-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Birštono apžvalgos bokštą užplūdo lankytojai – kantrybę tenka treniruoti ilgoje eilėje

Ketvirtadienį Nemuno kilpų regioniniame parke atvertas aukščiausias apžvalgos bokštas Lietuvoje jau pirmąjį savaitgalį neatsigina lankytojų. Iš bokšto viršūnės pasižvalgyti po apylinkes norintiems Birštono svečiams tenka laukti netrumpoje eilėje. Reikia apsišarvuoti kantrybe, nes laukiama net pustrečios valandos.
Prie Birštono apžvalgos bokšto driekiasi žmonių eilė.
Prie Birštono apžvalgos bokšto driekiasi žmonių eilė.

Bokšto lankytojai gali 300 laiptelių užkopti į 45 metrų aukštį. O įskaičiuojant ir Škėvonių gūbrį, užkopusieji į bokštą atsiduria net 92 metrų virš jūros lygio aukštyje.

Nuotrauka su prie bokšto stovinčių žmonių eile buvo pasidalinta socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Birštono apžvalgos bokštas“.

„Mes penktadienį buvom, buvo eilutė, bet ne tokia trasa“, – po nuotrauka atsiliepimą paliko Vaida.

„Ir ilgai tokios ilgos eilės bus?“ – teiravosi Egis.

„Rekomenduojame atvykti darbo dienomis, jei turite tokią galimybę, nes srautas būna kur kas mažesnis nei savaitgaliais“, – patarė paskyros „Birštono apžvalgos bokštas“ administratorius.

Užkopti trunka 7 minutes

Skaičiuojama, kad bokštas vien per šeštadienį sulaukė apie 2,3 tūkst. lankytojų.

„Daug žmonių ir tikėjomės, tačiau džiugu, kad jie – supratingi ir nepikti, nors kai kuriems eilėje teko laukti net dvi su puse valandos“, – sakė Nemuno kilpų regioninio parko direkcijos vyriausioji specialistė Ingrida Ignatavičienė.

Nors oficialios statistikos, kiek vienas žmogus praleidžia bokšte, nėra, ją galima numanyti – užlipti į viršų vidutiniškai trunka 7 minutes, tiek pat – nusileisti žemyn ir dar maždaug tiek – pabūti pačiame viršuje.

Kaip anksčiau 15min yra sakiusi Nemuno kilpų regioninio parko vyr. specialistė, kultūrologė, gidė Ramutė Milušauskienė, bokšte vienu metu galėtų būti apie 40 žmonių.

VIDEO: Birštone statomas aukščiausias apžvalgos bokštas Lietuvoje

Pakilti galima nuo 7 iki 22 val.

Nemuno kilpų regioniniame parke jau stovintis apžvalgos bokštas nuo pat jo pristatymo ketvirtadienį yra tapęs laukiamiausiu šių metų nauju turistiniu objektu šalyje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Laukiamiausias turistinis objektas atidarytas: štai kokie vaizdai atsiveria iš Birštono apžvalgos bokšto

Iš pradžių į bokštą bus galima pakilti nuo 7 iki 22 val. Vėliau jis lankytojams bus atviras visą parą, lankymas nemokamas.

Bokštas pastatytas saugomoje teritorijoje, ant Škėvonių gūbrio. Užlipusieji iš jo matys dvi Nemuno kilpas, Nemuno slėnį, Prienų šilą, o tolumoje – Prienus ir galbūt Alytų.

Nevažiuokite automobiliu iki pat bokšto

Dėl ypatingos vietos patekimas prie bokšto nebus pats paprasčiausias. Kol kas čia yra tik nedidelė automobilių stovėjimo aikštelė, didesnė – tik planuose. Tad patariama lankytojams planuotis kelionę iki bokšto pėstute arba dviračiais.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Birštone atidarytas aukščiausias Lietuvos apžvalgos bokštas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Birštone atidarytas aukščiausias Lietuvos apžvalgos bokštas

„Atvykus į Birštoną automobiliu, saugiausia jį palikti kurorto teritorijoje (artimiausia erdvi aikštelė yra B. Sruogos g. 25, šalia prekybos centro „Norfa“) – iš ten pėstute bokštas pasiekiamas kiek mažiau nei per 20 minučių. Esant mažesniam lankytojų srautui, vietos galima rasti stovėjimo aikštelėse prie restorano „Seklytėlė“ arba viešbučio „Royal SPA Residence“ – iš čia kelionė pėsčiomis iki bokšto užtruks kiek daugiau nei 10 minučių“, – paaiškinta bokštui skirtame feisbuko puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius