Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikuojanti Palangos eglė kviečia pasigėrėti šviesų ir melodijų žaismu

Jau šįvakar Palangos miesto eglė pradžiugins palangiškius ir kurorto svečius ne tik savo tautiniu puošnumu, bet ir kviesdama pasiklausyti populiariausių pasaulio kalėdinių melodijų, „šokdama“ savo šviesos elementų šokį pagal jas.
Palangos eglė
Palangos eglė / Palangos savivaldybės nuotr.

Muzikuojanti, šviesos ir melodijų šokį „šokanti“ žaliaskarė jau tapo neatsiejama kalėdinio laikotarpio pramoga Palangoje. Pasak bendrovės „Palangos renginiai“ kultūrinės veiklos vadybininko Nerijaus Stasiulio, šis sumanymas pasiteisino prieš keletą metų, kuomet Palangos eglė pirmą kartą pakvietė pasigrožėti šviesos ir muzikos žaismu. „Sulaukėme labai daug teigiamų atsiliepimų, tad nusprendėme, jog muzikuojanti eglė galėtų tapti Palangos miesto tradicija“, – kalbėjo N.Stasiulis.

Savaitgaliais muzikuosianti žaliaskarė kvies pasiklausyti gražiausių kalėdinių bei šventinių kūrinių iš viso pasaulio – centrinėje Palangos aikštėje skambės populiariausios tiek lietuviškos, tiek užsienietiškos visiems puikiai pažįstamos šventinės melodijos. „Kadangi šiais metais kurorto eglė pasidabino lietuvybę akcentuojančiomis dekoracijomis, ir parenkant muzikinį repertuarą buvo skirtas didžiulis dėmesys mūsų šalies kūrėjams. Tad specialistams buvo duota užduotis į repertuarą įtraukti kuo daugiau populiarių lietuviškų šventinių melodijų“, – sakė N.Stasiulis.

Kad Palangos eglė galėtų džiuginti šviesos ir muzikos žaismu, pasistengti turėjo ir jos puošėjai – montuojant žaliaskarę buvo įrengti aštuoni skirtingi šviesos kanalai, o dekoracijos kabintos taip, kad Palangos eglė efektyviai atrodytų ir „šokdama“ – pagal melodiją užgesus vienam ar kitam papuošimui.

Pasigėrėti muzikuojančia egle palangiškiai ir kurorto svečiai kasmet renkasi gausiai. Todėl, pasak N.Stasiulio, ir žaliaskarės „šokio“ laikas šiemet pasirinktas toks, kad būtų patogus tiek miesto svečiams, tiek ir baigusiems dienos darbus kurorto gyventojams. „Siekėme, kad muzikuojančia egle galėtų pasigrožėti kiekvienas, ir įspūdį visiems, jau pritemus susitrinkusiems prie kurorto eglės, paliktų ne tik šviesos ir šventinių melodijų žaismas, bet ir visu grožiu atsiverianti šventiškai pasidabinusi Palanga“, – sakė N.Stasiulis.

Palangos eglė muzikuos gruodžio savaitgaliais: 8, 9, 10, 15, 16, 17, 22, 23, 25, 26, 29, 30, 31 dienomis nuo 17 val. iki 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius