Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Aukščiausias apžvalgos bokštas šalyje: jau galima užlipti ant TV bokšto „lėkštės“

Nuostabių panoramų nuo Vilniaus kalvų netrūksta, tačiau dabar į Lietuvos sostinę galima pažvelgti iš kaip niekad aukštai – tik turėkite tam drąsos. Vilniaus televizijos bokšte pradėtos organizuoti ekskursijos, kurių metu galima išeiti ant jo stogo į atvirą erdvę net 190 metrų aukštyje.
Vilniaus televizijos bokštas naujos ekskursijos metu
Vilniaus televizijos bokštas naujos ekskursijos metu / „Pamatyk Lietuvoje“ nuotr.

Televizijos bokštą valdančio „Telecentro“ atstovas spaudai Valdas Kaminskas 15min pasakojo, kad mintis atgaivinti tokią paslaugą brendo kurį laiką. Kadaise ekskursijos būdavo čia vedamos, bet tai buvo jau seniai.

„Dabartinė vadovybė nusprendė jas atgaivinti. Pasibandėme šiemet per „Open House Vilnius“ renginį, kurio metu pastatai atveriami visuomenei. Dalyvavome be didelių ketinimų ir vilčių, bet žmonių susidomėjimas, lūkesčiai ir pasitenkinimas viršijo visas prognozes. Bokštas buvo vienas populiariausių objektų – nusileidome tik Lukiškių kalėjimui“, – sakė V.Kaminskas.

Po tokių pozityvių reakcijų ekskursijų klausimas buvo dar kartą apsvarstytas, ir praėjusią savaitę vilniečiams ir miesto svečiams pasiūlyta galimybė pamatyti kitokį televizijos bokštą.

Labiausiai viliojantis ekskursijos akcentas – galimybė į sostinę pažvelgti iš 190 metrų aukštyje esančios apžvalgos aikštelės ant bokšto „lėkštės“. „Aukštesnio taško Lietuvoje nėra, kur galima išeiti į atvirą erdvę“, – sakė pašnekovas.

Žmonėms atskleidžiama ir daugiau vietų statinyje, į kurias taip paprastai neužeisi. Ekskursijos metu nusileidžiama į aukščiausio Lietuvos statinio rūsius, apžiūrimas transliacijų centras, konstrukciniai ir inžineriniai bokšto elementai. „Be to, kadangi esame ir Sausio 13-osios memorialas, integruojame ir pasakojimą apie šiuos įvykius. Žmonės dažnai konkrečiai neįsivaizduoja, kas vyko tą naktį, kaip vyko šturmas“, – 15min sakė V.Kaminskas.

„Pamatyk Lietuvoje“ nuotr./Vilniaus televizijos bokštas naujos ekskursijos metu
„Pamatyk Lietuvoje“ nuotr./Vilniaus televizijos bokštas naujos ekskursijos metu

„Kiečiausia“ lankytina vieta Lietuvoje

Po pirmosios ekskursijos, V.Kaminsko teigimu, žmonių įspūdžiai buvo labai teigiami. „Jie netgi sugebėjo susidraugauti, nes visa ekskursija yra tarsi pusantros valandos trukmės kelionė. Buvo labai gera psichologinė atmosfera“, – pasakojo jis.

Ekskursijoje apsilankęs kelionių po Lietuvą portalo pamatykLietuvoje.lt vadovas Arvydas Dotas tai gali tik patvirtinti. „Televizijos bokšto „lėkštė“ – naujas lyderis „kiečiausių“ lankytinų vietų Lietuvoje sąraše. Iš topo viršūnės net išstūmė taip pat įspūdingą užsiropštimą į 40 metrų aukštį ant ekskavatoriaus strėlės Akmenės karjeruose“, – 15min sakė jis.

A.Dotas naują patyrimą Vilniuje vadina turbūt geriausia ekskursija šiemet. Jau vien ką reiškia tai, kad bokštas dabar tapo didžiausiu apžvalgos bokštu Lietuvoje – jis net penkis kartus lenkia iki tol aukščiausiu buvusį Mindūnų apžvalgos bokštą.

„Pamatyk Lietuvoje“ nuotr./Vilniaus televizijos bokštas naujos ekskursijos metu
„Pamatyk Lietuvoje“ nuotr./Vilniaus televizijos bokštas naujos ekskursijos metu

„Įdomūs faktai, skaičiai, architektūrinės ir konstrukcinės detalės, statybos istorija, smalsuoliams anksčiau neprieinamos tarnybinės patalpos, transliavimo technologijos, nauji miesto rakursai, atsiveriantys iš vis skirtingo bokšto aukšto ir galiausiai ekskursijos „vyšnaitė“ – pasivaikščiojimas bokšto stogu maždaug 190 metrų aukštyje“, – įdomiausius akcentus vardijo pamatykLietuvoje.lt įkūrėjas.

Ekskursijos vedamos tiek iš pavienių asmenų sudarytoms, tiek organizuotoms grupėms. Kaina žmogui – 10 eurų. Esant ekstremalioms oro sąlygoms (stiprus vėjas, liūtis, smarkus žaibavimas), ekskursija gali būti atšaukta arba apribotas jos maršrutas. Rezervuotis vietą galima čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius