Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lankytojams atveriami rekonstruoti Pikeliškių dvaro takai

Baigtas tvarkyti Vilniaus rajone esančio Pikeliškių dvaro parkas – lankytojams atveriami rekonstruoti takai.
Lankytojams atveriami rekonstruoti Pikeliškių dvaro takai
Lankytojams atveriami rekonstruoti Pikeliškių dvaro takai / Vilniaus rajono savivaldybės nuotr.

23 kilometrus nuo Vilniaus centro nutolusiame Pikeliškių dvare atnaujinti beveik 2,4 kilometrai ekologiškos dangos takų, kurie veda pro dvaro pastatų ansamblį, parką, Žaleso ežero pakrante.

Pagal Europos Sąjungos finansuojamą projektą pakeista ne tik sena parko danga, bet ir įrengta 11 poilsio aikštelių, kuriose pastatyti suolai ir šiukšliadėžės, pirmadienį pranešė takus atnaujinusi įmonė.

Vilniaus rajono savivaldybė liepos antroje pusėje skelbė, kad Pikeliškių dvaro atnaujinimo projektas bus visiškai baigtas rugpjūčio pabaigoje, tačiau lankytojai jau kviečiami, nes dalis teritorijos – želdynai, ežero pakrantė, pėsčiųjų takai, poilsio vietos ir kitos funkcinės zonos – sutvarkyta.

Savivaldybės pranešime nurodoma, kad Pikeliškių parko tvarkymo darbus atliko bendrovė „Losrita“, darbų vertė siekia 811 tūkst. eurų.

Ties senojo Molėtų plento ir aplinkkelio Nemenčinė-Maišiagala-Vievis sankryža esantis Pikeliškių dvaras mena dar XVIII amžiaus pradžią, o išlikę jo rūmai statyti jau XIX amžiuje.

1930 metais dvarą įsigijo Aleksandra ir Juzefas Pilsudskiai – jų šeimai jis priklausė iki 1934 metų. 1940 dvaras okupacinės vadžios buvo nacionalizuotas, o Antrajam pasauliniam karui pasibaigus čia veikė skirtingo pobūdžio įstaigos.

Šiuo metu restauruotame dvare yra įsikūręs Vilniaus rajono savivaldybės Centinės bibliotekos padalinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius