-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Birštone atidaryta ilgiausia ir ekstremaliausia vasaros rogučių trasa Lietuvoje

Birštonas ir vėl turi kuo nustebinti, nes į aktyvių kurorto veiklų sąrašą nuo šiol bus galima įtraukti ir pasivažinėjimą vasaros rogutėmis. Trečiadienį atidaryta ilgiausia – net 600 metrų ilgio – rogučių trasa Lietuvoje. Didžiausias iššūkis pramogautojams – įveikti posūkių žiedą, esantį 10 metrų aukštyje. Investicijos į projektą siekia apie 500 tūkst. eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Birštone atidaryta ilgiausia ir ekstremaliausia vasaros rogučių trasa Lietuvoje
Birštone atidaryta ilgiausia ir ekstremaliausia vasaros rogučių trasa Lietuvoje / Pauliaus Grigaliūno nuotr.
Temos: 2 Birštonas Pramogos

Trasos „Pramogų kalnas“ autorius, verslininkas Domas Galbuogis, pasakoja, kad atrakciono idėją brandino ir įgyvendino per ketverius metus.

„Anksčiau Birštone ir Druskininkuose turėjau riedžių nuomos verslą ir pastebėjau, kad į kurortą atvyksta ne tik norintys ramybės, bet ir aktyvių pramogų. Birštone jau keletą metų nebenaudojama slidinėjimo trasos vieta šalia Vytauto kalno man pasirodė labai tinkama ir patraukli vasaros rogučių atrakcionui, todėl užsidegiau šia idėja ir ėmiausi ją įgyvendinti. Manau, kad rogučių trasa dar labiau suaktyvins Birštono kurortą, pritrauks daugiau jaunimo, šeimų su vaikais“, – tikina D.Galbuogis.

„Iki šiol turėjome aukščiausią apžvalgos bokštą Lietuvoje, vienintelį mineralinio vandens garinimo bokštą, neseniai atidarytas 12 metrų laipiojimo bokštas, o dabar turėsime ir ilgiausią vasaros rogučių trasą. Smagu, kad Birštone atsiranda vis naujų traukos objektų. Tai rodo, kad kurortas gyvas, įdomus bei patrauklus vietos bendruomenei, turistams ir verslui“, – džiaugėsi Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

Trasos ilgis – apie 600 metrų, o didžiausias jos pasididžiavimas – posūkių žiedas, esantis net 10 metrų aukštyje. Leidžiantis rogutėmis bus galima pasiekti iki 40 km/h greitį. Jį bus galima reguliuoti patiems pramogautojams, todėl atrakcionu galės naudotis tiek drąsiausieji, aštresnių pojūčių mėgėjai, tiek ir tėvai su vaikais nuo 4 metų. Rogutės yra dvivietės, saugios, o nusileidimas suteikia daug teigiamų emocijų tiek mažiems, tiek dideliems.

Panašaus tipo atrakcionas yra Anykščiuose ant Kalitos kalno, įrengtas prieš dešimtmetį. Tačiau Birštono rogučių trasa yra labiau automatizuota, ją statant panaudotos modernesnės technologijos. Vasaros rogučių įranga pirkta iš Vokietijos bendrovės „Josef Wiegand GmbH & Co. KG”, kuri turi ilgametę patirtį gaminant ir montuojant tokio tipo atrakcionus visame pasaulyje. Investicijos į projektą siekia apie 500 tūkstančių eurų.

Konstrukcijai sunaudota apie 20 tonų metalo, į žemę sukalus 640 specialių žemės vinių. Visų laikančiųjų konstrukcijų svoris yra apie 18 tonų, o bendrai iš Vokietijos į Lietuvą atvyko 61,9 tonos medžiagų. Trasą 2,5 mėnesio statė 6 žmonių komanda, du iš jų buvo inžinieriai iš Vokietijos.

Vasaros rogučių trasa įrengta gamtos apsuptyje, kur nuo kalno viršaus atsiveria puiki Birštono panorama. Kadangi Birštono kurortas įsikūręs patogioje lokacijoje, nedaug nutolęs nuo didžiųjų Lietuvos miestų, šį atrakcioną galima greitai ir patogiai pasiekti be didelių ir išankstinių planų išvykai.

Rogučių trasos adresas: Vytauto kalnas, N.Silvanavičiaus g. 4, Birštonas (buvusi slidinėjimo trasa). Automobilių statymas numatomas automobilių stovėjimo aikštelėse N.Silvanavičiaus gatvėje ir šalia Petankės aikštyno B.Sruogos gatvėje.

Birštonas – unikalus Nemuno kilpose įsikūręs Lietuvos kurortas. Net 90 proc. Birštono savivaldybės teritorijos yra Nemuno kilpų regioninio parko teritorijoje, o mineralinis vanduo, išgaunamas iš žemės gelmių, yra svarbiausias Birštono kurorto gyvavimo bei augimo skatintojas. Unikalūs gamtiniai ištekliai ir išskirtinis vietovės kraštovaizdis nuo seno vilioja poilsiautojus apsilankyti Birštone ir jo apylinkėse. Nemuno vingiuose žaliuojantys miškai mena karališkąsias medžiokles, kuomet Žvėrinčiaus miške aidėjęs Vytauto Didžiojo medžioklės ragas pramogauti kvietė to meto Europos karališkųjų šeimų narius.

Birštonas – tarptautinių sveikatinimo paslaugų kurortas Lietuvoje, garsėjantis unikalia gamta, Nemuno kilpų vingiais, mineraliniu vandeniu ir karališkomis šaknimis. Kurortas apdovanotas natūralios gamtos turtais: trykštančiais mineralinio vandens šaltiniais, gydomuoju purvu, švariu oru ir palankiu sveikatai klimatu. Kurortas didžiuojasi Europoje pripažintu ir vertinamu mineraliniu vandeniu, kurio sudėtyje yra daug bromo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius