Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jūros šventė artėja: nakvynės už dvigubą kainą išparduotos

Iki Jūros šventės belikus kiek daugiau nei porai savaičių dar nesusiradusiems nakvynės vietos belieka skėsčioti rankomis, ieškoti giminaičių ar draugų arba būti pasiruošusiems paploninti pinigines. Viešbučiai Klaipėdoje užpildyti, privačiame sektoriuje laisvų vietų likę vos viena kita, o kainos šventinį savaitgalį dvigubos.
Jūros šventės eisena
Jūros šventės eisena / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Klaipėdoje gyvenanti Monika pasakoja, jog privačiai apsistoti norėję giminaičiai nustebo išvydę kainas šventiniam savaitgaliui, jos siekė apie šimtą eurų už nakvynę privačiuose būstuose, tačiau ir tokių nebelikę.

Butų nuomotojai sako, jog Jūros šventės savaitgaliai būna rezervuojami dar žiemą, nes visi žino, kad šventės data nekeičiama, ji visuomet rengiama paskutinį liepos savaitgalį.

„Jūros šventės savaitgalį mano svečiai suplanavo jau žiemą. Kaina buvo nustatyta didesnė nei kitiems liepos savaitgaliams, tačiau ir tai, kiek matau, svečiai gerokai išlošė, nes dabar kainos yra dvigubos. Svečiuosis trys asmenys, lietuvių šeima“, – sakė viena būstą Klaipėdoje nuomojanti moteris.

„Jūros šventei nakvynės užsakytos neseniai. Galima sakyti, kad kaina dviguba, 70 eurų už nakvynę. Jūros šventėje, galėčiau sakyti, pabuvos dvi svečių grupės, nes vieni išvyks šeštadienį, kiti atvyks. Svečiuosis čekai, o po jų – norvegai“, – sakė per „Booking“ ir „Airbnb“ sistemas būstą nuomojanti Simona.

Naršant „Booking“ svetainėje liepos 26–28 dienomis, kuomet vyks Jūros šventė, pasirinkimų pačioje Klaipėdoje likę vos vienas kitas, o sistema siūlo rinktis nakvynę Palangoje, Klaipėdos rajone, Kuršių nerijoje. Klaipėdoje likusios nakvynės kai kuriuose centre esančiuose viešbučiuose. Nakvynės kaina – apie 300 eurų už abi nakvynes, kai kuriuose viešbučiuose perkopia ir 400.

Pasiūlymų dar galima aptikti „Airbnb“ platformoje. Norintys apsistoti pačiame uostamiesčio centre turi būti pasirengę už nakvynę pakloti gerokai per šimtą eurų. Prabangūs pasiūlymai liko nesuskubusiems užsisakyti anksčiau. Kai kurie šių būstų talpina keturis asmenis. Šioje platformoje likęs ir vienas kitas kuklesnis būstas, tačiau ir juose nakvynės kaina siekia apie 60 eurų.

Pigesnės nakvynės verta pasidairyti aplink Klaipėdą – Šventojoje, Kretingoje, Palangoje. Privačiame sektoriuje čia abi šventės savaitgalio nakvynės, priklausomai nuo pageidaujamų patogumų gausos, gali atsieiti nuo 60 eurų.

Užimtas visas viešbutis

Jūros šventės savaitgaliu džiaugiasi ne tik privatus verslas, bet ir viešbučiai. Jų kambariai taip pat jau užpildyti.

Viešbučio „Green Park“ direktorė Živilė Knabikienė 15min teigė, jog viešbutis, turintis 84 kambarius, jau visiškai užpildytas. Paskutinis kambarys parduotas jau prieš kurį laiką.

Kiekvienas viešbutis žiūri pagal save, ne paslaptis, visi nori užsidirbti, įtakos tokie savaitgaliai turi, – sakė viešbučio vadovė.

„Kadangi viešbutis nemažas, dirbame ne tik su užklystančiais klientais, turime ir grupių, dirbame su įmonėmis, tai visus metus vyksta rezervacijos. Paskutinės laisvos vietos senokai dingusios. Kainos yra labai skirtingos, nes šventės neturi įtakos mūsų partneriams, jie turi metinius pasiūlymus. Dėliojant kainas svečiams yra atkreipiamas dėmesys į tą mėnesį, visgi turi įtakos – ar liepa, ar rugpjūtis, ar spalis. Turime savo patvirtintą kainodarą ir ja vadovaujamės.

Štai praėjęs savaitgalis irgi buvo anšlaginis, „Sel“ koncertas yra antra Jūros šventė, tai toks mūsų „viešbutininkų“ humoras. Visada daro įtaką užimtumui, kai mieste turime renginius, susidomėjimas, užklausos didėja, dažnėja, daugėja. Kiekvienas viešbutis žiūri pagal save, ne paslaptis, visi nori užsidirbti, įtakos tokie savaitgaliai turi. Palangoje pabandykite rasti kitam savaitgaliui už gerą kainą, kai yra lenktynės. Ir Klaipėdos viešbučių segmente tas pats“, – sakė direktorė.

Anot moters, viešbutis visiškai užpildytas buvo ir pernai Jūros šventės metu. Pastebima, jog nors atvyksta svečių iš kaimyninių šalių bei kitų turistų, dauguma apsistojančiųjų tokį savaitgalį yra iš Lietuvos.

VIDEO: Įspūdinga Jūros šventės eisena

Anot Klaipėdos turizmo informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, uostamiestyje yra apie 40 viešbučių. Dar praėjusią savaitę buvo pasiekusi žinia, jog juose yra apie 90 laisvų kambarių, tačiau, panašu, jog jų neliko.

„Žmonės dabar patys ieškosi nakvynių iš anksto per visas sistemas. Žinoma, atsiras tokių, kurie atvyks apsižiūrėti, bet sugalvos likti. Mes paprastai likus kelioms dienoms dar perskambiname viešbučius, kad turėtume papildomą informaciją. Šiuo metu „Booking“ sistema man rodė, jog Klaipėdoje tomis dienomis užimtumas siekia 99 procentus“, – sakė R.Savickienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius