Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kavą Prienų Beržyno parke pilstantis Gediminas atviras: sezonas čia buvo geresnis nei Birštone

Prienai didžiuojasi naujai sutvarkytu Beržyno parku, kuris sutraukia nemažai žmonių tiek dieną, tiek vakarais. Neslepia pasitenkinimo šia vieta ir čia pat įkurtos nedidelės kavinukės savininkas Gediminas Brudnius. Jo pilstoma kava populiari, o pirmąjį sezoną Prienuose verslininkas įvertino kaip labai gerą – geresnį net už vasarą Birštone, kur irgi veikė panaši jo kavinė.
Prienų Beržyno parko kavinė
Prienų Beržyno parko kavinė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vedžiodamas po parką Prienų rajono meras Alvydas Vaicekauskas neslėpė džiaugsmo, kad ši miesto vieta pagaliau sutvarkyta ir tapo itin mėgstama gyventojų.

Beržyno vardą parkas Stadiono rajone, kažkada buvusio sovietinio karinio dalinio dalis, gavo neseniai – šiemet birželį. Viešoji erdvė prie tvenkinio nuo seno vadinta įvairiai – Beržynu, Stadionu, Kareivinėmis ir pan. Feisbuke pakvietus teikti parkui oficialų pavadinimą, gyventojai siūlė ir Ateities, Jaunystės, Laimės bei kitus pavadinimus, tačiau dauguma balsavo būtent už Beržyną.

Sudalyvavo loterijoje

Kavinukė čia irgi veikia pirmą sezoną, pradėjo pirmosiomis birželio dienomis. „Prienų mieste tai naujas dalykas. Bet šitoje srityje dirbu jau devynerius metus, tad man pačiam tai ne naujiena. Nusprendžiau šitoje loterijoje sudalyvauti tiesiogine šio žodžio prasme, nes tai yra tikrai loterija: rinka neišanalizuota, mano pasiūlos poreikis neišanalizuotas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kavinės savininkas Gediminas Brudnius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kavinės savininkas Gediminas Brudnius

Vienas dalykas – dirbti Birštono mieste, kur srautas eina iš visos Lietuvos ir kai kuriomis dienomis po savęs nieko nepalieka. O čia turi taip dirbti, kad kiekvienas klientas sugrįžtų dar ir dar kartą“, – kalbėjo Gediminas.

Prienai tikrai nėra turistų traukos centras – ypač jei lygintume su visiškai netoli esančiu Birštonu. Bet paklaustas apie pirmą sezoną, Gediminas plačiai nusišypso: „Nevyniojant žodžių į vatą – puikiai sekėsi. Viskas gerai.“

Nevyniojant žodžių į vatą – puikiai sekėsi. Viskas gerai.

Jis tikino, kad svarbiausia yra dirbti taip, jog klientas sugrįžtų. Tai esą ir yra jo tikslas. „Stengiuosi taip daryti, pateikti kokybiškas medžiagas ir iš darbuotojų reikalauju. Turiu pateikti klientams tą, ką pats norėčiau gauti. Kava yra tokia, kokią pats gerčiau, tai ne komercinės pupelės, jos labai brangios, su tokia kavos rūšimi dirba vienetai barų, net restoranų.

Preciziškai žiūriu, juk svarbiausia yra pagaminti kavą. Nurodysiu pavyzdį – mokydami barmeną, mes išpilame apie kokius 40 litrų pieno ant žemės. Kai kurie kiti naudoja specialius miltelius mokydami, imituoja pieną, bet mes dirbame taip, kad pinigą imame tada, kai pateikiame tokį produktą, koks jis turi būti“, – tikino Gediminas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prienų Beržyno parkas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prienų Beržyno parkas

Visą vasarą šioje kavinėje dirbo jo sūnus ir dar viena mergina, abu, kaip teigia Gediminas, savo darbo profesionalai. Kaune studijuojantis sūnus jau grįžo į mokslus.

Visiškai uždaryti iki pavasario kavinės neplanuojama, vis dėlto Gediminas neskuba žadėti, kad ji veiks kasdien nuo ryto iki vakaro – atsidaryti galvojama esant geresniems orams.

Birštone buvo blogiau

O kas gi šiemet buvo negerai Birštone, kad sezonas Prienuose buvęs geresnis? Anot Gedimino, Birštone didžiulė konkurencija ir sunku tikėtis, kad net ir labai gera kava pavaišintas svečias grįš.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prienų Beržyno parko kavinė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prienų Beržyno parko kavinė

„Vien iš Birštono gyventojų ar sanatorijose besigydančių išgyventi neįmanoma. Kaip parodė šie metai, Birštone stebuklų nebuvo – Lietuvos gyventojai pasiskirstė po visą Lietuvą labiau turistauti. Bokštą atrado visi pernai, buvo kažkas tokio, Birštono visas miestas buvo antra J.Basanavičiaus gatvė Palangoje.

O šiemet daug davė ir lietuviška vasara... Šis sezonas neišėjo Birštonui itin į naudą: iš pradžių tai, kad vėliau, kaip ir visoje Lietuvoje, leido apsigyventi sanatorijose, o sanatorijų gyventojai darbo dienomis vaikšto, gėrisi Birštonu, vartotojiškumas tada yra. Turistų visas srautas bet kokiu atveju yra tik savaitgaliais – penktadienio antroje pusėje prasideda. O jei savaitgalį vasara lietuviška, lyja, tai kitą kartą galima ir neatsidaryti“, – kalbėjo mobilią kavinę Birštone turintis verslininkas.

Turistų visas srautas bet kokiu atveju yra tik savaitgaliais. O jei savaitgalį vasara lietuviška, lyja, tai kitą kartą galima ir neatsidaryti.

Jis abejoja dėl kitų metų Birštone, o štai Prienuose – nė trupučio. Atvirkščiai, čia galvoja apie galimą plėtrą: „Galvoju ir apie maitinimą.“

Staliukai, kurių šalia kavinės yra keletas, pasak Gedimino, vasarą tušti neliūdėjo. Ir kartais devintą valandą vakare kavinė dar negalėdavo užsidaryti, nes klientai nė neketino skirstytis. O štai per lietų ir šeštą baigti darbą yra tekę.

Gediminas pasidžiaugė, kad turi klientų, kurie specialiai suka link Beržyno parko norėdami išgerti kavos. Vis dėlto atvykėlių iš kitur mažuma, pagrindiniai kavinės klientai yra vietiniai gyventojai, kuriems sumokėti du ir šiek tiek daugiau eurų už didesnės kavos puodelį nesukelia problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius