Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jūrinė fiesta Klaipėdoje prasideda: šoks burės, fontanai, medūzos ir tūkstančiai svečių

Klaipėdoje penktadienį startuoja pagrindiniai Jūros šventės renginiai. Miestą tris dienas užlies jūrinė dvasia, burės, koncertai ir tūkstančiai svečių, kasmet suplūstančių į šį išskirtinį renginį. Šiųmetės šventės šūkis – „Jūra tinka kiekvienam!“
Jūros šventė
Jūros šventė

Kviečia iš naujo įsimylėti jūrą!

Taip taip, vis tą pačią, sūrią, šaltą ir ne visada labai draugišką, bet metų metais ištikimai skalaujančią vakarinį Lietuvos pakraštį. Jūrą, su kuria mūsų tėvai ir seneliai važiavo pirmąkart oficialiai susipažinti 1934-aisiais, tuometės Lietuvos valdžios vyrų pakviesti. Susipažino. Ne visiems šis susitikimas paliko geriausius prisiminimus (juk oficialūs kvietimai neminėjo šalutinio poveikio – jūros ligos ar vėjų), bet nuo tada esam jūrinės valstybės piliečiai. Bent jau taip deklaruojama politiniuose tekstuose. O mūsų, prie jūros šaknis įleidusių klaipėdiškių, siekis – kad tas jausmas gyventų ir skleistųsi kiekvieno lietuvio širdy. Sėjame pagarbos ir meilės jūrai grūdelius per pažinimą, per artumą, per džiaugsmingą emociją, skelbia Jūros šventės organizatoriai.

„Ir šiemet kviečiam visus prie jūros, kviečiam į JOS šventę. Sakom: jūra tinka kiekvienam! „Pasimatuokim“, kokia ji graži ir didinga. O mes? Mes – maži, ne visai tobuli, bet... be mūsų peizažas irgi nebūtų baigtinis.

Apie tai ir šiemetė Jūros šventė – apie jūrą ir žmogų, apie mūsų santykį, vienas kito pažinimą ir abipusę pagarbą, apie sugyvenimą, besitęsiantį amžių amžiais. Prie jūros visada gera! Ją kaip terapiją rekomenduoja net mokslo žmonės. O mums belieka tik pridurti, jog nuoširdžiai visų laukiame!“, – kviečia „Klaipėdos šventės“ komanda.

Didžioji Jūros šventės eisena

Svarbiausias ir didžiausias pirmosios Jūros šventės dienos akcentas, sujungiantis miestą ir jo žmones – Didžioji Jūros šventės eisena. Globojama Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, eisena iš J.Janonio gatvės penktadienį startavo 18 val.

Toliau eisenos dalyviai keliaus Herkaus Manto gatve, pasuks į Naujojo Sodo g., Naujoji Uosto g., Pilies tiltas, Pilies g. ir pasieks Kruizinių laivų terminalą. Eisenos dalyvių pristatymas numatytas už Pilies tilto. 19 val., tradiciškai pasiekus Kruizinių laivų terminalą, bus pakeltos Jūros vėliavos ir paskelbtas šventės startas.

Šventės organizatoriai teigia, jog eisena kasmet auga ir plečiasi, todėl jos dydis tampa tikru galvosūkiu, mat į eiseną įtraukiama stambiagabaritė technika bei išradingos kompozicijų. Šį kartą eisenoje žygiuos daugiau nei 8 000 dalyvių. Anot eisenos koordinatoriaus Karolio Pronckaus, bendras eisenos rikiuotės ilgis – net 4 kilometrai. Gausiausio kolektyvo rikiuotėje net 400 dalyvių. Apie 19 val. Kruizinių laivų terminale, pakils Jūros šventė ir „Baltic Sail“ vėliavos, įvyks oficialus šventės atidarymas.

Didžiąją Jūros šventės eiseną tiesiogiai bus galima stebėti ir portale 15min.lt

Teatralizuotas pasirodymas „Perlas“

Vienu esminių šiųmetės šventės akcentų taps „Plasticiens Volants“ – dinamiška Prancūzijos kūrėjų komanda savo veiklą pradėjusi 1976 m. ir per 4 kūrybos dešimtmečius pelniusi pasaulinį pripažinimą bei šlovę. Trupės šūkis įkvepia nepaprastiems atradimams. „Užvaldykime dangų!“ („Let’s occupy the sky!“), – ragina „Plasticiens Volants“ trupės nariai ir žiūrovams atveria dar vieną teatrinę erdvę.

Visi spektaklių personažai, kuriantys fantastišką veiksmą danguje, publiką neretai nustebinantys savo dydžiu, vaizdu bei išmone – unikalūs autoriniai trupės kūrėjų darbai. Paskutinius teatralizuotus „Plasticiens Volants“ pasirodymus buvo galima išvysti: atidarymo ir uždarymo ceremonijose Olimpinėse žaidynėse Sočyje (2014); Tomorrowland muzikos festivalyje Belgijoje (2015) ir Olimpinės žaidynėse Rio de Žaneire, Brazilijoje (2016).

Spektaklio atmosferą kurs autorinis muzikos takelis, nepakartojama šviesų efektų žaismė ir dešimt didelio mastelio pripučiamų jūros gyvūnų. Į Klaipėdą atvežamo spektaklio siužetas: nedidelis perlas ištrūksta iš savo kiauto ir palieka jį, kad pažintų povandeninį pasaulį, kuriame jis sutinka begalę įvairiaspalvių gyvių: žaismingų jūrų arkliukų, kalmarų, egzotinių žuvų, krabų ir užburiančių medūzų. Tačiau ką tik atrastas naujas pasaulis yra kupinas pavojų – perlą kėsinasi praryti grėsmingoji jūros gyvatė... Ar perlui pavyks išvengti pavojų? Ar jis sugebės sėkmingai grįžti į saugų kiautą, iš kurio ištrūko? – pamatysime spektaklio finale.

KADA: LIEPOS 26 ,27 D. 23.00 – 00.00

KUR: KLAIPĖDOS PILIAVIETĖS AIKŠTĖ

Šokančių fontanų „Kai stichijos susitinka“ premjera

Tūkstančius suburiantis ir užburiantis Jūros šventės šokančių fontanų šou, šį kartą aikštėje prie „Neringos“ skulptūros. Ritmingi, žavintys ir intriguojantys fontanai – jau šeštus metus yra vienas laukiamiausių Jūros šventės akcentų. Du šventinius vakarus kviečiame pasinerti į subtilią muzikos ir vandens sintezę.

VIDEO: Jūros šventės svečiams – spalvingas fontanų šou

KADA: LIEPOS 26, 27d., Pasirodymo trukmė – iki 20 min. Laikas: 22.30, 23.00, 23.30, 00.00, 00.30, 01.00

KUR: Aikštė prie „Neringos“ skulptūros

Jūros šventės muzika – įvairiems skoniams

Tarp daugybės Jūros šventės renginių ir išskirtiniai muzikiniai projektai. Didieji šventiniai koncertai kaip jau įprasta užpildys Kruizinių laivų terminalo didžiąją sceną, šalia kurios plevėsuos įspūdingų į Klaipėdą atplaukusių burlaivių burės.

Teatro aikštė dienomis kvies jaukaus poilsio, o vakare transformuosis į svajingą erdvę, viliosiančią žvaigždėtu dangumi, elegantiška atmosfera, turtinga ir išskirtine muzikine programa.

PROGRAMA

TEATRO AIKŠTĖ LIEPOS 26 D., PENKTADIENIS

20.00 val. Grupė „Baltasis kiras“ (akustinis)

21.15 val. Judith Owen ir grupė (Jungtinė Karalystė) su naujausia programa „reDISCOVERed“

23.00 val. Kazimieras Likša ir grupė su programa „Tavo mylimiausia daina“

KRUIZINIŲ LAIVŲ TERMINALAS LIEPOS 26 D., PENKTADIENIS

20.00 Legendinė klaipėdiečių grupė „Studija“ švenčia 40-metį ir dovanoja naują programą „Neliūdim!“

21.30 GJan ir grupė

23.00 Grupė „Freaks On Floor“

Iki 2.00 DJ’s VIDEOHEADS programa

Liepos 26 d, penktadienį atidaroma Jūrų verslo ir partnerių aikštė

12.00 Europos jūrinio paveldo ženklo suteikimo burlaiviui „Meridianas“ ceremonija

12.00 LIETUVOS JŪRŲ MUZIEJUS PRISTATO: parodos „Jūrinio paveldo ženklai. Laivų statyba“ pristatymas

12.00-21.00 AB „Lietuvos geležinkeliai“ paviljone pristato unikalią bei interaktyvią papildytos realybės traukinių ekspoziciją, kurioje eksponuojami virtualūs tarpukario Lietuvos, šiandienos bei ateities traukinių modeliai

„KLAIPĖDA PIANO MASTERS“

Tarptautinė fortepijono akademija Klaipėdoje „Klaipėda Piano Masters“ pristato specialų projektą, kurtą Jūros šventei „Greiti ir įsiutę“. Tai – 27 azarto ir virtuoziškumo nestokojantys pianistiniai etiudai, atliekami Europos jaunųjų pianistų elito. Šiemet bus išsiaiškintas trečiasis „Jūros šventės fortepijono taurės“ laimėtojas. Dviems taurėms iškeliavus į Vokietiją ir Australiją, didžiausia intriga – ar pagaliau pavyks laimėti lietuvių atstovui?

KADA: LIEPOS 26 d., PENKTADIENIS 21.00–23.00

KUR: BUV. ŠV. JONO BAŽNYČIOS AIKŠTĖ, GRETA TURGAUS G.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius