-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno valdininkai nepageidauja lankytojų – savivaldybėje uždrausta organizuoti nemokamą ekskursiją

Nemokamos ekskursijos dažnai organizuojamos po Seimą, kitas valdžios institucijas. Tačiau Kauno miesto savivaldybės administracijos pastatas – ne vieta ekskursijoms. Įsileisti žingeidžių lankytojų nepanoręs Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis tokį sprendimą motyvavo paprastai – apie būsimą ekskursiją pranešta paskutinę minutę ir iš anksto nesuderinus su savivaldybe. Todėl ją organizuoti neleista.
Kauno miesto savivaldybė
Kauno miesto savivaldybė / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Kauno regiono turizmo informacijos centro darbuotojai naujam turizmo sezonui parengė keletą nemokamų ekskursijų. Viena jų – „Istoriniai pastatai“ – numato, kad lankytojai galės apžiūrėti Kaune esančius tarpukario pastatus, kurie susiję su savivalda.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Baltijos kelio minėjimas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno rotušė

Į ekskursijos objektų sąrašą įtraukta miesto rotušė ir keletas kitų statinių. Tarp jų – ir Laisvės alėjoje esantis Kauno miesto savivaldybės administracijos pastatas.

Ekskursijai „Istoriniai objektai“ medžiagą rinkę gidai sako, kad dabartiniai miesto valdžios namai buvo suprojektuoti bankui. Iki šių dienų išlikęs anuometinis pastato išplanavimas ir liftas – tai mažai žinoma net kauniečiams. Tačiau bent jau kol kas lankytojų savivaldybėje niekas nelaukia.

„Informuojame, kad išnagrinėję Jūsų prašymą dėl ekskursijos „Istoriniai pastatai“ Kauno miesto savivaldybės pastate š. m. balandžio 17 d., ekskursijai nepritariame“, nurodoma Kauno regiono turizmo informacijos centrui atsiųstame dokumente, kurį pasirašė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius D.Ratkelis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Sigitas Sidaravičius
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Sigitas Sidaravičius

„Jokių lėšų neprašėme, tik leidimo. Gal ir padarėme klaidą, kad ekskursiją suplanavome iš anksto nederinę su savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriumi. Tačiau Bendrojo skyriaus darbuotojai, kai su jais kalbėjomės apie ekskursiją savivaldybėje, idėją sutiko palankiai.

Mums patiems ji irgi atrodo gera, todėl neabejojome, kad leidimą gausime“, – teigė Kauno regiono turizmo informacijos centro direktorius Sigitas Sidaravičius.

Keičiantis valdžiai lankytojai nepageidaujami?

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Dainius Ratkelis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Dainius Ratkelis

D.Ratkelis tikino iš esmės neprieštaraujantis, kad savivaldybėje būtų organizuojamos ekskursijos.

Tačiau pabrėžė, kad apie jas pranešti reikėtų ne paskutinę minutę. Būsimų ekskursijų detalės turi būti suderintos iš anksto.

„Leidimas neišduotas konkrečiai dienai – balandžio 17-ajai. Tuo metu savivaldybėje bus daug pokyčių – nuo balandžio 15 d. pradės dirbti nauja taryba, meras. Tai nėra tinkamas laikas ekskursijoms.

Prieš jas rengiant reikia suderinti detales Kultūros ir turizmo skyriuje, suplanuoti tinkamą laiką – galbūt pietus, kai darbuotojai pietauja ir ekskursantai netrukdys darbui.

Jei tai bus padaryta, niekas neprieštaraus“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius.

Naujoji Kauno miesto savivaldybės taryba bei pirmasis tiesiogiai išrinktas Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pirmą kartą posėdžiaus ketvirtadienį, balandžio 15-ąją.

Netrukus po to dabartinį administracijos direktorių D.Ratkelį šiose pareigose pakeis naujas vadovas – bankininkas Gintaras Petrauskas. 

Kauno regiono turizmo informacijos centro darbuotojai neatmeta, kad naują prašymą dėl galimybės ekskursijos „Istoriniai pastatai“ metu aplankyti Kauno miesto savivaldybės administracijos pastatą pateiks palaukę, kol darbą pradės naujasis administracijos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius