-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atostogų Palangoje akimirkos: kokias vietas fotosesijoms vasarotojai renkasi šiais metais?

Į jūrą besileidžianti saulė delne, laivelis prie Palangos tilto, ryškiaspalvis kokteilis su ledukais vakarėjančio pajūrio fone ar burbuliniai vafliai, apvarvėję tyžtančiais ledais – tokie atsiminimai iš pajūrio nuguli fotografijose. Kokias akimirkas vasarotojai iš Palangos ir Šventosios vežasi šiais metais?
Skulptūrinė kompozicija „Žvejo dukros“ Šventojoje – vėl iš naujo „atrastos“ vasarotojų
Paminklo „Žvejo dukros“ kompozicija Šventojoje – vėl pamėgta vasarotojų / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Profesionalūs fotografai ir renginių organizatoriai išskyrė poilsiautojų labiausiai pamėgtas „fotogeniškas“ vietas ir atskleidė paslaptis... kurios vietos šiemet pačios „karščiausios“.

„Aišku – asmenukė paplūdimyje, ant Palangos tilto, proskynos kopose, ir... man ši vieta tokia juokinga atrodė – fotoaparato skulptūra Vytauto gatvėje“, – vardijo iš Palangos grįžusi vilnietė Viktorija.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintaro muziejaus parkas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintaro muziejaus parkas

Kulinarė, televizijos laidų vedėja Beata Nicholson neseniai krūvos gerbėjų patiktukų sulaukė, kai pasidalino nuotrauka iš pajūrio – besileidžianti saulė tarsi nugulusi delne. Tokių fotografijų savo albumuose turi ne vienas.

Vis dėl to profesionalūs fotografai mato ir naujovių, kuriomis šiemet su žymėmis „Palanga“, „Vasara“, „Šventoji“ ar „Pajūris“ atsiminimus iš atostogų ženklina poilsiautojai.

Mėgstamiausia – „auksinė valanda“

Fotografė palangiškė Ieva Micel pasakojo, kad fotosesijas pajūryje suplanavę atostogautojai dažniausiai prašo įamžinti saulėlydžio fone. „Vadinamoji „Auksinė valanda“ – nuo maždaug 20 val. – pati populiariausia. Žmonės, ypač atvykę atostogų iš emigracijos nori gražių atsiminimų“, – pasakojo fotografė.

Ji atskleidė, kad dažniausiai fotosesijoms pageidaujama atokių paplūdimių, kopų ir jai jau seniai neteko dirbti ant Palangos tilto. „Saulė delne? Ne! Tokių prašymų negirdėjau jau mažiausiai penkerius metus“, – juokėsi pašnekovė.

Asmeninėms fotosesijoms itin pamėgtas vadinamasis pasaulio kraštas – paplūdimys ties Kunigiškėmis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Poilsiautojai Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Poilsiautojai Palangoje

Rečiau fotosesijoms vasarotojai renkasi ir Botanikos sodą. Kai šioje erdvėje fotosesijos buvo apmokestintos, įsiamžinti Tiškevičių dvaro fone nori vis mažiau žmonių. Mokėti už galimybę nusifotografuoti unikaliame parke pageidauja dažniausiai tik jaunavedžiai.

Tačiau įsiamžinti telefonu šioje erdvėje nieko nekainuoja.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintaro muziejaus parkas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintaro muziejaus parkas

Gražius kadrus atsiminimams galima padaryti ir iš Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios bokšto. Šioje unikalioje vietoje galite ne tik pasigrožėti kurorto panorama iš daugiau nei 20 metrų aukščio, bet ir apžiūrėti bažnyčios laikrodžio mechanizmą, perskaityti laikrodžio naudojimo instrukciją bei visai iš arti išvysti įspūdingo dydžio bažnyčios varpus. Čia lankytojams skirta zona įrengta būtent varpų aikštelėje, kur pastatyti ir du monokliai-teleskopai. Apžvalgos aikštelės plotas – apie 18 metrų, tad tikrai pamatysite visą Palangą iš paukščio skrydžio, o asmenukė bus ne ką mažiau įspūdinga.

Žvejo dukrų atgimimas

Renginių Palangoje ir Šventojoje organizatorius Tautvydas Lubys atskleidė dar vieną vėl „atrastą“ poilsiautojų vietą – Šventosios skulptūrą „Žvejo dukros“ pajūryje. Dar prieš kelis dešimtmečius ši skulptūra itin dažnai būdavo matoma fotografijose iš pajūrio. Neseniai ji buvo sutvarkyta ir poilsiautojai vėl ėmė traukti prie jos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žvejo dukros
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žvejo dukros

4 metrų aukščio skulptūrinė kompozicija „Žvejo dukros“ vaizduoja tris ilgakases, į jūrą žvelgiančias, ar sugrįš po žūklės tėvas.

„Dar viena vieta, kurią – pastebėjau – itin mėgsta šeimos su mažais vaikais – nedidelis fontanas prie Palangos koncertų salės. Vaikai šiltomis dienomis mėgsta prie jo bėgioti, taškytis. Šeimos čia padarė ne vieną nuotrauką“, – pasakojo T.Lubys.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saulėlydis Palangoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saulėlydis Palangoje

Asmenukėms pamėgtas ir kitas fontanas – centrinėje miesto aikštėje. Čia, įslinkę į fontano vidury tarp tyškančių purslų įsiamžinti itin mėgsta paaugliai. Ne ką mažiau populiarus ir muzikinis fontanas esantis tolėliau toje pačioje Vytauto gatvėje, vakarais sulaukiantis itin daug poilsiautojų.

T.Lubys išskyrė ir vadinamąjį šunų paplūdimį – jį itin pamėgo šeimininkai su keturkojais. Vietoje, kur šunys gali laisvai lakstyti, bristi į jūrą, taip pat padarytas ne vienas šios vasaros kadras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius