Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotomenininko A.Vasilenko nuotraukose – nenusaldintas Vilnius

Vilnius – ne iš atviruko, o tikras – su praeitimi ir dabartimi. Tokį jį mato fotomenininkas Andrejus Vasilenko, sostinę fiksuojantis nuotraukose daugiau kaip ketverius metus.
Fotomenininko A.Vasilenko nuotraukose – nenusaldintas Vilnius
Fotomenininko A.Vasilenko nuotraukose – nenusaldintas Vilnius / Stop kadras

Sostinėje gimęs fotomenininkas A.Vasilenko šį miestą atrado iš naujo, kai grįžo čia po penkerių metų gyvenimo Londone. Pasak A.Vasilenko, gyvenant vienoje vietoje užsimirštama ir kai ko nebematoma, o atsitraukimas suteikia puikią progą įvertinti iš naujo.

Vilniaus istoriniu ir architektūriniu daugiasluoksniškumu besižavinčio A.Vasilenko fotoaparato objektyve – ne tie vaizdai, kurie dažniausiai tapatinami su sostinės įvaizdžiu. Fotomenininkas mato Vilnių visokį ir jam įdomus tikrasis, neparadinis miesto veidas. Jam svarbu kalbėti apie tai, kas tikra, kaip pats sako, nebijoti priimti praeities ir gyventi dabartimi.

„Visada galvojau, kodėl Vilniuje šiuo metu nėra kažkokios tiriamosios urbanistinės fotografijos. Ta prasme, jos gal ir yra kažkiek, bet taip mažai, kad tu to beveik niekur nematai. Ir jei „Google“ ieškai, kas yra Vilnius, tai dažniausiai išmeta barokinius pastatus ir senamiestį ir tu nematai, kad čia yra begalybė kitų pastatų“, – LRT TELEVIZIJAI sakė A.Vasilenko.

Sostinės nuotraukas fotomenininkas skelbia „Facebooko“ puslapyje „This is Vilnius“ ir apibūdina šį projektą kaip labiau užduodantį klausimus nei atsakantį į juos. A.Vasilenko ragina žiūrovus į nuotraukas žvelgti laisvai ir išvysti savo pačių žvilgsnį į besikeičiantį miestą.

Paroda „This is Vilnius“ veikia Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje iki lapkričio 9 dienos, o autoriaus planuose – išleisti projekto fotoalbumą.

Išsamiau – Ievos Žigaitės reportaže.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius