Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atominis pėsčiųjų žygis, į kurį pateko ne visi norintys

Šeštadienį, rugsėjo 18 d. Visagine susitiko daugiau nei 3,5 tūkst. miesto ir apylinkių pažinti ištroškę „TrenkTuro“ žygeivių. Jauniausias Lietuvos miestas tam puikiai pritaikytas – turi plačias gatves, yra įsikūręs viduryje miško, o aplink supa daugybė ežerų. Nuo ankstyvo ryto, žygeiviai rinkosi Visagino ežero paplūdimyje. Deja, bet ne visi, norintys, nes paskutinę savaitę prieš žygį, bilietai buvo tiesiog iššluoti, tad teko sustabdyti registraciją.
„TrenkTuro“ žygis po Visaginą
„TrenkTuro“ žygis po Visaginą / „TrenkTuro“ nuotr.

Penkios trasos, kurių metu, per vieną dieną, galima buvo aplankyti net 13 ežerų. Žygeiviai, pagal savo galimybes rinkosi: 13, 27, 36, 47 ir net 58 kilometrų trasas. Starto zona buvo įrengta ant smėlio, o dalyvius pasitiko nuotaikinga muzika, vedėjas ir aktyvi rytinė mankšta. Apšilę žygeiviai pasuko į savo spalvos maršrutus, kurie vedė per išskirtinį Gražutės regioninį parką. Būtent ši Lietuvos dalis yra laikoma ežeringiausia. „Taip staigiai besikeičiančio miško nebuvome matę: nuo pušų iki lapuočių ir vėl spygliuočių. Viskas ėjo tarsi juostomis, kurios vietomis priminė net džiungles. Buvo nuostabu, ypač man, miškų mylėtojui!“, – įspūdžiais dalijosi ištikimas „TrenkTuro“ žygeivis Vytautas.

Daug asmeninių rekordų ir finišas beveik prieš vidurnaktį

Trasoje buvo įrengta net 11 punktų, kuriuose žygeivius pasitiko savanoriai, muzika, maistas ir skirtingos pramogos. Beveik kiekviename sustojime laukė sveiki užkandžiai, vanduo, tad rūpintis papildomu maistu dalyviams nereikėjo. Daugelis jų gavo ir karštus pietus, arbatą. Viena įspūdingesnių stotelių laukė „Perskindol pėdų atgaivos“ punkte. Čia buvo tikras SPA kojoms, Karačiunkos ežeras ir vaizdingas skardis. Žygeiviai neskubėjo, mėgavosi, tad ilgiausias trasas pasirinkę, finišavo jau beveik prieš vidurnaktį. Socialinėse medijose dalyviai neslėpė džiaugsmo – vieniems tai pirmasis žygis, kitiems asmeninis kilometrų rekordas.

Finišo zona, išskirtinio dizaino medaliai bei užsitarnautas poilsis

Finišavę žygeiviai galėjo ne tik atsipūsti „Gjensidige“ poilsio zonoje, bet ir užsikabinti išskirtinį, atominį ženklą primenantį medalį su kitoje pusėje degančia „Perskindol“ ugnimi. Tradiciškai, kiekvienas gavo po „Activus“ košės puodelį bei skubėjo įsiamžinti prie foto sienelės. Nepamiršti buvo ir ištikimieji keturkojai draugai, kurių dalyvavo beveik 300! Kiekvienas gavo būtent šunims sukurtą medalį bei skanėstą.

„TrenkTuras“ dalyviams dovanojo išskirtinę galimybę pamatyti Ignalinos Atominės elektrinės valdymo pulto simuliatorių. Po finišo laukė pramogos atominiame Visagino mieste. Žygeiviai galėjo apsilankyti buvusiame sveikatingumo-reabilitacijos centre ir pamatyti Ignalinos Atominės elektrinės valdymo pulto simuliatorių. Į šią vietą IAE darbuotojai nuo 1998 metų atvažiuodavo mokytis, kelti kvalifikacijos, testuoti veikimo modelius bei avarines procedūras. O visai neseniai, būtent čia, „HBO“ filmavo „Černobylio“ serialą.

Komandos buvo apdovanotos vienetinio dizaino trofėjais. Į „TrenkTuro“ masinius žygius renkasi ne tik aktyvų laisvalaikį mėgstantys pavieniai žmonės, bet ir didelės draugų bei įmonių komandos. „Hiatus“ komandinės įskaitos metu buvo skaičiuojami kiekvieno nario nueiti kilometrai. Trofėjai buvo įteikti: pirmosios vietos nugalėtojai „Gjensidige draudimas Lietuvoje“, kurie kartu įveikė net 1454 km. Antroji vieta atiteko „Devbridge“ su 704 km ir trečiąją laimėjo „Hiatus“, kurie nužygiavo 513 km.

Kitas nuotykis – vaikams!

Jau spalio 9 d. pirmą kartą „TrenkTuro“ istorijoje bus organizuojamas masinis „Rudens žygis’21 vaikams su Gjensidige“, Vilniuje. Organizatoriai kviečia patirti Bukčių mišką vaiko akimis ir kartu su jais. Žygyje dalyvauti galės nuo kūdikių iki paauglių, o į kompaniją jiems: tėvai, draugai ir artimieji. Skirtingos trasos, skirtingos užduotys ir patirtys! Galėsite rinktis net iš trijų maršrutų: 4, 8 ir 12 km. Daugiau apie renginį čia.

„TrenkTuras“ yra didžiausias pėsčiųjų žygių organizatorius Baltijos šalyse, organizuojantis masinius žygius, kuriantis individualius „Solo“ maršrutus visoje Lietuvoje bei privačius žygius ir „Solo“ žygių iššūkius įmonėms. Daugiau apie juos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius