Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dingo ant aukščiausio Lietuvoje tilto suplevėsavusi rekordinė trispalvė: „Dėl jos sukorėme 200 km“

„Lietuvos geležinkeliai“ tęsdami tradiciją originaliai pasveikinti šalį Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos proga – šiais metais iškėlė rekordinę 1305 kvadratinių metrų ploto trispalvę ant aukščiausio ir ilgiausio Lietuvoje Lyduvėnų geležinkelio tilto. 15min skaitytojas pasipiktino, kad, sukoręs ilgą kelią, įspūdingos trispalvės taip ir neišvydo.Vis dėlto šeštadienį vyras rasti plevėsuojančios trispalvės ten ir negalėjo.
Skaitytojas pasigedo vėliavos ant Lyduvėnų tilto
Skaitytojas pasigedo vėliavos ant Lyduvėnų tilto / 15min skaitytojo/agentūros „Žmonės Foto“ nuotr.

„Atvykę pažiūrėti taip išreklamuotos Vasario 16 d. skirtos vėliavos, jos neradome, tai net pasidarė įdomu, kam ta reklama, jei vėliavos nėra“, – retorinį klausimą kėlė skaitytojas Raimondas.

Vyras skundėsi, kad dėl įspūdingo reginio sukorė ilgą kelią: „Nuvažiuoji 200 km pažiūrėti, pasididžiuoti vėliava, o jos nėra.“

Tiesa, vyrui reikėjo išsamiau pasidomėti situacija prieš važiuojant. „Lietuvos geležinkeliai“ skelbė, kad vėliava ilgai ten nekabės.

Agentūros "Žmonės Foto" nuotr./Vėliava ant Lyduvėnų tilto
Agentūros "Žmonės Foto" nuotr./Vėliava ant Lyduvėnų tilto

„Atkreipiame dėmesį, jog ši vėliava ant tilto buvo pakabinta tik šio sveikinimo filmavimo tikslais. Saugumo priežastys neleidžia jos laikyti pakabintos ilgiau“, – rašė „Lietuvos geležinkeliai“ skelbdami apie vėliavą.

Priminsime, kad šiuo sveikinimu bendrovė įtvirtina savo įsipareigojimą kurti naudą Lietuvai ir prisideda prie svarbios visai šaliai šventės, kurią prieš 101 metus vasario 16-ąją pradėjo drąsūs Lietuvos žmonės, o šiandien švenčia visa tauta.

„Didžiuojamės būdami dalimi to, ką Lietuvos Taryba atkūrė 1918-aisiais – nepriklausomą Lietuvos Valstybę. Esame tvirtai įsipareigoję savo kasdienėje veikloje kurti naudą šaliai. Sveikiname visus Lietuvos gyventojus su šia švente, kurią dar ypatingesne daro šiandienos Lietuvos pozicija pasaulyje – kaip tvirtos, klestinčios, atviros, draugiškos ir, svarbiausia, laisvos šalies pačiame Europos centre“, – sako „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

VIDEO: Ant ilgiausio Lietuvoje tilto suplevėsavo rekordinė trispalvė

Ant Lyduvėnų tilto suplevėsavusi Lietuvos vėliava yra rekordinė – net 1305 kvadratinių metrų ploto, 27 metrų ilgio ir 48 metrų pločio, jos svoris siekia 130 kilogramų. Vėliavos pakėlimo įvykyje dalyvavo „Lietuvos geležinkelių“ darbuotojai, sudėtingiems veiksmams buvo pasitelkti ir profesionalūs aukštalipiai, kurie ir atliko sudėtingas tvirtinimo operacijas ant aukščiausio ir ilgiausio tilto Lietuvoje. Jo ilgis siekia 599 metrus, aukštis – 42 metrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius