Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jūrų muziejuje – nardantis Kalėdų Senelis ir pingvinų paštas

Į šventinių nuotykių sūkurį neria ir Lietuvos jūrų muziejus. Šiandien lankytojai povandeniniame tunelyje galėjo stebėti, kaip kartu su eršketais ir kitomis žuvimis plaukioja … Kalėdų senelis. Nepabūgęs sušlapti nei barzdos, nei kojų, jis klausosi žuvų kalbų ir linksmai moja žiūrovams.
Į šventinių nuotykių sūkurį neria ir Lietuvos jūrų muziejus.
Į šventinių nuotykių sūkurį neria ir Lietuvos jūrų muziejus. / Jūrų muziejaus nuotr.

Lygiai prieš metus po rekonstrukcijos atsidariusiame akvariume jau apsilankė 387 tūkst. lankytojų. Akvariumas užburia gyvūnų įvairove, jų formų ir spalvų gausa. Dabar dvidešimt keturiuose akvariumuose gyvena 650 žuvų ir kitų jūrų gyvūnų, iš viso 155 rūšys. Jų įvairovė atspindi Pasaulinį vandenyną: čia plaukioja ir gėlavandenės, ir Šiaurės bei tropinių jūrų žuvys. Na, o didžiojo baseino, per kurio dugną eina tunelis, puošmena – eršketai. Dabar kai kurių šių archajiškų, dinozaurų laikus menančių gyvūnų ilgis jau viršija du metrus. Gyvena jie iki šimto metų ir užauga net iki dešimties metrų.

Kalėdų senelį, lankantį šiuos jūrų gyvūnus, bus galima pamatyti 13.30 val. gruodžio 15, 16, 20, 22, 23, 26 d. – tomis dienomis, kai vyks šventiniai pasirodymai Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume su kapitonu Flintu, delfinais bei kaliforniniais jūrų liūtais.

Šiandien atgijo ir sena muziejaus tradicija – vėl pradėjo veikti Kalėdinis Pingvinų paštas. Laiškus Kalėdų seneliui gali rašyti ir maži, ir dideli. Na, o pingvinai, kaip žinia, tikri keliauninkai ir plaukdami per jūras marias perduos vaikų svajones tiesiai Kalėdų seneliui.

Šiemet Jūrų muziejus atnaujino pingvinų būrį: Aštuoni Humbolto pingvinai į rekonstruotą muziejaus pingvinariumą buvo atgabenti iš Winghamo Wildlife zoologijos parko (Jungtinė Karalystė). Per šiuos mėnesius jie aklimatizavosi, priprato prie darbuotojų ir susidraugavo su muziejaus pingvinais – senbuviais. Humbolto pingvinai, kaip ir kitos 16 rūšių, peri tose pačiose pakrantėse, kur ir gyvena. Pingvinai gyvena ir Pietų jūrų salose, pietiniuose Australijos pakraščiuose, Naujosios Zelandijos, Pietų Amerikos, net Pietų Afrikos pakrantėse.

Jūrų muziejus ir delfinariumas dabar gyvenama žiemos režimu – dirbama tik tris dienas per savaitę – penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį. Tačiau gruodį papildomai dirbs ir 20 dieną bei antrąją Kalėdų dieną – 26 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius