-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada Kėdainius sušildys kalėdinė eglutė?

Kėdainiai intensyviai ruošiasi Šv. Kalėdoms. „Užburianti žibintų šviesa“ – būtent tokia pagrindinė šiųmetė šventinė mintis, o prie jos kviečiami jungtis visi miesto gyventojai. Numatomas ir nuostabus miesto parko šventinis apšvietimas.
Vilniaus kalėdinė eglė
Kalėdinė eglė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šilumos, šviesos ir jaukumo – to šiemet gyventojams linkės Kėdainiai.

Apie žibintus

Šiųmetės kalėdinės eglės koncepciją kuria „Šventinė studija“. Pernai jie taip pat rūpinosi Kėdainių, Panevėžio, Mažeikių centrinių eglučių puošimu, taip pat sukūrė ir futuristinę Vilniaus miesto eglę.

„Turbūt daugelis iš mūsų vaikystėje esame gaminę dekoratyvius šventinius žibintus – jais puošę namus, mokyklų klases bei darželius. Jaukią tradiciją ir toliau tęsia jaunosios kartos, palydėdami rudenį sulyg Žibintų (Šv. Martyno) diena ir pasitikdami Kalėdinio stebuklo laukimą žiemą. Juk žibintas – tai šviesos, gerumo ir vilties simbolis, šilumos skraiste apgaubiantis ir mažo, ir didelio širdį“, – apie projekto idėją dalinasi mintimis „Švenčių studijos“ vadovė Jolanta Tūraitė.

Eglutė su… kepure

Kaip skelbia kalėdinės eglutės idėjos autoriai, šiemet Kėdainių miesto eglė taps ryškiausiu miesto žibintu, kuriančiu pasakišką šventinę atmosferą Rotušės aikštėje.

„Klasikinės formos keturkampiais žibintais, auksinėmis snaigėmis ir raudonais žaisliukais papuošta žaliaskarę sups būrys nykštukų, kalėdinių elfų – mažųjų Kalėdų senelio pagalbininkų, gerai pažįstamų iš vaikų literatūros, pasakų, animacijos bei kino filmų.

Visas šis šventinis ansamblis, įskaitant ir eglutės viršūnę, dėvės žaismingas kalėdiškas kepuraites“, – sako idėjos autoriai.

Ir koncertas

Pagrindinės miesto eglės įžiebimo šventė planuojama gruodžio 3 dienos vakare.

Suplanuotas ir koncertas kraštiečiams ir miesto svečiams – šventinę nuotaiką kurs Iglė ir Tadas Juodsnukis.

Visi gyventojai ir įmonės yra kviečiami puošti savo namų balkonus, langus, kiemus, tvoras ir įvažiavimus žibintais ir kalėdiniais nykštukais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius