Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionė po Lietuvą: Bugiedos kaime belikę 12 gyventojų

Aplink Lietuvą keliaujantys LRT RADIJO žurnalistai Edvardas Kubilius ir Rūta Kupetytė pasiekė piečiausią Lietuvos tašką – Varviškės kaimą, netoliese jo – Bugiedos kaimas, kuriame telikę 12 gyventojų. „Daugiausiai pensininkai, kurie gyvena poromis, jaunų žmonių nebėra“, – faktais iš kelionės aplink Lietuvą dalijasi R.Kupetytė.
Bugiedos kaimas
Bugiedos kaimas / Lrt.lt nuotr.

LRT RADIJO žurnalistai sako, kad iki piečiausio Lietuvos kaimo – Varviškės, esančio pasienyje su Baltarusija, veda ilgas ir painus kelias tankiais miškais. Nors padėties nustatymo sistema kelią rodo, įvažiavus į girią, jis pasislepia po žolėmis. Kaip pasakoja LRT RADIJO žurnalistai, apie netoliese įsikūrusį Varviškės kaimą bylojo papuošta sankryža su dviem rodyklėmis: Bugiedos ir Varviškė.

„Prie Bugiedos kaimo sutikome du pensininkus, kurie sakė, kad šiame kaime belikę 12 žmonių. Daugiausiai pensininkai, kurie gyvena poromis, jaunų žmonių nebėra, kaip sakė, augina vištas, kiaulių nebegali auginti dėl kiaulių maro“, – pasakoja R.Kupetytė.

Lrt.lt nuotr./Bugiedos kaimas
Lrt.lt nuotr./Bugiedos kaimas

Varviškės kaime gyventojų daugiau, nemažai žmonių iš Vilniaus, Kauno ir kitų miestų nusipirkę sodybas, kur atvažiuoja leisti savaitgalius ar vasaras. Vietiniai žmonės – daugiausiai pensininkai. Kaime nėra parduotuvės. Tik du kartus per savaitę atvažiuoja parduotuvė ant ratų.

Jei prireikia daktaro ar greitosios pagalbos paslaugų, taip pat tenka ilgai laukti, kol ši atvažiuos. Kaime tėra vienas ryšį teikiantis operatorius. LRT žurnalistų pastebėjimu, vietovės labai gražios, tačiau problemų yra.

E.Kubilius ir R.Kupetytė taip pat aplankė Druskininkus. Nepaisant to, kad dienos metu buvo matyti pakampiais vaikštanti išgėrinėjanti jaunuolių grupelė, žurnalistai žavėjosi tuo, kaip išpuoselėtas šis miestas, ir pastebėjo, kad šiuo metu jis užpildytas turistų.

Kaip sakė Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Rimantas Palionis, pernai mieste per visus metus apsilankė 330 tūkst. turistų. Druskininkų tikslas per ateinančius metus šį skaičių išlaikyti. R.Palionio teigimu, dominuoja rusai, lenkai, taip pat baltarusiai, latviai, vokiečiai, estai – vyksta kaimyninis turizmas.

Liepos 19-osios vakarą žurnalistai planuoja vykti ir pasidalinti įspūdžiais iš lietuviškosios Venecijos – Mingės kaimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius