Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Molėtai siūlo turistams keliauti laiku – tai padaryti galima virtualiame ture

Ežerų kraštu ir žvejybos rojumi prisistatantys Molėtai turistus ketina suvilioti ir naujausiomis technologijomis – rugsėjo 21 d. Molėtų turizmo ir verslo informacijos centre vyks virtualios erdvės, kurioje pristatomas unikalus animuotas edukacinis turas „Molėtai kitaip“, atidarymas.
Pasivaikščiojimai po Molėtus
Pasivaikščiojimai po Molėtus / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į Lietuvą įžengusios 3D technologijos suteikia unikalią progą Molėtų krašto lankytinas vietas atkurti ir parodyti tokias, kokios jos buvo kažkada. T.y. leidžia pamatyti tai, ką laikas sunaikino negrįžtamai.

Virtualioje erdvėje lankytojai nusikels beveik 3 tūkstančius metų atgal ir žingsnis po žingsnio keliaus laiku iki šių dienų.

Senovės polinė gyvenvietė ant Luokesų ežero, Livonijos ordino antpuolis prieš Liesėnų pilį, Jogaila ir Molėtų vardo paminėjimas, Barboros Radvilaitės pokalbis su broliu, XX a. žydų prekybos namai, Nepriklausomybės kovos – Giedraičių mūšis – tai dalis iš 12 animuotų istorinių faktų, reikšmingų ne tik Molėtams, bet ir visai Lietuvai siužetų. Dabar jie pateikiami ne sausais pasakojimais, bet kur kas patrauklesniu 3D formatu.

Atkurti svarbius mūsų kraštui istorinius faktus, prikelti naujam gyvenimui istorijas, vienijančias gyvenusius anuomet ir dabar padėjo Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto strateginės raidos prodekanas, Muzeologijos katedros vedėjas prof. dr. Rimvydas Laužikas, archeologė dr. Elena Pranckėnaitė. Istorinių asmenybių, Molėtų krašto gyventojų vaidmenis sukūrė operos solistas Rafailas Karpis, aktorius Kristupas Krapavickas, Molėtų kultūros centro teatro studijos „Remarka“ jaunieji aktoriai, pilietiški, savo kraštą mylintys žmonės. Virtualias scenas kūrė ir programavo UAB „MultimediaMark“ specialistai.

Visi jie dalyvavo kuriant virtualų turą, kurį nuo rugsėjo pabaigos išbandyti bus galima bet kuriam, užsukusiam į Molėtų turizmo ir verslo informacijos centrą.

Čia rasite ir interaktyvių žaidimų „Rojaus lydeka“, „Molėtai – Taip/Ne“, „Dviračiu per Molėtus“.

Įsivaizduoti, kaip atrodo virtualios realybės turas, nukeliantis į „anuos“ ir dabartinius Molėtus, galima pažiūrėjus šį filmuką:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius