Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Aplankykite dvarą, kuriame galima ne tik joti ant kupranugario

Kiekvienas naujas sezonas, kiekviena vasara atneša naujoves ir patirtis, kurias privalu išbandyti. Pakruojo dvare prieš kelis metus apgyvendintas ir jau lankytojų pamiltas kupranugaris šią vasarą pasiruošęs prisidėti prie dar vienos dvariškos pramogos – norintys galės išbandyti jo dvikuprės kupros patogumą ir pajoti. Tokią Lietuvoje unikalią pramogą Pakruojo dvare galima išbandyti savaitgaliais Istorinių nuotykių parko programoje ir artėjančio gėlių festivalio metu visą vasarą.
Aplankykite dvarą, kuriame galima ne tik joti ant kupranugario
Aplankykite dvarą, kuriame galima ne tik joti ant kupranugario / Pakruojo dvaro nuotr.

Jodinėjimas kupranugariu yra ne vienintelė veikla ir patirtis visai šeimai, ką galima išbandyti ir išvysti dvare kiekvieną dieną. Prieš bene 8 metus Pakruojo dvaras tapo vienintele vieta Lietuvoje, kurioje galima patirti tikrą XIX a. pab. dvaro kasdienybę, to meto veiklas, plėtotus amatus. Per tiek metų koncepcija pasikeitė, tačiau esmė – dvaro gyvenimo patyrimo – išliko.

Pakruojo dvaro nuotr./Aplankykite dvarą, kuriame galima ne tik joti ant kupranugario
Pakruojo dvaro nuotr./Aplankykite dvarą, kuriame galima ne tik joti ant kupranugario

Šiandien čia galima kasdien atrasti unikalias kolekcijas – laikrodžių, daktaro darbo įrankių ir medicininių neįprastybių, Panoptikumo, senovinės technikos, traktorių, karietų ir automobilių, XIX a. pab. kostiumų ir net kasdien treniruojamų plėšriųjų paukščių iš viso pasaulio. Kolekcijos ne tik regimos, tačiau ir dauguma liečiamos rankomis, išbandomos: galima važinėtis karieta ir senoviniais automobiliais, jodinėti žirgais, dabintis kostiumais, stebėti senųjų motorų ir technikos veikimą – grūdų malimą, dribsnių traiškymą, akmenų skaldymą. Dvaro amatininkai kasdien savo dirbtuvėse pristato savo amatus, o savaitgaliais kviečia ir į trumpas pamokėles. Mažųjų čia laukia dvaro ūkis su žirgais, asiliuku, avimis, žąsimis, antimis, vištomis, neregėtais plėšriaisiais paukščiais ir minėtu kupranugariu. Taip pat spalvinga ir žaidimams įtraukianti gėlių pilis, karuselė, daug muzikos ir juoko.

Pakruojo dvaro nuotr./Aplankykite dvarą, kuriame galima ne tik joti ant kupranugario
Pakruojo dvaro nuotr./Aplankykite dvarą, kuriame galima ne tik joti ant kupranugario

Dvaro gyvenimą kasdien galima matyti, patirti, ragauti, užuosti ir net įamžinti senovinėje nuotraukoje. Istorinių nuotykių parko programa Pakruojo dvare vyksta kiekvieną dieną visą vasarą, nenutrūks ir milijonų gėlių festivalio žiedų apsuptyje, kuris startuos jau liepos mėnesį.

Pakruojo dvaras – ne tik didžiausia Lietuvoje išlikusi dvaro sodyba, bet ir viena iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo vietovių Europoje, pelniusi „Metų turizmo objektas 2019“ ir „Metų turizmo objektas 2021“ nominacijas. Pakruojo dvare lankytojai gali susipažinti su atkurtu XIX a. pab. – XX a. pr. dvaro gyvenimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius