Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos keliui – 33: kauniečiai šią sukaktį minės naujai atgijusiame Muzikinio teatro sodelyje

Kaunas kviečia drauge paminėti 33-iąsias Baltijos kelio metines. 650 km ilgio gyva žmonių grandinė per Lietuvą, Latviją ir Estiją – vienas unikaliausių istorinių įvykių. Apie tokią laisvės išraišką kauniečiams primins antradienio (rugpjūčio 23 d.) renginiai Muzikinio teatro sodelyje. Programoje – kūrybinės dirbtuvės, fotografijų paroda ir koncertai, rašoma pranešime spaudai.
Baltijos kelio minėjimas Kaune
Baltijos kelio minėjimas Kaune / Organizatorių nuotr.

Laukia turiningos kultūrinės veiklos

Kauno miesto savivaldybė drauge su Kultūros centru (KKC) tęsia ilgametę tradiciją ir rugpjūčio 23 d. kviečia kauniečius į minėjimo renginį „Baltijos kelias. Mums pakeliui“. Šiemet didžioji veiksmo dalis keliasi į atnaujintą erdvę priešais Muzikinį teatrą – 17.30 val. scenoje pasirodys Jurgis Brūzga.

Nuo 17 val. KKC tekstilės studija „Gijų sodai“ pasitiks kauniečius, kviesdama gamintis draugystės apyrankes su Baltijos šalių vėliavų motyvais. Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka paruošė teminių galvosūkių ir pristatys knygų mainus.

Įtraukiančių veiklų parengė ir Kauno apskrities viešoji biblioteka. Drauge su menininke Ala Volkova renginio dalyviai kviečiami piešti Baltijos kelio simbolius – kurti ir pasiųsti sveikinimus Latvijai ir Estijai atvirukų dirbtuvėse „Sveikinimas iš Lietuvos“. Čia pat vyks kultūrinė edukacija ir žaidimas „Surask vietą istoriniams Kauno objektams“.

Istoriją primins fotografijos

Čia pat įsikurs Romualdo Požerskio fotografijos darbų paroda „Baltijos kelias“. Ekspozicija primins šį reikšmingą istorinį įvykį, įtrauktą į UNESCO tarptautinį registrą „Pasaulio atmintis“.

Simbolinę įžangą Baltijos kelio minėjimui 17 val. varpais paskelbs karilionininkė Austėja Staniunaitytė-Proietta. Jos atliekami kūriniai suskambės Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.

„Baltijos kelias – ypatingas reiškinys. Jis liudija apie žmonių drąsą ir atkaklumą. Vienas bendras tikslas ir jo link vedantis tvirtas tikėjimas sugrąžino į pasaulio žemėlapį visas tris Baltijos šalis. Kaip ir kasmet, renginiais norime paraginti puoselėti savo istoriją, dar geriau ją pažinti ir dalintis gyvais prisiminimais“, – sako Kauno vicemeras Mantas Jurgutis.

Išsami Baltijos kelio renginių programa čia.

Už Lietuvos ir Ukrainos laisvę

Kitądien po Baltijos kelio Kaunas paminės ir 31-ąsias Ukrainos nepriklausomybės metines. Rugpjūčio 24-osios vakarą mėlyna-geltona spalvomis nušvis Laisvės alėjos fontanas ir Ukrainoje nulieta, prie Kauno pilies iškilusi „Laisvės kario“ skulptūra. Šalia jų skambės savotišku laisvės himnu tapęs kūrinys „Ой, у лузі червона калина“.

Kaunas ir toliau inicijuoja bei siunčia pagalbą Ukrainai. Praėjusią savaitę Kauno miesto savivaldybės iniciatyva skirta parama viešajai įstaigai „Iki pergalės“, kurios dėka Lietuvos kariai dirba instruktoriais apmokant Ukrainos gynėjų pajėgas.

Plačiau apie kauniečių paramą ir pagalbą karo niokojamai tautai – internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius