-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdinga kulminacija Pakruojo dvaro gėlių festivalyje – dar nematytas konkursas

Ryškiausias šios vasaros renginys – gėlių festivalis Pakruojo dvare „Vasarvidžio nakties sapnas 2020“ palengva artėja link didžiojo finalo. Kaip viena žinomiausių ir gėlių festivalį įkvėpusi V. Šekspyro pjesių baigiasi vestuvėmis, taip ir gėlių festivalis žada įspūdingą kulminaciją. Čia rugsėjo 10-11 dienomis renkasi geriausi Lietuvos floristai bei dekoratoriai atiduoti duoklės meilei, gėlėms ir vestuvėms, rašoma pranešime spaudai.
Pakruojo dvaras
Pakruojo dvaras / Organizatorių nuotr.

„Meilės arkos 2020“ – 15 bene trijų metrų aukščio arkų, 15 vieni už kitus garsesnių Lietuvos gėlių pasaulyje vardų – „Floristai ant ribos“, „Žiedų bitės“. „Pasaulio gėlės“, „Glamour gėlės“ ir dar daugelis kitų, pasiners į parą truksiančią kūrybą ir tradicinių arkų puošybą, kuri žavės rudeniškais akcentais, nesenstančia romantika ir originaliais sprendimais.

„Vestuvės ne santuokų rūmuose pastaraisiais metais itin išpopuliarėjo, o atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją tikime, kad kitais metais gryname ore po įspūdingai papuoštomis arkomis tuoksis vis daugiau jaunavedžių“, – teigia vieni iš konkurso organizatorių, populiariausio vestuvinio žurnalo „Išteku.lt“ redaktorė Goda Leonavičienė.

Vestuvinėms arkoms dekoruoti dalyviai gali panaudoti visa, kas randama gamtoje: nuo medžių šakų, samanų, akmenų iki gražiausių gėlių, įvairių floristinių elementų, detalių. Itin svarbus reikalavimas arkoms – išsilaikymas, tad yra svarbu augalus parinkti taip, kad jie nenuvystų ir kūriniais būtų galima grožėtis dvaro aplinkoje bent du savaitgalius. Pasak renginio organizatorių, „šios vestuvių arkos ne tik grožis akims, tačiau ir gyvas pavyzdys planuojantiems savo vestuves, nes būtent šios arkos nušvies būsimas 2021 metų vestuvinių arkų puošybos tendencijas“.

Šis vestuvinių arkų puošybos konkursas gėlių festivalyje drauge yra ir duoklė festivalį dvare įkvėpusiai V. Šekspyro pjesei „Vasarvidžio nakties sapnas“, kuri, manoma, buvo sukurta būtent aristokratiškoms vestuvėms, o būdamas vos aštuoniolikos vokiečių kompozitorius Feliksas Mendelsonas sukūrė to paties pavadinimo siuitą, kuris vėliau pramintas „Vestuvių maršu", o šiandien kūrinys yra žinomas tiesiog kaip „Mendelsono maršas" – neatsiejama kiekvienos meilės istorijos (vestuvių) dalis.

Floristikos konkursas „Meilės arkos“ vyks Pakruojo dvare vykstančiame gėlių festivalyje rugsėjo 10-11 dienomis, o papuoštomis arkomis bus galima grožėtis bent du savaitgalius iki rugsėjo 20 dienos. Gėlių festivalis dvare vyks visą rugsėjį iki pat pirmųjų šalnų.

Pakruojo dvaras – ne tik didžiausia Lietuvoje išlikusi dvaro sodyba, tačiau ir viena iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo vietovių Europoje bei „Metų turizmo objektas 2019“ Lietuvoje, kur atkuriamas XIX a. pab. – XX a. pr. dvaro gyvenimas.

Apsilankymas Pakruojo dvaro gėlių festivalyje yra mokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius