-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Keisčiausi Palangos pastatai: galima apsinakvoti bokšte

Žingsniuojant ramiomis Palangos gatvelėmis ne vieno poilsiautojo akis kliūva už Žvejų gatvėje stovinčio pastato. Aukštas raudonų plytų bokštas dieną primena pilį, o vakare, sužibus šviesoms, pavirsta švyturiu. Pasirodo, šiame bokšte galima ir apsigyventi, o namo interjeras nenusileidžia vaizdui iš gatvės.

Raudonajame bokšte įsikūrę svečių namai priklauso šiauliečiams Reginai ir Algirdui. Pora dar prieš susilaukdama vaikų, prieš trisdešimt metų Palangoje nusprendė pasistatyti išskirtinį namą. Tuomet dar niekas nė nesvajojo, kad namas virs poilsine, tačiau dabar Raudonasis bokštas, kaip ir daugelis kurorto pastatų vasarą knibžda svečių.

Buvo metas, kai raudonajame bokšte niekas nesilankė, šeimynai pritrūkus lėšų kelerius metus statybos buvo visiškai sustojusios, o nuomoti kambarius šiauliečiai pradėjo prieš šešerius metus.

Kai statėme, matėsi ir jūra, ir paplūdimys. Bet su metais auga ne tik vaikai, bet ir medžiai, tik bokštas neaukštėja.

Antikvarinių baldų parduotuvę Šiauliuose turinti pora nutarė, kad ne taip toli nuo jūros esančiame sklype vertėtų pasistatyti tokio aukščio pastatą, kad pro langus būtų galima grožėtis jūra ir paplūdimiu.

„Kai statėme, matėsi ir jūra, ir paplūdimys. Bet su metais auga ne tik vaikai, bet ir medžiai, tik bokštas neaukštėja. Tai dabar matosi tik jūra ir ja plaukiantys laivai“, – pasakojo šeimininkė.

Dar prieš metus bokštą aplankyti galėjo visi svečių namų gyventojai. Dabar jame jau įrengti atskiri apartamentai ir lankytojams siūloma miegoti kambaryje įrengtame pačioje bokšto viršūnėje.

„Čia galima į balkoną išeiti, o dar palipus – pakilti į patį viršų“, – per tris aukštus bokšte įrengtą butą aprodo Regina.

Nakvynė kambaryje bokšte kainuoja ne taip ir brangiai. „Ką tik čia apsistojusi lenkų pora mokėjo 35 eurus už parą“, – neslepia Regina, primindama, kad kainos skirtingu metu gali gana smarkiai skirtis.

Pasak jos, tikrai ne visus lankytojus žavi ir traukia nakvynė bokšte.

„Vieniems atrodo romantiška, kitiems – per aukštai lipti. Įdomiausia čia, kai tamsu. Tada ir laivai žybsi jūroje, ir mūsų bažnyčia labai gražiai matosi“, – aiškino Regina.

VIDEO: Raudonas žybsintis bokštas Palangoje

Stebina ne tik bokštu

Pirmajame aukšte, vos įžengus į erdvų vestibiulį akį patraukia šarvai, senovinės metalinės durys ir per visą sieną išpieštas paveikslas.

Vieniems atrodo romantiška, kitiems – per aukštai lipti.

Kaip pasakojo namo šeimininkė, šį kūrinį nutapė dailininkas Jonas Žiurlys ir norėdamas įsiamžinti į valtį „patupdė“ savo autoportretą. Be to, į piešinį įkomponuotas apšvietimas. Uždegus švieselę, nupieštas bokštas užsižiebia kaip tikras, raudonai mirksi nutapytas švyturys.

Regina tikina, kad namas dar iki dabar nėra iki galo pabaigtas. Esą dar likę sutvarkyti erdves rūsiuose.

„Kasmet vis ką nors patobuliname“, – sakė Regina.

Pasak jos, ši vasara visiems Palangos svečių namų savininkams prasidėjo vos prieš savaitę, kai pagerėjo orai. Regina neslepia, kad lietuvių „Raudonojo bokšto“ svečių namai netraukia. Dažniausi svečiai čia užsieniečiai: estai, latviai, baltarusiai, lenkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius