Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pasimatymą su gamta: kvapą gniaužianti Lietuva iš Drevernos apžvalgos bokšto

Visai netoli Klaipėdos tykiai gyvena Drevernos kaimas. Gamtos grožis čia tiesiog užgniaužia kvapą – prieplaukoje čirška paukščiai ir kurkia varlės, vandenyje žydi lelijos ir nardo žuvys, o nuo Drevernos apžvalgos bokšto matyti Kuršių marios, Neringos kopos ir Drevernos upė.

Jeigu keliaujate į pajūrį, būtinai užsukite ir į Drevernos kaimą – šis žvejų kraštas yra nutolęs apie 30 kilometrų nuo Klaipėdos į pietus.

Šį kaimą juosia Drevernos upė ir Kuršių marios. Gražiausia vieta – kaimo prieplauka, kur vandenyje supasi laivai, vaikai buriuoja, negausios žmonių gretos pusiaugulomis šildosi ant medinių suoliukų, su vėju flirtuoja Kuršių marių vėtrungės.

Jos taip pat rodo kelią Drevernos apžvalgos bokšto link. Metalinė konstrukcija yra 15 metrų aukščio. Iš apžvalgos bokšto matyti Neringos krantai, maži vaikų valdomi buriniai laivai. Visus pašalinius garsus nustelbia gamta – varlių kurkimas, vėjas ir paukščių kleketavimas.

O jų čia yra visokių. Sakoma, kad iš bokšto galima pamatyti ir mariose žvejojantį stambiausią Lietuvos plėšrųjį paukštį jūrinį erelį. Be to, čia peri krakšlės, didieji baubliai, gulbės nebylės, galima pamatyti ir urvinę antį.

Drevernos upė, vėjui pučiant iš vakarų, teka į Vilhelmo kanalą, o pučiant ryčiui – į Kuršių marias.

Šis marių ir Drevernos upės juosiamas žvejų kaimas turtingas ir savo istorija. Drevernoje galima apsilankyti ir laivadirbio Jono Gižo etnografinėje sodyboje, kurioje pasakojama apie laivų statybą, žvejybos tradicijas, sodyboje saugoma vėtrungė su Nidos ženklu, kurią pagamino J.Gižas. 1912 metais J.Gižo pagamintas burvaltės modelis saugomas Monako okeonografijos muziejuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius