Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji turistiniai ženklai Neringą leis pažinti ir neįgaliesiems

Neringos gyvenvietėse jau galima rasti naujus  ženklinimo infrastruktūros objektus – bareljefinę 3D plokštę, tris taktilinius žemėlapius, dvylika informacinių stendų Brailio raštu.
Nidos etnografinė žvejo sodyba
Nidos etnografinė žvejo sodyba / Neringos savivaldybės nuotr.

Iškilias linijas bei kitus žymėjimus turintys ženklai su Neringa bei jos lankytinais objektais padeda susipažinti akliesiems ir silpnaregiams.

Kurorto erdvėse yra įrengti ir tarptautiniai ženklai, nurodantys judėjimo kryptį neįgaliesiems ir ženklai, žymintys, kad infrastruktūra pritaikyta neįgaliųjų poreikiams.

Taip Neringa, kartu su Klaipėdos bei Šilutės rajonų savivaldybėmis prisideda prie to, kad pažintinė infrastruktūra būtų skirta kuo platesniam žmonių ratui, o informacija apie lankytinus objektus suprantama ir prieinama visiems. Lankytinų vietų ženklinimo ir informavimo infrastruktūra, atnaujinta vadovaujantis universalaus dizaino principais, turi būti lengvai prieinama ir pritaikoma visiems, taip pat – ir specialiųjų poreikių turintiems asmenims.

Prisidedama prie to, kad pažintinė infrastruktūra būtų skirta kuo platesniam žmonių ratui, o informacija apie lankytinus objektus suprantama ir prieinama visiems.

Atsižvelgiant į tai, kad Neringa yra tarptautinis kurortas, kuriame sulaukiama lankytojų iš įvairiausių pasaulio šalių, informacija minėtuose objektuose pateikiama ne tik lietuvių, bet ir anglų kalbomis.

Rangovams įrengus minėtus ženklinimo objektus, Neringos savivaldybės administracijos darbuotojai, kurorto gyventojai bei lankytojai pastebėjo netikslumų, tad sutarties įgyvendinimas dar nėra baigtas tol, kol esami netikslumai neištaisyti.

Bareljefinė 3D plokštė, taktiliniai žemėlapiai, informaciniai stendai Brailio raštu bei tarptautiniai ženklai įrengti įgyvendinant projektą „Turizmo informacinės infrastruktūros sukūrimas ir pritaikymas neįgaliųjų poreikiams pietvakarinėje Klaipėdos regiono dalyje“.

Klaipėdos rajono, Neringos ir Šilutės rajono savivaldybių administracijos bendradarbiauja šiame projekte siekdamos sukurti vientisą, savivaldybes jungiančią turizmo ženklinimo infrastruktūros sistemą, kuri būtų pritaikyta neįgaliųjų poreikiams. Tikslinė grupė – neįgalieji (žmonės, turintys judėjimo ar regos negalią, intelektinių sutrikimų). Šio projekto įgyvendinimui yra skirtos Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir savivaldybės biudžeto lėšos.

Aptardama naujų ženklų įrengimą, Neringos savivaldybės administracija nusprendė inicijuoti visos kurorto ženklinimo sistemos peržiūrą, įvertinant senuosius ženklus ir poreikį pasenusius ženklus demontuoti. Šiuos darbus planuojama atlikti iki vasaros sezono pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius