Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar neregėtas Neringos sezono atidarymas – kas pakeis atsibodusį festivalį „Benai, plaukiam į Nidą“?

Neringa šį savaitgalį skelbs naujojo sezono pradžią. Ją simbolizuos naujas, visiškai kitokio žanro festivalis „Sveika, Neringa“, kupinas sportinių renginių. Ne vienerius metus gyvavęs festivalis „Benai, plaukiam į Nidą“, regis, nugrimzdo užmarštin.
Festivalio „Benai, plaukiam į Nidą!“ akimirka
Festivalio „Benai, plaukiam į Nidą!“ akimirka / Renginio nuotr.
Temos: 2 Nida Neringa

Neringiškiai nusprendė, jog daugelį metų čia vykęs festivalis su Beno vardu jau tapo istorija ir laikas pokyčiams. Anot Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorės Editos Lubickaitės, tokia idėja gimė diskutuojant savivaldybėje, darbo grupėse.

„Diskutavome, jog senas formatas nebesukviečia žmonių, reikia kažką naujo sugalvoti. Kadangi dabar ant bangos fizinio aktyvumo, sveikos tendencijos, taip ir išsigrynino idėja „Sveika Neringa“. Žiūrėsime, kaip seksis, galbūt šis naujas „brendas“ galėtų likti sezono atidarymo šventėms. Žiūrėsime po šių metų bandymo, įvertinsime rezultatus“, – 15min sakė E.Lubickaitė.

Paskelbę konkursą tokios šventės paslaugoms pirkti neringiškiai sulaukė kelių pasiūlymų ir, kaip reikalauja taisyklės, išrinko pigiausią pasiūlymą. Sportinių renginių kupiną šventės formatą už 30 tūkstančių eurų pasiūlė bendrovė „Pilietinė medija“.

Nustebino triatlono populiarumas, nes tam reikia ir specialaus hidrokostiumo, ir sportinio dviračio.

Antroje vietoje liko prodiuserių Gintaro ir Mindaugo Bendžių pasiūlyta šventės koncepcija. Tačiau konkurentais buvę švenčių rengėjai susivienijo ir festivalį užsimojo rengti kartu. Organizatoriai teigia, jog tokios sumos pinigų jiems pakako tik pramoginei daliai, mat visas tris dienas stovės scena, vyks muzikiniai renginiai. Organizuojant naująjį festivalį neapsieita ir be rėmėjų paramos.

„Daugelį metų vyko festivalis „Benai, plaukiam į Nidą“, šiemet visiškai keičiame festivalio formatą, kuris skirtas ne tik sportuojančioms šeimoms, bet ir visiems aktyviai norintiems praleisti laisvalaikį. Gali atvykti ir dalyvauti visi – šeimos, rengiami draugų turnyrai, sporto žaidynės“, – pristatydamas renginį pasakojo Gintaras Bendžius.

Festivalis simboliškai prasidėjo jau praėjusią savaitę, kai neringiškis ugniagesys Vikintas Petraitis pradėjo žygį aplink Lietuvą, skleisdamas žinią, kad festivalis jau laukia svečių Neringoje.

Pirmadienį prasidėjo didysis bėgimas, kurio dalyviai neša ir miestams pristatys festivalio vėliavą. Klubo „F.O.C.U.S running“ bėgikai pasiryžo nubėgti nuo Vilniaus iki Nidos. 20 bėgikų vos per penkias dienas ketina įveikti daugiau kaip 430 kilometrų. Visą distanciją bėgikai padalijo į penkias dalis, ir grupėmis pasikeisdami bėgs distancijas nuo 50 iki 130 kilometrų. Vilniuje, rotušės aikštėje startavę bėgikai aplankys Kauną, Jurbarką, Šilutę, Klaipėdą ir penktadienį finišuos Nidoje, kur ir bus paskelbtas festivalio atidarymas.

Sportinė fiesta

Didžiausias festivalio dėmesys šiemet skiriamas sportiniams renginiams, kurių, žadama, per visą savaitgalį bus gausybė. Puslapyje www.sveikaneringa.lt galima išsirinkti mėgstamą sporto rūšį, ir užsiregistruoti dalyvauti žaidynėse. Nespėję to padaryti galės prisijungti ir vietoje, mat čia lankytojų patogumui veiks infocentras.

Šį savaitgalį vykstantys į Neringą mokės įprastą vadinamąjį ekologinį mokestį, kuris siekia 5 eurus. Nuo birželio 20 dienos šis mokestis kils iki 20 eurų.

„Penktadienį prasideda „Nida Open“ teniso turnyras, šeštadienis yra didžioji diena, kai vyks masinės treniruotės, mankštos, kurias ves fitneso treneriai. Visi galės padaryti apšilimą ir dalyvauti įvairiuose sporto renginiuose, – pasakojo G.Bendžius. – Festivalio metu vyks ne tik sportiniai renginiai, šeštadienį turėsime įdomų pasirodymą. Atvyks Kauno aeroklubo akrobatinio skraidymo lėktuvai, kurie parodys virš Nidos centro tam tikras figūras, bus tikrai įspūdingas savaitgalio pasirodymas“.

Vakarais, tiek penktadienį, tiek šeštadienį, Nidoje planuojamos diskotekos. Šeštadienį diskoteka vyks kartu su Radistais.

Šiuo metu į įvairias sportines rungtis jau užsiregistravo apie 1 000 sporto mėgėjų. O rinktis tikrai yra iš ko – galima dalyvauti krepšinio, futbolo, paplūdimio tinklinio, šiaurietiško vaikščiojimo, jogos ir kitose užsiėmimuose ir rungtyse. Priklausomai nuo rungties startinis mokestis siekia 5-10 eurų, visiems dalyviams bus įteikiami marškinėliai ir kita atributika.

„Nustebino triatlono populiarumas, nes tam reikia ir specialaus hidrokostiumo, ir sportinio dviračio. Maloniai nustebino, jog žmonės registruojasi“, – sakė Mindaugas Bendžius.

Savaitgalį Neringoje savo futbolo klubo 20-ąjį jubiliejų švęs ir „Prelegentai“, kurių gretose yra garsūs pramogų pasaulio ir sporto veikėjai. Sekmadienį jie žais futbolą su Valstybės sienos pakrančių apsaugos tarnybos atstovais.

Neringoje aktyvusis poilsio sezonas dar neprasidėjo. Šį savaitgalį vykstantys į Neringą mokės įprastą vadinamąjį ekologinį mokestį, kuris siekia 5 eurus. Nuo birželio 20 dienos šis mokestis kils iki 20 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius