-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdos senamiestyje ir vėl nušvis moliūgų žibintai

Tradiciškai spalio 31-ąją Klaipėdos senamiestis pasipuošia šviečiančiais moliūgų žibintais – šiemet jau septintus metus uostamiesčio Teatro aikštėje rengiama „Senamiesčio moliūgų šventė“.
Žibintų šventė Klaipėdos senamiestyje.
Žibintų šventė Klaipėdos senamiestyje. / Šventės organizatorių nuotr.

Nors praėjusiais metais dėl pandemijos šventė surengta tik virtualiai, tačiau tai gyventojų entuziazmo nesumažino – „Moliūgų moliūgo“ konkursui sulaukta daugybės nuotraukų, kuriose įamžinti klaipėdiečių drožinėti, marginti ir kitaip dekoruoti vienas už kitą gražesni moliūgų žibintai.

Anot vienos iš šventės organizatorių Redos Rimšaitės-Kovalenko, iš pradžių renginys buvo nedidelis.

„Tiesiog norėjome moliūgų žibintais papuošti vieną iš senamiesčio skverų, tad pakvietėme Klaipėdą mylinčius žmones prisijungti puošiant rudenišką senamiestį. Tačiau kasmet renginys augo, klaipėdiečiai vis noriau nešė savo dekoruotus moliūgus konkursui, o praėjusiais metais, net esant pandeminei situacijai, tradicija nenutrūko ir konkursas, nors ir virtualioje erdvėje, visgi įvyko – tai tikrai džiugina ir įkvepia“, – teigė ji.

Prie šventės noriai prisideda ir uostamiesčio verslininkai – įvairios parduotuvės, kavinės ir įmonės įsteigė daugybę šaunių prizų ir dovanų kuponų, kurie bus išdalinti gražiausiai savo moliūgus dekoravusiems „Moliūgų moliūgo“ konkurso dalyviams. Konkurse dalyvauti gali ne tik pavieniai asmenys ar šeimos, bet ir įstaigos, mokyklos ir darželiai.

„Labai prašome gyventojų lankantis renginyje laikytis visų atsargumo priemonių. Stengsimės protingai išdėlioti moliūgus Teatro aikštėje, jog visi norintys juos galėtų apžiūrėti nesibūriuodami. Pateikiant moliūgus konkursui, į fotografavimo palapinę atnešusieji savo oranžinius gražuolius bus įleidžiami tik su kaukėmis, laikantis atstumų. Na, o pačius moliūgus konkursui spalio 31 d., sekmadienį, Teatro aikštėje pradėsime fotografuoti nuo 17 val.“, – kalbėjo kitas renginio organizatorių komandos narys Justinas Liubinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius