol traukinukas jus nuveš iki gražuolio, legendomis apipinto, Rubikių ežero. Siauruko ženklu pažymėtas alus ir gira atgaivins keliautojus.

Anykščių TVIC nuotr. / Siaurukas
Anykščių TVIC nuotr. / Siaurukas

„Palaima“

,,Palaima Hotel and Restaurant“ atvykusiems siūlo tikrą palaimą: ramybės ir gamtos oazę, pasivaikščiojimą su labai mielos išvaizdos alpakomis, šveicarišką degustaciją. Šios vietos unikalumas – šveicariško Alpių stiliaus poilsio namai.

Anykščių TVIC nuotr. / „Palaima“
Anykščių TVIC nuotr. / „Palaima“

Glamping‘as „Teka teka“

Mėgstantiems ramybę, pavargusiems nuo miesto šurmulio, siūloma puiki proga pailsėti palapinėje ant Šventosios upės kranto „Teka teka“ stovyklavietėje. Buvimas gamtoje, šalia upės ir rusenančios ugnelės, gali būti atradimas daugeliui. Rytinė kava iš suvalgomo puodelio – skaniausia idilė dviems.

Anykščių TVIC nuotr. / „Teka teka“ stovyklavietė
Anykščių TVIC nuotr. / „Teka teka“ stovyklavietė

S.Petraškos akmens tapybos darbų paroda

Vienintelio Lietuvoje tautodailininko S. Petraškos tapybos darbų iš akmens dulkių ekspozicija vėl lauks meno mylėtojų, šįkart atnaujintoje muziejaus salėje (Muziejaus g. 6a). Sulaukęs solidaus amžiaus, pajutęs didelį troškimą įamžinti savo tėvynės gamtos gražumą ir unikalumą, autorius panaudojo savitą, savo paties sugalvotą techniką – tapybą akmens dulkėmis.

„Kalita“ atrakcionų kalnas

Šiltuoju laikotarpiu ant kalno veikianti rogučių trasa ir kitos pramogos toje vietoje – senokai mėgstama aktyvaus poilsio stotelė tiek mažiems, tiek ir dideliems. Šį sezoną „Kalita“ siūlo: naujus atrakcionus ir lauko žaidimus, ekstremalius potyrius, o svarbiausia – dažnas gauna gerą progą nugalėti save, savo baimes. Vienintelis trūkumas, leidžiantis nuo kalno rogutėmis – negali sustoti, norisi pakartoti dar ir dar kartą.

Anykščių TVIC nuotr. / „Kalita“ atrakcionų kalnas
Anykščių TVIC nuotr. / „Kalita“ atrakcionų kalnas

Pramoginis traukinukas

Riedant Anykščių gatvelėmis pramoginiu traukinuku, gali pasižvalgyti po Anykščių miestą, pasimėgauti gamtos vaizdais bei vėjelio dvelksmu. Traukinuku gali važiuoti tiek maži tiek dideli. Nors jis ir mažas, tačiau čia patogiai gali įsitaisyti visa šeima.

„Devilstone“ grįžta

Anykščiai garsūs savo mitais ir legendomis. Legenda apie velnio neštą ir pamestą Puntuko akmenį žinoma daugeliui. Nekyla nuostaba, kad festivalis pritapo Anykščių krašte ir su naujomis idėjomis šį sezoną vėl grįžta. Liepos 14–17 d. muzikos gerbėjų laukia dvi pasirodymams skirtos scenos, daug erdvės kūrybinei saviraiškai, vyks kūno spektakliai, poezijos skaitymai, piešimo ant kūno dirbtuvės. Daugeliui šis savaitgalis „Devilstone“ išliks nepamirštas.

Tradiciniai miesto renginiai

Dainių ir poetų apdainuotas Anykščių kraštas traukia ne tik dėl įstabių gamtos turtų, žalumos, bet ir dėl tradicinių renginių ir vis garsiau skambančių kultūros aidų. Šiemet Anykščiai žada užgniaužti kvapą su atsinaujinusiais ir sugrįžtančiais renginiais bei jų programomis! Ką pamatyti ir patirti ras kiekvienas: čia praūš laukti festivaliai skirti tiek vaikams, tie suaugusiems, šokių ar meno mėgėjams ir, žinoma, gamtos mylėtojams.

  • „Bėk bėk žirgelis“, birželio 4 d.
  • ,,Vaikų knygų fiesta“, birželio 11–12 d.
  • „Devilstone“, liepos 14–17 d.
  • Miesto šventė, liepos 22–24 d.
  • „Purpurinis vakaras“, rugpjūčio 18–20 d.
  • „Obuolinės“ ir turizmo naktis, rugsėjo 24 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius