Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kėdainius grįžta Agurkų šventė: kas laukia įdomaus

Kėdainiečių noras išpildytas. Jau šią savaitę Agurkų šventė sugrįžta į miesto parką ir įgauna naują pavadinimą – Agurkų festivalis. Bus daug veiksmo: pramogos visai šeimai, mugė „Pagaminta Lietuvoje“, įvairių patiekalų ragavimas, šaltibarščių edukacija ir gera muzika.
Kėdainių Didžiosios rinkos aikštė
Kėdainių Didžiosios rinkos aikštė / Indrės Bungardaitės / 15min nuotr.
Temos: 1 Kėdainiai

Parengė įspūdingą programą

Agurkų festivaliu šiemet šventė pavadinta ne šiaip sau. Programa, kurią parengė kultūros centras – įspūdinga. Ir tai dar ne viskas – kėdainiečiai šią šventę galės švęsti net dvi dienas.

Liepos 14-ąją, ketvirtadienį, senamiesčio kavinėse kvepės agurkai, o 20 val. Didžiosios Rinkos aikštėje skambės muzika, kurią atliks „Dagna & Indeed“ – vokalas su pritariančiais akordeonais. Tai pat skambės ir šeimyninis Difartų duetas – Ramūnas Difartas su savo žmona Aušra paruoš programą „Meilės ir muzikos gurkšnis“. Taip pat koncertuos „Daumantų muzikantai“, „Diksai“, gyvos muzikos grupė „Legendinės melodijos“, o nuostabieji „Antikvariniai Kašpirosvkio dantys“ koncertuos šeštadienį.

Bus ne tik muzikos, galėsite degustuoti Dariaus Biriuko eksperimentinio agurkų kokteilio „Agurkinė mimoza“.

Liepos 16-ąją, šeštadienį, visi laukiami atsinaujinusiame Kėdainių miesto parke. Čia jūsų laukia batutų pramogos visai šeimai, o tai reiškia, kad ne tik vaikai, bet ir tėveliai galės pramogauti batutų saloje.

Šventės metu galėsite apsilankyti mugėje „Pagaminta Lietuvoje“, į kurią, žadama, suvažiuos visa Lietuva.

„Šventės labai laukia pardavėjai, nes galbūt kėdainiečiai yra geri pirkėjai“, – juokaudama kalbėjo Kėdainių kultūros centro direktorė Daiva Urbonienė.

Tai pat galėsite dalyvauti „Ragautuvėse“, čia jūsų laukia agurkinio poskonio turinti gira, naminė duona, rankų darbo sviesto ir rauginto agurkėlio sumuštinukai varnalėšos lapuose, lašinukais įdarytos bulvės su paraugintais agurkais. Ir kaip gi agurkų šventė be agurkų sriubos!

Galėsite užsukti į Dariaus Biriuko mobilaus koktelių barą ir išbandyti dar neragautus agurkinius kokteilius.

Į šventę atvyksta „Šaltibarščių gaminimo čempionato“ laimėtojai – šeduviečiai. Jie pirmieji tapo laimėtojai būtent tokiame čempionate ir jums paruošė šaltibarščių edukaciją iš ypatingų receptų, o kuo tie šeduviečių receptai tokie ypatingi, pamatysite edukacijos metu.

Prie senų tradicijų nebegali grįžti

„Aš 23-ejus metus esu agurkų šventės režisierė. Per šią šventę mes turėjome visko: agurkų karalių, siekėm Gineso rekordo, patekti į Gineso rekordų knygą nepavyko, bet patekom į „Factum“ rekordų knygą Lietuvoje, tai pat organizuodavom seniūnijų kiemelius ir dar daug visko…

Paskui taip atsitiko, kad per pandemiją mes du metus senamiestyje šventėm agurkų dieną, tai galvojome, kad prie to ir pasiliksime, bet kėdainiečiai panoro grįžti į miesto parką. Mes išpildėme jų norą ir pasivadinome „Agurkų festivaliu“. Bet reikalas tas, kad miesto parkas po renovacijos yra labai pasikeitęs ir mes nebegalime grįžti prie tam tikrų tradicijų, nes nelabai turime kur. Pavyzdžiui, seniūnijų kiemeliams vietos jau nebėra“, – pasakoja naujoji kultūros centro direktorė D.Urbonienė.

Naujos pareigos

Naujai Kultūros centro vadovei pristačius „Agurkų festivalį“, nepraleidome progos paklausti, kaip jai sekasi eiti naujas pareigas, kuriose ji darbuojasi nuo gegužės.

„Man sekasi labai gerai, man patinka ką aš darau. Taip, tai yra daug vadybos, taip pat tai yra iššūkis, nes renovuojamas kultūros centras. Bet man pasisekė, nes visi geranoriški, draugiški žmonės. Man labai padeda, jeigu aš kažko nežinau, paaiškina. Tiesa, viskas pasirodys praėjus tam tikram laikui, nes dabar darbas vyksta pagal tai, ką buvome susiplanavę metams, o kas bus toliau, matysime“, – sako D.Urbonienė.

Keletas pakeitimų

Darbą pradėjus naujai direktorei Kultūros centre jau įvyko šiek tiek pasikeitimų.

Kaip pati direktorė ir pasakoja, dėl geresnės darbo kokybės reikėjo šiuolaikiško komunikacijos specialisto, be to, ir į prieš tai pačios D.Urbonienės eitas režisierės pareigas taip pat reikėjo darbuotojo, tad į šias pareigas priimtas naujas režisierius Valentinas Abarius.

„Dabar pas mus kultūros centre susidaręs gražus derinys – jaunatviškos idėjos ir mūsų patirtis gali duoti puikų rezultatą. Ir kėdainiečiams nuo to, manau, tik geriau, – šypsosi Daiva. – Mes tikrai dirbam kūrybingai ir galime pasiūlyti daug įdomių renginių Kėdainių žiūrovams. Kada ateina nauji žmonės, kurie yra kūrybingai nusiteikę, bendras kūrybinis darbas duoda gerą rezultatą. Žinoma, norisi ir kad kėdainiečiai būtų pilni energijos ir kultūros.“

Veiklas riboja tai, kad įstaigą kol kas įsikūrusi sename pastate

Kultūros centro veiklas kol kas riboja tai, kad vykstant Kultūros centro renovacijai, įstaiga laikinai yra įsikūrusi sename buvusios Kauno kolegijos Jonušo Radvilos studijų centro pastate.

„Aš visą laiką esu už naujas erdves, man pačiai labai patinka eiti į įvairias netradicines erdves. Šaltuoju laikotarpiu nėra labai patraukli mūsų erdvė, kurioje dirbame, todėl visas mūsų renginių bumas išeina pavasarį, vasarą, rudenį. Bet mes labai stengiamės, improvizuojame, prisitaikome prie tam tikrų gamtos reiškinių.

Kai baigsis renovacija ir įsikursime savo naujai suremontuotame Kultūros centre, mes pasipildysime profesionaliais spektakliais, teatrais, kolektyvais“, – su didele viltimi kalba naujoji Kultūros centro direktorė.

Ir kaip gi šventė be geros muzikos? Programa pritaikyta kiekvienam skoniui, kaip ir pasakė naujoji direktorė. Festivalio metu koncertuos „Daumantų muzikantai“, „Diksai“, gyvos muzikos grupė „Legendinės melodijos“ ir nuostabieji „Antikvariniai Kašpirosvkio dantys“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius