-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bernatoniuose tęsiasi gražios Sūrio šventės tradicijos

Pieno, morkų, obuolių, didelius ir mažus, senovinius ir naujoviškus – įvairiausius sūrius šiandien pristatė Panevėžio rajono sūrio gamintojos, Bernatoniuose vykusioje Sūrio šventėje. Tai – jau dvidešimtoji ir jubiliejinė Sūrio šventė, kuri jau yra tapusi tikra tradicija.
Sūrio šventė
Sūrio šventė / Rimvydo Ančerevičiaus/www.jp.lt nuotr.
Temos: 2 Sūris Šventė

Paįstrio kultūros centro Bernatonių padalinio vadovė Giedrė Rameikienė tikino, kad nors ir jubiliejinė, vis dėlto išskirtinių staigmenų šventėje nebus.

„Lyginant, kokia šventė buvo prieš 20 metų ir dabar, ji – labai kitokia. Dabar daug įvairių technologijų, sūris jau irgi nebe toks. Reta šeimininkė, kuri gamina jį pagal senąsias sūrio tradicijas. Visgi, mūsų šventėje tokių tikrai buvo“, – pasakojo G.Rameikienė.

Tiesa, Sūrio šventė šiemet prasidėjo unikaliu, specialiai pastatytu spektakliu „Sūrio gimimas“. Jame buvo vaizduojamas visas sūrio gaminimo kelias.

„Labai džiaugiamės, kad ši graži Sūrio šventės tradicija tęsiasi. Ją, prieš du dešimtmečius pradėjo Reda Ona Manikienė. Visgi, verta pripažinti, jog jau XXI amžius, todėl retas gyventojas laiko savo karvę ir iš jos pieno gamina senąjį sūrį. Aš jį dabar vadinu tikru „antikvariatu“. Tačiau, kaip minėjau, mūsų šventėje, tokių gaspadinių buvo“, – sakė Bernatonių padalinio vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius