Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jūrinė fiesta Klaipėdoje prasideda: kokių renginių verta nepraleisti

Klaipėda pasirengusi šventiškiausiam metų savaitgaliui – Jūros šventei, į kurią suplūs tūkstančiai svečių. Mieste jau tvyro šventinė nuotaika, plazda vėliavėlės, stūkso koncertų scenos, antplūdžiui rengiasi prekeiviai ir pajūris, į kurį šį karštą savaitgalį neabejotinai suplūs aibė linksmybių pasiilgusių klaipėdiečių ir svečių. Tad ko gi verčiau nepraleisti šiųmetėje Jūros šventėje?
Jūros šventės eisena nusidriekė pora kilometrų
Jūros šventės eisena nusidriekė pora kilometrų / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kasmet Jūros šventė lankytojams dovanoja tiek jau žinomų, tiek naujų, autentiškų renginių. Laiko patikrintu, kasmet vis įspūdingesniu ir spalvingesniu renginiu tampa iškilminga jūrinė eisena.

„59-osios Jūros šventę į miestą tradiciškai atneš vienas laukiamiausių ir didžiausių trijų dienų fiestos renginių – iškilminga jūrinė eisena. Kasmet vis išradingesnė, bet tuo pačiu ir gilias jūrines tradicijas išreiškianti eisena – kiekvienos Klaipėdos įmonės ar organizacijos vasaros planuose užima reikšmingą dalį. Jūros šventės eisena vienija per 7000 žmonių, keliasdešimt įstaigų, įmonių, organizacijų ir kolektyvų.

Šį kartą eisenos dalyviai šventės temą „Tas jausmas, kai...“ pakviesti iššifruoti savaip – originaliau, laisviau, todėl laukiama dar išradingesnių įmonių prisistatymų. Nepraleiskite vieno įspūdingiausių Jūros šventės renginių!“, – skelbia organizatoriai. Eisena centrinėmis miesto gatvėmis nusidrieks penktadienį, nuo 18 valandos.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jūros šventės eisena nusidriekia keletą kilometrų.
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jūros šventės eisena nusidriekia keletą kilometrų.

Po parado gatvėmis, jį bus galima išvysti ir upėje. Natrukus, 20 valandą kils Pilies tiltas, mat Danės upėje vyks „Dangės flotilė“ – istorinių laivų paradas. Burlaivių paradas nusidrieks iki Biržos tilto. Laivų parado renginiai tęsis ir šeštadienį.

Įspūdingas spektaklis-legenda

Penktadienio vakarą miestiečių ir svečių laukia šių metų Jūros šventės „vyšnia ant torto“ – italų ir klaipėdiečių bendras projektas, spektaklis „Mobis Dikas“, kurį penktadienio ir šeštadienio vakarais, 21 val. galima pamatyti piliavietėje.

Spektaklis – bendras VšĮ „Klaipėdos šventės“ ir Italijos teatro „Teatro dei Venti“ projektas. Išskirtinė, įspūdinga scenografija, autorinė muzika ir emocinė įtaiga – spektaklis abejingų nepalieka.

„Daugelis mano, kad tai spektaklis apie banginio ir žmogaus kovą, tarsi tai būtų keršto istorija. Bet taip nėra – siužeto linija daug sudėtingesnė. Tai pasakojimas apie žmonijos istoriją, šiuo pastatymu norime pasakoti apie mus – ieškančius bendrystės. Štai kodėl laivas atrodo lyg būtų Nojaus arka, štai kodėl reikia saugotis banginio – nes kalbame apie iliuziją ir apgaulę, tai pasakojimas apie dabartį, kurioje gyvename, apie žmonių judėjimą po pasaulį, apie nesaugumo jausmą“, – sako dramaturgas Giulo Sonno.

VIDEO: Jūros Šventę Klaipėdoje vainikuos spektaklis-legenda „Mobis Dikas“

Su profesionaliais aktoriais spektaklyje pasirodys ir Klaipėdos bendruomenė – vaikai, senjorai, sportininkai, kurie nuo liepos vidurio noriai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse.

Netrukus po spektaklio naujoje erdvėje atsiskleis muzikinių fontanų žavesys. Kadangi Jono kalnelis remontuojamas, fontanų fiesta vyks taip pat piliavietėje kas pusvalandį nuo 23 valandos iki pat 1 valandos nakties.

Muzikos gerbėjai penktadienį gali pasirinkti sau tinkamą programą – Kruizinių laivų terminale nuo 20 val. koncertuos grupė „Colours of Bubbles“ ir Šv.Kristoforo kamerinis orkestras, po jų pasirodymą tęs „Naktinės personos“, o vakarą vainikuos grupė „Golden“ Age ir DJ Gesha, žadantys muzikos ir pirotechnikos šou.

Ramesnės muzikos mylėtojai kviečiami į Teatro aikštę, kur nuo 20 val. koncertuos grupė „Driezhas“. Po pastarosios vyks „Eurovizijos“ šių metų dalyvės Ievos Zasimauskaitės akustinis koncertas.

Šeštadienio vinis – Andrius Mamontovas

Šeštadienio rytą norintys kviečiami pagerbti žuvusius jūrininkus. Kaip ir kasmet, jūroje vyks vainikų nuleidimo ceremonija išėjusiems ir nesugrįžusiems namo jūrininkams atminti. Laivų išplaukimas nuo Kruizinių laivų terminalo numatytas 11 val. Klaipėdos mažųjų laivų savininkų asociacijos „Pajūrio laivai“ laivai norinčiuosius dalyvauti žuvusiųjų pagerbimo ceremonijoje plukdys nuo dešiniosios Dangės krantinės (pakeliui į Šiaurinį Ragą).

Šiųmetinės šventės naujiena – pikniko zona, kuri įsikurs Kūlių Vartų gatvės atkarpoje prie „Švyturio“ alaus daryklos. Čia netrūks maisto ir gėrimų degustacijų, vyks ekskursijos į „Švyturio“ alaus daryklą.

Šeštadienį nuo 15 iki 17 val. čia lauks išskirtinis svečių iš Japonijos pasirodymas. Jūros šventės svečius sveikins tradiciniais japoniškais būgnais wadaiko grojanti grupė „Daigen-gumi“. Wadaiko, dar žinomi kaip taiko būgnai, yra tradiciniai japoniški mušamieji instrumentai, senovėje naudoti ritualinėse apeigose vykstant mūšiams arba teatro pasirodymuose.

Dabar šiuos būgnus galima išgirsti japoniškuose festivaliuose ir būgnais grojančių trupių pasirodymuose. Tekančios saulės šalies muzika visus norinčius šeštadienį kvies į nemokamas kūrybines dirbtuves.

Šeštadienio vakarą melomanams siūlomas įvairus „meniu“ – Kruizinių laivų terminale nuo 20 val. koncertuos grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, po jų scenoje pasirodys klaipėdiečių grupė „Royce“. Vakarą vainikuos dviejų valandų Andriaus Mamontovo ir grupės koncertas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andriaus Mamontovo koncertas Valdovų rūmuose
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andriaus Mamontovo koncertas Valdovų rūmuose

Teatro aikštė taip pat bus sklidina muzikos, čia koncertuos vengrų grupė „IALAZ“, po jų ant scenos lips G.KIlčiauskienė su grupe, o programą užbaigs „Garbanotas bosistas“.

Visomis dienomis mieste ūš prekeiviai, kviečiantys į mugę, veiks „Dizaino jūra“, pikniko zona, kino skveras.

Pramogos mažiesiems

Atvykstantiems su vaikais į Jūros šventę taip pat nestigs pramogų. „Skonių fiestos“ erdvėje, Piliavietės automobilių stovėjimo aikštelėje, lauks jūriškos pramogos. Nors Burinuko jūra tilps baseine, bet joje vyks intensyvi laivyba: vėją gaudys baltaburės jachtos ir pačių vaikų čia pat sumeistrauti laiveliai. Statyti ir valdyti laivus vaikams padės patyrę animatoriai – laivadirbiai.

Kaip skelbia organizatoriai, Dienovidžio skvere, kol tėveliai vakaros klausydami muzikos ar žiūrėdami filmus, jų atžalos turės galimybę laiką leisti specialioje erdvėje vaikams – Nykštukų miestelyje. Vaikai jame galės susikurti aplinką – nuspalvinti kartotinius namelius, iš kartoninių kaladėlių sukurti dekoracijas ar tiesiog smagiai bendrauti su bendraamžiais prie nykštukiškų stalelių. Su vaikais laiką leis animatoriai. Nykštukų miestelis veiks liepos 26, 27, 28 d. 20.00–23.00 val.

Veš nemokamai

Klaipėdos keleivinis transportas primena, kad Klaipėdos miesto tarybos sprendimu per Jūros šventę miesto autobusais kelionė bus nemokama. Autobuso salone apie tai jau informuoja ant komposterių užklijuoti užrašai.

Klaipėdos viešojo transporto sistemoje funkcionuoja miesto, priemiestiniai ir maršrutinių taksi maršrutai. Priemiestiniais maršrutais, – tais, kuriuose galioja II arba ir III tarifų zonos bilietai, – kelionė bus mokama. Kelionė tais priemiestiniais, kuriuose galioja tik I zonos bilietas, nemokama.

Maršrutiniais taksi kelionė šventės metu yra mokama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius