-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rugsėjį atidaromas Labanoro regioninio parko apžvalgos bokštas leis pasijusti arti dangaus

Tūkstančių žmonių kasdien aplankomas Anykščių medžių lajų takas netrukus turės rimtą konkurentą – rugsėjo 22-ąją Molėtuose bus atidarytas Labanoro regioninio parko apžvalgos bokštas. Apibūdindami jį statytojai sako, jog aukščiau – tik dangus.
Labanoro regioninio parko apžvalgos bokštas
Labanoro regioninio parko apžvalgos bokštas

Iš tiesų 36 m aukščio bokštas yra aukščiausias apžvalgos bokštas Lietuvoje. Įlipti į jį ryšis tikrai nekiekvienas, tačiau drąsuoliai galės mėgautis įspūdinga apylinkių panorama. 

Savo akimis beveik iš paukščio skrydžio galėsite išvysti Siesarties hidrografinį draustinį, apimantį takoskyrinį Siesarties ežerą su salomis ir pusiasaliais ir jo apyežerį, taip pat vaizdingiausio Aukštaitijoje miškingo ežeringo kraštovaizdžio etaloną, pasižymintį unikaliais pusiasaliais, salomis, retų rūšių augalais, gyvūnais bei kitomis gamtos vertybėmis –  Lakajų kraštovaizdžio draustinį, apimantį Baltųjų ir Juodųjų Lakajų ežerų duburius.

Molėtai.lt nuotr./Baltieji Lakajai
Molėtai.lt nuotr./Baltieji Lakajai – vaizdas nuo Labanoro regioninio parko apžvalgos bokšto.

Statant bokštą nebuvo pamiršta ir jo aplinka – bokšto prieigas puošia  mažosios architektūros elementai, atsikvėpti bus glaima ant lauko baldų, kuriems architektūriniai sprendiniai parinkti, atsižvelgiant į Labanoro regioninio parko apžvalgos bokšto architektūrą.

Bokštas įrengtas šalia Mindūnų kempingo: (599252, 6121575 (LKS) 55.219713, 25.559873 (WGS) 55° 13' 10.97", 25° 33' 35.54" (WGS).  Ties krašto keliu Molėtai – Kaltanėnai – Ignalina ir Muziejaus g. sankryža, Mindūnuose (Molėtų r.) pastatyti du kelio ženklai „Krypties rodyklė į lankytiną vietą“. Keliaujanties pravers šis žemėlapis

Bokštas pastatytas įgyvendinant Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir valstybės biudžeto lėšomis finansuojamą projektą „Saugomų teritorijų tvarkymas (II etapas)“.

Projektą vykdė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos kartu su Molėtų rajono savivaldybės administracija ir Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcija.

Išskirtinio aukščio bokštą projektavo UAB „Rekreacinė statyba“, o statybos ir montavimo darbus atliko UAB „Empower – Fidelitas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius