-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Keičiasi lietuvių poreikiai poilsiui – išleidžia daugiau

Iki vasaros pabaigos dar liko nepilnas mėnuo, bet poilsio industrijos atstovai jau gali pateikti pirmuosius pastebėjimus apie šių metų sezono tendencijas. Anot jų, šią vasarą lietuviai poilsiui mūsų šalyje pinigines atveria plačiau, atostogauja ilgiau ir daugiau dėmesio skiria kokybei.
„Eglės“ sanatorija Birštone
„Eglės“ sanatorija Birštone
Temos: 2 Atostogos Vasara

„Šiais metais augo vidutinis pirkimo krepšelio dydis ir populiarėjo brangesni, aukštesnį žvaigždučių vertinimą turintys viešbučiai. Svečiai taip pat nori poilsiauti ilgiau – vietoj 1-2 nakvynių poilsio ieškoma ilgesnio 4–5 nakvynių su papildomais poilsio malonumais. Tai rodo, kad lietuviai poilsiui mūsų šalyje šiemet pasiryžę skirti daugiau pinigų nei pernai“, – sako Diana Šubelko, portalo NoriuNoriuNoriu.lt, parduodančio poilsio pasiūlymus Lietuvoje ir Latvijoje, įkūrėja ir direktorė.

D.Šubelko taip pat pastebi, kad tebepirmauja sveikatingumo ir sanatorinio poilsio paslaugas teikiančios apgyvendinimo įstaigos, taip pat lietuviai noriai priima naujoves ir jų ieško – pastebimas užsakymų, atliktų mobiliuoju telefonu, augimas.

Tuo tarpu sanatorijos besikeičiančiais klientų įpročiais ir prioritetais džiaugiasi – sulaukia daugiau tokį poilsį mėgstančių ir atrandančių lietuvių.

„Lietuviai po truputį atranda, kad geras poilsis yra ne vien gulėti pajūryje, o ilsėtis rūpinantis savimi naudojantis sanatorinėmis ir SPA procedūromis, sveikatinimo programomis. Nors lietuviai ir nėra stabilūs klientai, tačiau sumažėjus baltarusių srautams jaučiame lietuvių pagyvėjimą. Šie pastaruoju metu labiau kreipia dėmesį į kainą, o ne į nuolaidą, kaip buvo anksčiau, renkasi ilgesnio poilsio kelialapius“, – sako Edgaras Briedis, „Eglės“ sanatorijos Druskininkuose rinkodaros direktorius.

Birštone poilsiautojų šiemet ne ką mažiau, tačiau atvykimo planavimo įpročiai skiriasi, atkreipia dėmesį čia įsikūrusių poilsio įstaigų vadovai.

„Poilsiautojai šiemet planuoja 1-2 savaites į priekį, atsižvelgdami į orų prognozes. Domisi sveikatinimo paslaugomis, įvairiomis procedūromis, aktyvaus laisvalaikio praleidimo galimybėmis. Besilankantys ne pirmą kartą lygina įvairių įstaigų paslaugų kokybę, analizuoja kitų poilsiautojų įžvalgas ir ieško kokybės ir kainos santykį atitinkančių paslaugų“, – sako „Royal SPA Residence“ Birštone pardavimų vadovė Lina Krištopaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius