Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas Latvijos turizmo masalas – plaukiojančios pirtys

Viena Jelgavos medžio dirbtuvė sugalvojo naują būdą skatinti vietos turizmą ir Latvijos šalies žinomumą – „SIA Milliard“ įmonė investuoja per 20 000 LVL (100 000 Lt) į naujų pirčių gamybą. Jos bus ne paprastos, o plaukiojančios, skelbia Db.lv.
Pirtis
Pirtis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teigiama, jog tokias pirtis galima plačiai naudoti tiek Latvijos, tiek ir kitų šalių ežeruose bei upėse. Užsienyje tokias pirtis jau gamina Švedija ir Kanada, tačiau dažniausiai jų pirtys būna mažo ploto ir tarnauja vien maudymuisi ir kaitinimuisi. O latviai planuoja plaukiojančias pirtis panaudoti kaimo turizmo plėtrai bei įdomesniam poilsiui gamtoje. Projektuojamos pirtelės turės poilsio kambariuką bei verandą ant stogo. Pirtelės sienos pagamintos iš stiklo, todėl besikaitinant galima kartu stebėti ir gamtos grožį, pavyzdžiui, besileidžiančią saulę.

Vienos tokios pirtelės kaina siekia 18 000 EUR, jas artimiausiu metu jau bus galima nusipirkti ir kitose valstybėse – įmonė planuoja pradėti eksportą.

Kol kas latviai pagamino dvi tokias pirtis, vienoje iš jų galima pasimaudyti Jelgavoje. Kita iškeliavo į Švediją. Įmonės vadovai tikina, jog kitąmet bus gaminama kur kas daugiau plaukiojančių pirčių, ir vietos žmonės bei užsienio turistai galės paįvairinti poilsį Latvijos gamtoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius