Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anykštėnai kviečia keliauti „Angelų keliu“: atrasite mažiau lankomus perliukus

​​​​​​​Nors karantino sąlygos su lyg kiekviena diena laisvėja, kelionių į užsienį greičiausiai daugeliui teks atsisakyti. Tačiau pergyventi dėl to nėra ko – Lietuva ir įstabios, dar nepažintos jos vietos laukia lankytojų. O šį sezoną tam skiriamas ir ypatingas dėmesys: kviečiama į pažintinius takus, meno galerijas, duris vėl atvėrusias kavines ir parkus. Būtent taip pasiruošė ir Anykščiai – visus miesto gyventojus ir miesto svečius kviečia atrasti „Angelų kelią“, rašoma pranešime spaudai.
Anykščiai
Anykščiai / J.UFotografija

Pasak Anykščių menų centro direktoriaus Tomo Tuskenio, „Angelų kelio“ projekto idėja – turistus supažindinti ne tik su visiems gerai žinomomis, populiariomis Anykščių vietomis, bet ir atrasti mažiau lankomus, perliukais vadinamus objektus. Skatindami Anykščių rajono turizmo paslaugų teikėjų bendradarbiavimą ir smulkiojo verslo palaikymą į projektą įtraukti ne tik lankytini objektai, bet ir maitinimo paslaugas teikiantys verslai. Taip Anykščių krašto svečiai turi galimybę miestą pažinti ir per skonį.

„Anykščių menų centro Angelų muziejaus tęstinis projektas „Surask...Angelų kelias“ vyksta jau nuo 2017 m., bendradarbiaujant su kitais rajono muziejais ir turizmo paslaugų teikėjais. Turistų ir anykštėnų lankomose aktyvaus laisvalaikio praleidimo vietose, muziejuose profesionalūs menininkai kuria angelus: skulptūras, paveikslus, instaliacijas. Miesto svečiai lanko Anykščius keliaudami „Angelų keliu“, tokiu būdu pramoga sujungiama su menine kūryba. Tiesa, kiekvienais metais kviečiame paragauti ir vietinių gamintų vaišių, užsukti čia esančias kavines bei restoranus. Tai dar vienas puikus būdas patirti ir susipažinti su Anykščių maisto bei gėrimų kultūra. Ją pažinti kviečiame ir šįmet“, – dėstė T.Tuskenis.

Vieno iš projekto iniciatorių ir dalyvio teigimu, tai projektas ir jaunam, ir senam, kurio tikslas ugdyti kultūringą visuomenę, sugebančią matyti, suvokti ir priimti profesionalųjį bei liaudies meną, kartu su profesionalais mokytis patiems kurti ir patirti kūrybos džiaugsmą. „Kiekviena valstybė pandemijos akivaizdoje šalies kultūros globą laiko garbės ir orumo reikalu bei vienu iš svarbiausių valstybės prioritetų. Tik saugodami, edukuodami išsaugosime savo tapatybę ir perduosime istorinę atmintį taip išsaugodami savo kultūrą ir istoriją. Tad apsilankyti ir patiems išbandyti šį kelią verta – nuostabios gamtos, literatūros ir meno kūrėjais bei turizmo objektais garsėjantys Anykščiai dabar jau įvardijami ir Angelų miestu, nes čia rasite ne tik svajonių angelą, kuris pildo svajones ir norus, bet galėsite paragauti angelų kavos“, – kvietė Anykščių meno centro vadovas.

J.UFotografija/Siauriukas
J.UFotografija/Siauriukas

Angelų kavos, kurios, kaip teigia prie projekto prisidėjęs „Coffee Hill Anykščiai“ vadovas Gytis Šapoka, būtina paragauti po ar kelionės Anykščiuose metu. Tiesa, ši kava – ypatinga, ja pasimėgauti galės tie, kurie išmėgins siūlomą „Angelų kelio“ maršrutą. „Angelų kava – tai balinta kava su angelo sparnais, būtent dėl šio išskirtinumo ji įgijo šį pavadinimą. Norintiems ir kitokių skonių esame paruošę ir naują, gaivų meniu – šią vasarą startuosime su jau laiko patikrintais kavos gėrimais, kaip gazuota šalta kava, Bubble latte bei visai naujai atsiradusia, specialia kava su alkoholiu“, – dėstė kavinės vadovas.

G.Šapoka – verslą Anykščiuose įkūręs ir iš Vilniaus grįžęs anykštėnas, kuris įsitikinęs, jog vasaros metu šis miestas ir jo apylinkės – puikus kelionės tikslas, siekiantiems kokybiško poilsio, pramogų ir skonių.

J.UFotografija/Anykščiai
J.UFotografija/Anykščiai

„Miesto svečiams siūlyčiau pasivaikščioti Šventosios pakrante, aplankyti Rubikių apžvalgos bokštą, iš kurio atsiveria nuostabus vaizdas į Rubikių ežerą. Juk žinote, kaip sakoma: „Visur gerai, namuose geriausia“ – tad kodėl gi mūsų Lietuvos nepažinus iš naujo? Be to, šis laikas kelionėms po Lietuvą labai palankus: kiekvienoje vietovėje yra ne tik ką pamatyti, bet ir paragauti.

Mano asmeninis siūlymas – nebijoti rizikuoti. Ypač jei kalbame apie kavą. Nepabijokite ieškoti skonių, aromatų, savo mėgstamos kavos pupelės. Atsikratyti vidinių stereotipų, jog patinka tik viena, balinta kava. Vasarą ypač rekomenduočiau išbandyti filtrines, skirtingų pupelių kavas. Tiesa, šiuo sunkiu laikotarpiu smulkusis verslas išgyvena ne patį lengviausią periodą, tad labai kviečiu būti visuomeniškais, bendraminčiais ir vietoje užsienio išbandyti visas Lietuvos siūlomas pramogas bei potyrius. Garantuoju, patiks“, – pokalbį baigė G.Šapoka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius