Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bumbulinėse – pažintis su madingiausiais aludariais ir orkestrų lenktynės

​​​​​​​Pakruojo dvare antrus metus iš eilės vyksiantis Bumbulinių festivalis žada dar daugiau linksmybių. Kepta bebriena lėkštėje, lietuviško, latviško ir belgiško alaus skoniai bei jungtinis orkestras su 300 muzikantų – į šias ir kitas pramogas rugsėjo 14–16 dienomis kviečia pasinerti festivalio organizatoriai.
Bumbulinės
Bumbulinės / Pakruojo dvaro nuotr.

Istorija byloja, kad Bumbulines praėjusiame šimtmetyje rengdavo Pakruojo dvaro Baronas. Paprastai jos vykdavo rugsėjį, mat Baronas norėdavo vienu šūviu nušauti du zuikius: atsidėkoti pavaldiniams už vasaros triūsą ir motyvuoti juos rudens darbymečiui. Taigi Bumbulinėse netrūkdavo pramogų, o šventės svečių gomurius glostydavo naminio alaus ir ant laužo keptų valgių derinys.

Pakruojo dvaras atgaivino tradiciją. Rugsėjo 14–16 dienomis čia antrus metus iš eilės vyks Bumbulinės, kurių papročiai atgims XXI amžiaus kontekste.

Kaip teigia festivalio organizatoriai, Bumbulinėse bus galima paragauti alaus, kurį gamina aludariai iš šiuo metu madingiausių „Pilialaukio“, „Kuro aparatūros“, „Black Light Brewing“, „Sakiškių alaus“ ir kitų daryklų. Aludariai, vadinamieji žaldokai, taip pat atskleis šio gėrimo gaminimo subtilybes. Beje, lankytojai turės galimybę liežuvius suvilgyti ne tik lietuvišku, bet ir latvišku bei belgišku alumi. Šįmet Bumbulinėse svečiuosis net penkios alaus daryklos iš Belgijos: „Boon“ „Musketeers“, „Silly“, „Dupont“ ir „De Halve Maan“. Iš viso festivalyje bus pristatyta daugiau nei 50 „craft“ alaus pavadinimų .

Ypač svarbus šventės akcentas – ugnies gastronomija. Tiesa, lietuviams įprastus ant laužo keptus šašlykus pakeis dvariški patiekalai: bebriena, stirniena, žemėje kepta aviena ir kiti neįprasti valgiai. Ne tik alumi ir sočiais patiekalais vaišins Baronas. Pakruojo dvare bus įrengta saldžioji erdvė, – „salle des desserts“ – kurioje skambės kamerinė muzika, eilėraščiai, bus galima paskanauti kava ir įmantriais desertais.

Alaus festivaliai neatsiejami nuo linksmų orkestrų melodijų. Tad rugsėjo 15-tąją nuo 15 iki 17 val. Bumbulinėse orkestrai pristatys keturias skirtingas programas: „Žemaitiška dūdų muzika“, „Žydų tradicinė muzika“, „Tarpukario Lietuvos orkestrų muzika“ ir „Dvarų muzika”. Šeštadienio vakarą vainikuos Didžiųjų orkestrų lenktynių „Vario audra 2018“ baigiamoji dalis, kuri sujungs per 300 muzikantų. Jie atliks žinomiausius lietuviškus šlagerius.

Per Bumbulines nebus apsieita be žaidimų: festivalio lankytojai lenks rankas, kilnos svarsčius ir žais simultaną su šachmatų didmeistre Viktorija Čmilyte-Nielsen.

Pakruojo dvaras – ne tik didžiausia Lietuvoje išlikusi dvaro sodyba, tačiau ir viena iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo vietovių Europoje. Čia atkuriamas XIX a. pab.–XX a. pr. dvaro gyvenimas. Lankytojai tampa praeities dvaro gyventojais, iškalbingoje ir kūrybingoje atmosferoje išgyvenantys dvariškus užsiėmimus ir akimirkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius