Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos paplūdimiuose – sezono pradžia: įsigalios naujos taisyklės poilsiautojams

Penktadienį Klaipėdos paplūdimiuose oficialiai pradėtas sezonas: vasarai paruoštuose pliažuose ėmė budėti gelbėtojai, iškeltos puikią kokybę liudijančios Mėlynosios vėliavos. Šiemet turėtų įsigalioti naujos taisyklės poilsiautojams.
II Melnragėje iškabinus Mėlynąją vėliavą oficiali pradėtas vasaros sezonas Klaipėdos paplūdimiuose.
II Melnragėje iškabinus Mėlynąją vėliavą oficiali pradėtas vasaros sezonas Klaipėdos paplūdimiuose. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Penktadienio popietę termometro stulpelis rodė 27 laipsnius karščio. Ant smėlio jau deginosi gausybė žmonių, tačiau jūroje besimaudančių dar nematyti.

„Vanduo dar šaltas, gal 14 laipsnių. Reikia, kad jis įšiltų dar bent dviem laipsniais daugiau“, – teigė viešosios įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Šiemet jis surinko 72 gelbėtojų komandą, dirbsiančią uostamiesčio paplūdimiuose. Pusė jų dirbo gelbėtojais ir praėjusiais metais.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Melnragės II paplūdimiui įteikta Mėlynoji vėliava
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Melnragės II paplūdimiui įteikta Mėlynoji vėliava

Mėlynosios vėliavos – dviems paplūdimiams

Sezono pradžią pažymėjo Mėlynųjų vėliavų, žyminčių puikią paplūdimių kokybę, iškėlimas II Melnragėje ir Smiltynėje.

Šie du paplūdimiai atitiko 27 reikalavimus, kurie keliami tokiai vėliavai gauti. „Tai ne – dovana, mes jos nusipelnėme. Į tai įdėta daug darbo“, – teigė Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis.

Smiltynės paplūdimys mėlynąja vėliava apdovanojamas ketvirtus metus iš eilės, o 2-osios Melnragės – trečius metus iš eilės.

Mėlynoji vėliava – tarptautinis paplūdimio kokybės ženklas, reiškiantis, kad čia yra viskas, ko reikia poilsiautojui – įrengta tinkama infrastruktūra, budi gelbėtojai, rūpinamasi švara ir aplinkosauga. Siekdamos gauti mėlynąją vėliavą, savivaldybės privalo įgyvendinti daugybę reikalavimų aplinkosaugos, saugumo ir paslaugų kokybės kategorijose. Ar jų laikomasi, tikrina užsienio ir vietiniai inspektoriai. Jei randama trūkumų, vėliava turi būti nuleidžiama. 

Kaip pasakojo A.Siakki, naujovių paplūdimiuose yra išties – atsirado vandens čiaupai žmonėms atsigerti, Neįgaliųjų ir Girulių paplūdimiuose atsirado dušai. Persirengimo kabinose yra iškabintos rekomendacijos, kaip elgtis saugantis viruso.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Melnragės II paplūdimys
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Melnragės II paplūdimys

Paplūdimiuose – naujos taisyklės

Klaipėdos paplūdimiuose vasarotojams šį sezoną teks laikytis naujų taisyklių, kuriose numatyta daugybė draudimų ir rekomendacijų.

Pagal naujas taisykles, kurioms jau pritarė keli Klaipėdos miesto savivaldybės komitetai, bus draudžiama maudytis po nustatytų paplūdimio lankymo valandų, t. y.nuo 9 iki 21 val. sezono metu.

Taip pat draudžiama maudytis vaikams iki 14 metų be suaugusio žmogaus priežiūros.

Yra ir jau poilsiautojams žinomų dalykų, kaip draudimas plaukioti ant pripučiamų čiužinių, padangų ar kitų daiktų, maudytis, kai plevėsuoja raudona vėliava, apsvaigus ar per audrą.

Paplūdimiuose draudžiama kurti stovyklavietes, sporto aikštynus, draudžiama žaisti sportinius žaidimus ne fizinio aktyvumo zonose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius